bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatorvos válaszol

Kérdéseket megkaptuk!

Kollégáink hamarosan válaszolnak, addig a szíves türelmedet kérjük!
Ha a válasz elkészült emailben értesítünk!

2015 február 23, hétfő 13:39
# 1050

Tisztelt Állatorvos!

Van egy 6 éves fekete ivartalanított fiú macskám Frici.Tavaly nyáron telt be a pohár az állandó vakarózással mert sajnos olan szintig eljutottunk hogy naktól felfelé csöpögő véresre marta magát.(persze előtte is folyamatos volt frontline combóval fújva) állatorvoshoz írány,mert még a gallérral se tudtuk megakadályozni a vakarózást. Arra jó volt hogy begyógyultak a sebek 3-4- napra. doki szerint allergia.Fenistil cseppek majd cetirizinre tértünk át.napi fél tabi és a macsek meggyógyult.Igen ám de megmaradt a fülvakarás.Bal fül.néha fejrázás..hát vissza dokihoz agusztusban.Tiszta a füle csak ki kell mosni.. hát oké könnyű ezt mondani cicánál,de megolva.. nem jött össze csak van valami baj a macska egyre jobban rázza  a fejét és fültő vakarás.. mivel a doki nem volt túl szimpatikus és a régi konyhából kialakítótt rendelő se, átpártoltam egy másikhoz,akit tényleg sokan ajánlottak.Doktornő kedves,rendes ha úgy van még ő telefonált vissza is. Szóval elvittük másik dokihoz (2014 október)hát bal fülre fülrühös.. kapott cseppeket a nyakára advocat talán.kimosta a fülét. ok eltelt a megbeszélt időpont a füle tisztább lett, oda vannak az átkáink.Idő telik, észrevettük hogy váladékozik is a füle a rázás közben genny csapódik ki. azonnal vissza. fül kimos másik fülcsepp szuri..(nov közepe) nah azóta a fejét rázza,vakarja a fülét. homeopátiás szer,antibiotikum,ilyen cucc,olyan cucc. semmi nem változik a fülével csak a dobhártyája se látszódik a váladéktól. Közben lett egyzser rosszul. azt hittük elpusztul ,4 szuri,infúzió,k vitamin stb...tüdőgyulladás féle de mérgezésre is gyanakodott a doki(kijárós igaz,de nem tudna mit megenni) szóval pár alkalmas kezelés macska helyre jött. hozuk visszük a füle ugyan olyan de csak a bal. sehova nem jutunk és a macska már megint a hideg lépcsőházban gubbaszt,nem eszik rendesen,mintha a bőre is fájna vagy csak nyűgös hogy ne is nyúljunk ozzá,híre sincs hangulatra a macskánkhoz..Doktornő javasolta hogy most próbálkozunk esetleg tablettás antibiotikummal,de még nem voltunk. a fülcseppekben a szurikban mindegyikben volt és a füle nem változott semmit.. Kétségbe vagyok esve. Mostanra ráadásul körbe a nyakát is megint véresre kezdte marni főleg a beteg fül felől.holott a cetirizinnel a vakarózása megszünt.. Kérem segítsen mitévő legyek...nem hsizem hogy egy fülgyulladás 4-5 hónapos kezelés után ne múlna el. Milyen vizsgálat kellene? jah közbenvoltam egy másik dokinál is vele,de az még csak rá se nézett csak kevert vmi fehér lötyit hogy mártsam bele a fültisztítót és nyomjam a macska fülébe. miután megfogni nem lehet a macskát hát ez elég keméyn hadművelet volt(másik doki is tudott róla) már menekül előlünk a macska a sebeit nem tudom bekenni jelenleg...annyira féltem.. persze megyünk visza majd dokihoz de kétleném hogy hatna a tabletta...

Köszönettel:Sebők Nóra

Kedves Nóra!

A nyak vakarása valószínűleg allergiás eredetű probléma. Az allergia egyik oka lehet  bolha is, ezt hívják bolhaallergiának. Sajnos tápanyagok ((pl. csirk vagy a tej) is okozhatnak hasonló tüneteket. Fontos a korrektbolhairtás pl.Advocate Spot On-nal- HAVONTA ISMÉTELVE!

Ezt kell kiegészíteni pl.Cetirizinnel, ami csillapytja a viszketést. Gallért tenni egy ilyen állatra állatkínzás. Képzelje el, ha az Ön orra viszketne pl. és a keze le volna kötözve, hogy ne tudja megvakarni. Szóval, ha viszket, engedje vakaródzni.

A füllel kapcsolatban: Valószínűleg fülrühös a cica és nemkellő hosszú ideig zajlott a kezelése, ezért tértek vissza a tünetek. 

Kérdezi, hogy milyen vizsgálat kellene. Ha az én betegem lenne, én fülkamerával átvizsgálnám a cica külső hallójáratait.A monitorra kivetítve a kameraképét remekül látszik a hallójárat , a dobhártya és az atkák is-ha vannak. Szükség esetén a hallójárat váladékából lehet venni mintát tenyésztéses vizsgálatra.

Mirejó ez? Arra, hogy ne vaktában lövöldözzünk fülcseppel, antibiotikum tablettával szerencsétlen macskára, hanem célzott kezelést tudjunk végrejhajtani. Nem tudom, honnan ír, de amiket ír,elképesztő tájékozatlanságról árulkodik a kollégáim részéről.

Mindenképpen ragaszkodjon a fülkenet mikrozkópos vizsgálatához és a tenyésztéshez. Keressen olyan állatorvost, aki ezt hajlandó megcsinálni.

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2015 február 16, hétfő 17:44
# 1049

Tisztelt Allatorvos Ur! 2013.08.03-an otthon vettünk egy fajtiszta nemetjuhasz kölyköt 10 heteskent a kiskönyve szerint.2013.08.04-en vittük azonnal meg a magyar allatorvoshoz az eu-s papirok es az oltasok miatt.Ott kiderült,hogy a kutya nem több 5-7 hetesnel.2013.08.05-en visszarepültünk nemetorszagba es masnap mar mentünk is a nemet allatorvoshoz.A kerdesem,hogy miert agressziv a kutyakkal az elsö pillanattol kezdve es nem csak a kutyakkal,hanem az emberekkel es föleg a kis gyerekekkel szemben?Tudna nekünk tanacsot adni?Elöre is köszönjük.

Kedves Hajnalka!

Ön feltehetően egy szaporítótól vásárolt egy kutyakölyköt, talán még állatorvosi közreműködéssel is, meghamisított papirokkal. 

A szaporító célja ugyanis, hogy minél előbb eladja akutyakölyköket, ezáltal csökkentse a költségeit. 

Olcsó húsnak híg a leve...

Mindez persze nem lehet magyarázat a kutya agresszív viselkedésére.

Ez részben öröklött idegrendszeri tulajdonságokon múlik, részben a szocializációs periódus milyenségén.

Ön nem írja,milyen körülmények tartotta/tarja akutyát. Kennelbe bezárva avagy szabadon. Milyen mértékben szoktatták Önök hozzá idegen emberekhez és kutyákhoz. Bántották-e valaha, gyerekek nem szekírozták-e korábban? Mennyire értenek Önök a kutyákhoz? A német juhász nem javasolható kezdő kutyásnak, főleg nem a kanok.

A probléma orvoslásához javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot kutyapszichológussal vagy kiképzővel. Egy ilyen kiszámíthatatlanul viselkedő agresszív kutya komoly baleseti forrást jelenthet a környezetben élőkre.

Üdvözlettel:

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2015 február 15, vasárnap 14:45
# 1048

Kedves Dr Úr! Van egy 7 kilós 13 éves palotapincsi kutyusom aki családtaggként a lakásban él. 2 éve szárazszem betegsége lett aminek következtében teljesen megvakult, mostmár 80 %-ban süket is. Ezenkivűl 2-szer volt fogkő eltávolításon, illetve másodjára ki is kellett húzni több fogát is. Most megint a maradék hátsó fogai teljesem fogkövesek. mozognak, valószinüleg ezeket is ki kell húzni neki. Mivel gennyes a foga és nagyon büdös a szálya, neki, és nekünk is jobb lenne a műtét. de az egyik fogorvos nem javasolta az altatást, a másik orvos igen. Mivel ő valóban családtag, nem szeretném ha az altatástól esetleg elpusztulna. Őn mit javasol merjem  kihuzattatni a fogait ennyi idősen? üdvözlettel Ildikó

Kedves Jegesné!

A 84 éves nénit is megműtik a combnyaktörésével a kórházban, ha az állapota ezt lehetővé teszi.

A kor önmagában nem zárja ki sem az altatást, sem a műtéti beavatkozást.

Állatorvosként én is gyakran hallom a gazdiktól: "Ne csináljuk meg, már nagyon öreg a kutyus."

Ez egyszerűen nem így van!

Ha a beteg megfelelő biológiai állapotban van, el lehet végezni a beavatkozást. 

Természetesen ehhez vizsgálatokra van szükség, hogy a kockázat objektíven megitélhető legyen.

Javaslatom a következő: Vérvétel, véralvadási tesztek, általános belgyógyászati vizsgálat, kardiológiai kivizsgálás-lehetőleg a szív ultrahang vizsgálatával.

Ha ezek rendben vannak, semmi akadálya a beavatkozásnak.

Sok sikert!

Üdvözlettel:

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2015 február 10, kedd 12:47
# 1047

Válaszát köszönöm szépen Doktor Úr!

Tegnap bevittük állatkorházba mert nagyon jajgatott szegény rosszabul lett kapott infúziót meg ka kezelést most várunk pár napot és elválik mi lesz de az állatorvos ezek szerint valóban nem volt fogalma mit ad szegénykének!

Azt mondták a korháza hogy idegrendszeri tünet és amit kap kezelést elválik hogy reagál a szervezete.

Doktor Úr szerint felépül és fog járni?

Tisztelettel: Noémi

Kedves Noémi!

 

Láttalanban, vizsgálat nélkül bármit mondani -felelőtlenség volna.

 

Bízzon a kezelőorvosban, őt kérdezze a kilátások felől.

 

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2015 február 9, hétfő 13:31
# 1046

Tisztelt Doktor Úr!

Németjuhász kiskutyáról van szó 10 hetes mult megkapta 2. oltását kombináltat és rá 2 napra erős fájdalmai voltak a végtagjaiban nem tudott mozdulni sem elvittük állatorvoshoz kapott antibiotikumot injekcióban mára már a heteig volt de javulás nincs fájásai megszuntek de fel állni nem tud! Kíváncsi lennék hogy az oltástól bénult e le vagy mitől lett ez nála? étvágya az van.

Válaszát előre is köszönöm

Tisztelettel: Noémi 

Kedves Noémi!

Ha a gerincvelő közelébe ment a vakcina, okozhat idegrendszeri tüneteket.
Az antibiotikum adása számomra azt jelenti,hogy a kollégának fogalma sincsen, mi a baja. Az antibiotikum baktériumos fertőzések kezelésére szolgál.

Vajon hogyan merült ez itt fel???

keressen a lakhelyéhez közeli neurológiában jártas kollégát. Itt nézze meg: wwwkisallatneurologia.hu

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Kazincbarcika

kutya gazdit keres
Tatabánya

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Hatvan

kutya gazdit keres
Hatvan