bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatorvos válaszol

Kérdéseket megkaptuk!

Kollégáink hamarosan válaszolnak, addig a szíves türelmedet kérjük!
Ha a válasz elkészült emailben értesítünk!

2014 május 21, szerda 08:56
# 1048

Kedves Doktor,

Van egy 4 éves tacskó kutyusunk és most nagyon rosszul van. Lázas és nincs kedve mozogni. Voltunk állatorvosnál és ő adott neki görcsoldót és fájdalomcsillapítót de az állapota nem javult.

Ma visszük vissza este. Mi lehet a baj? Olvastam tacskó bénulásról, és nagyon aggódunk hogy valami nagy baj lesz vele.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdv:

Laci

Kedves Laci!

 

Távgyógyászatban gyenge vagyok, szerintem mutassa meg kedvencét egy másik állatorvosnak is. Diagnózist csak alapos vizsgálat után lehet kimondani.

A leírtak alapján nem zárható ki a tacskóbénulás sem.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2014 május 19, hétfő 17:51
# 1047

Kedves Doktor!  

Egy ideje már észrevettem hogy kutyusomnak ( aki 13 éves szuka Palotapincsi ) szúrös szagú a pisije és piros a nemi szerve. Kamillával borogattam neki egy ideiv mindig el is múlt. Most viszont duzzadt és sok vér ürült ki neki. Pontosan nem tudom hogy hogyan mert éjszaka történt. Eleinte tüzelésre gondoltam de ennyi vér még sohasem távozott tőle. Viszont normálisan pisil. Arányosan annyit amennyi vizet elfogyaszt. Közérzete jo. Nem bágyatt. Tudom hogy korkép tudná pontosan kimutatni de Ön szerint mitől lehet? Vagy tényleg csak a tavaszi tüzelés? Előre is köszönöm a válaszát.

Tisztelettel Vinkler Jennifer!

Kedves Jennifer!

Sürgősen vizsgáltassa meg kedvencét állatorvossal.

A nemi utakból ürülő véres váladék gennyes méhgyulladásra, esetleg hüvelyi daganatképződésre utal.

Biztosat csaka vizsgálat után lehet mondani, az időveszteség súlyosan veszélyezteti kedvence életét.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2014 május 18, vasárnap 16:30
# 1046

T. Doktor úr!

Van nekünk egy 2 év körüli, sintér telepről mentett kutyánk. A szőre színe olyan sárgás, vöröses, a bőre elég világos. Ezt  csak azért írom le, mert az embereknél is a fehér bőrű, vöröses hajú gyerekek sokkal betegesebbek,mint a többiek (tapasztalat). Szóval evvel a kutyával az a problémánk, hogy időről időre hol az első, hol a hátsó lábainál a hajlatokba  bepirosodik a bőre, sebes lesz, majd orvos által felírt kenőccsel kezelve  pörkösödik, és gyógyul. Mi étel allergiára gondoltunk, és az orvos is, Aki látta.  A csirkehúst már ki is vontuk az ételéből, de sajnos ritkábban ugyan, de újra és újra megjelenik ez az elváltozás. Bizony elég csúnya látvány. Gondolom, hogy fájhat is neki, bár nem nyalogatja, és a viselkedésében sincs változás. Érdekes módon viszont sehol máshol a testén, nincs csak ott. Tanácsot szeretnék kérni, hogy esetleg  milyen vizsgálatot  javasolnának, vagy  tápot keressünk Neki?

Köszönöm válaszát!  Tóth Istvánné

Kedves Motoros Ildi!

 Én is allergiás bőrbetegségre gyanakszom.

 

Az allergia okának kiderítéséhez allergiavizsgálatra van szükség. A csirkehús az egyik lehetséges, gyakori ok, de emellett sok más tényező is szerepet játszhat a folyamat kialakításában.

Allergiateszt nélkül csak próbálkozás, sötétben tapogatózás az egész.

Az allergiateszt eredményének ismeretében a kutyus táplálákából szigorúan kizárandók az allergiát okozó komponensek, a többi allergén (virágporok, penészspórák, poratkák stb. ) ellen pedig deszenzitizáló oldatsort készít a labor. Ezzel a kezeléssel jelentősen csökkenthető, akár meg is szüntethető az allergiás hajlam.

Számtalan beteget kezeltünk már így -sikerrel.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2014 május 16, péntek 10:13
# 1045

Jó napot kivánok!

Két napja vásároltunk 7 hetes kan pitbull kutyust, de már 3 éve van tengerimalacunk. Szeretnék tanácsot kérni hogyan lehetne őket

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Ózd

kutya gazdit keres
Ózd