bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatorvos válaszol

Kérdéseket megkaptuk!

Kollégáink hamarosan válaszolnak, addig a szíves türelmedet kérjük!
Ha a válasz elkészült emailben értesítünk!

2014 május 18, vasárnap 16:30
# 1036

T. Doktor úr!

Van nekünk egy 2 év körüli, sintér telepről mentett kutyánk. A szőre színe olyan sárgás, vöröses, a bőre elég világos. Ezt  csak azért írom le, mert az embereknél is a fehér bőrű, vöröses hajú gyerekek sokkal betegesebbek,mint a többiek (tapasztalat). Szóval evvel a kutyával az a problémánk, hogy időről időre hol az első, hol a hátsó lábainál a hajlatokba  bepirosodik a bőre, sebes lesz, majd orvos által felírt kenőccsel kezelve  pörkösödik, és gyógyul. Mi étel allergiára gondoltunk, és az orvos is, Aki látta.  A csirkehúst már ki is vontuk az ételéből, de sajnos ritkábban ugyan, de újra és újra megjelenik ez az elváltozás. Bizony elég csúnya látvány. Gondolom, hogy fájhat is neki, bár nem nyalogatja, és a viselkedésében sincs változás. Érdekes módon viszont sehol máshol a testén, nincs csak ott. Tanácsot szeretnék kérni, hogy esetleg  milyen vizsgálatot  javasolnának, vagy  tápot keressünk Neki?

Köszönöm válaszát!  Tóth Istvánné

Kedves Motoros Ildi!

 Én is allergiás bőrbetegségre gyanakszom.

 

Az allergia okának kiderítéséhez allergiavizsgálatra van szükség. A csirkehús az egyik lehetséges, gyakori ok, de emellett sok más tényező is szerepet játszhat a folyamat kialakításában.

Allergiateszt nélkül csak próbálkozás, sötétben tapogatózás az egész.

Az allergiateszt eredményének ismeretében a kutyus táplálákából szigorúan kizárandók az allergiát okozó komponensek, a többi allergén (virágporok, penészspórák, poratkák stb. ) ellen pedig deszenzitizáló oldatsort készít a labor. Ezzel a kezeléssel jelentősen csökkenthető, akár meg is szüntethető az allergiás hajlam.

Számtalan beteget kezeltünk már így -sikerrel.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2014 május 16, péntek 10:13
# 1035

Jó napot kivánok!

Két napja vásároltunk 7 hetes kan pitbull kutyust, de már 3 éve van tengerimalacunk. Szeretnék tanácsot kérni hogyan lehetne őket

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Újtikos

kutya gazdit keres
Üllő