bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Kutyakiképző válaszol

2012 augusztus 21, kedd 14:14
# 149

kedves kiképző

nagyon nagy segitségre lene szukségem van egy tacskó keverék 3éves kutyám 2 hete eláltam dolgozni igy egyedul marad otthon reggel 7től 12ig mire hazaértem a nagyszobába leboritota a készleteket a szekrényről és felturta a házat kizártam a konyhába de leszakicsa a fugönyt és elkezte rágni az ajtófélfát és az asztal lábbát feltur mindent és szétszed akár mit csinálok vele edig nem csinál ijet nem tudom mit kéne tenem mert ha kizárom az előtérbe félek hogy a melegtől lesz valami baja és hogy kibujik az előtér keritésén nagyon fontos lene ha tudna nekem tanácsot adi a gond megoldására 

az íráshibákért elnézést

előre is köszönöm egy agódó gazdi

Kedves Niki!

A kutyának az a problémája, hogy nem tanult meg egyedül lenni. Eddig együtt voltak és most hirtelen ott marad a házban egyedül. Nem tudja, hogy a gazdi visszajön-e, hogy nem esik-e valami baja egyedül. Ezért rombol. Ezt a jelenséget szeparációs stressznek hívjuk. Azt ajánlom, hogy szoktassa be a kutyát egy boxba vagy ketrecbe. Sokat jutalmazva, ott etetve szerettesse meg vele ezt a helyet, hogy itt biztonságba érezze magát, és ha ezt már szereti akkor úgy zárja be rövid időre, hogy ön otthon van ugyanabban a helységben, aztán másik helységben, aztán kimegy a házból. Mindig jutalmazza a kutyát amiért nyugodt maradt. Meg kell tanulnia, hogy csak mert nincsenek együtt még minden rendben van. Később nyitott boxban otthon hagyhatja a kutyát és a kutya remélhetőleg a szorongás helyett befekszik a helyére és ott várja majd, hogy hazaérjen. Ugyanakkor fontos, hogy amikor együtt vannak akkor fárassza, mozgassa le a kutyát, hogy ne a felgyülemlett és le nem vezetett energiáit élje ki a ház rombolásban. 

Itt egy cikk ami segíthet!

 

Remélem tudtam segíteni!

 

Nati
Népszigeti Kutyaiskola
2012 augusztus 20, hétfő 10:21
# 148

Tisztelt szakértő

Novákné vagyok most vásároltam egy 9 hetes kuvasz kiskutyát 1 hete van nálam de gondjaim akadtak vele,

Ahonnét hoztuk 2 szuka 1 kan van ott egy tanyán éltek a picik be voltak zárva. Én egy nyugodtabbat választottam de mire mentük volna érte valamelyik kutya megfojtotta. más nem maradt elhoztuk mert nem akartam hozni. Azzal kezdődött hogy be akartam éjjelre zárni mivel nem ismerte nagy udvaruk van és el is tud szökni a kerités között. Egész éjjel sikogatott fát szétrágott azt hittem meg is döglik. Ki kellett engednem bármi lesz, most a teraszon van azóta az ajtó előtt éjjel ott el van, de nagyon fél, még minket is megmorog ha reggel először lát, ha viszek a kezembe valamit attól is fél. ha megbrátkozik akkor meg nem tudok tőle lépni ugrál föl, legasitja a lábamszárát, mindig elém ugrik nem tudom mit csináljak. ha jön valaki védekezik ugat morog és bepisil. Kérem ha van lehetősége adjon tanácsot ezen lehet e változtatni  mert énnekem volt kutyám de ilyennel még nem találkoztm. Ha reggel nyilik az ajtó még attól is összerezzen és pisil. utána megbarátkozik de nem tudom a lábamról leszedni, nekem viszeres a lábam és ez nagyon veszélyes, valahogy meg kellene tanitani.

köszönettel.Novákné

Kedves Novákné!

 

A 10 hetes kölyökkutya még nagyon kicsi, természetes igénye az emberek közelsége. Az is biztos, hogy az első két hónap meghatározó a kölyök szocializációjában, és ha ekkor nem érik ingerek, vagy rossz tapasztalatai vannak akkor az rossz hatással lehet a későbbiekre. Nem az a baj, hogy ugrál a kutya, az könnyen orvosolható és ki is növi, hanem az, hogy már most fél, bizalmatlan. Az első és legfontosabb, hogy MINDENKIvel barátkozzon össze. Etessék kézből, minél többen simogassák, ha lehet akkor vigye magával sétálni és közben is simogassák emberek. Ettől még jó házörző lesz belőle, sőt, így lehet csak kiegyensúlyozott és megbízható házőrző. Az, hogy ugrál és lábalatt van természetes a kiskutyáknál. Figyeljen rá, hogy csak akkor simogassa, jutalmazza amikor nem ugrik, mind a négy lába a földön van, ekkor is lassan, nyugodtan simítsa végig az oldalát. Ne kapjon figyelmet az ugrálásért. 

Sok sikert!

Nati
Népszigeti Kutyaiskola
2012 augusztus 19, vasárnap 10:47
# 147

Kedves Nati!

Nem tudom, hogy él e még ez a topic, de azért megprobálom.

2 éve örökbefogadtam egy kutyust az illatos utrol, akkor 3 honapos volt.Mivel első kutya a családban ezért a nevelése nehézkesen megy.Nagyon okos kis állat és nagyon igényli a törődést.Véleményem szerint a szüleim által egy kicsit el is lett kényeztetve.Az alap engedelmességeket tudja.

Két probléma van:

1,ha kutyát lát, se nem lát se nem hall, azonnal menni akar játszani.

2,A másik probléma ami inkább az egésznek az okozoja, hogy ugy érzem nem én vagyok a falkavezér, pedig nagyon probálkozom. Ma szélsőséges dolog történt. Van egy műcsontja amit ha megkap, akkor morog ránk mindig (etetésnél is mindig morog, de azon dolgozunk hogy ne igy legyen) de most megijedtem, mert egy kicsit odakapott.

Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit lehet tenni, hogy ne morogjon és ne kapjon a lábam után ilyen esetekben!

Úgy érzem valami drasztikus módszert kell választanom, mert nem fognak változni a dolgok.

Előre is köszönöm!

Réka

Kedves Réka!

Először is gratulálok a kutyushoz! A problémát teljesen jól látod és "legegyszerűbben" azt mondanám, hogy menjetek el egy Tükör tanfolyamra

A kutya megtanulta, hogy akkor hagyjátok békén ha Ő agresszív. Próbáld ki, hogy ülj le a földre vacsorázni és ne engedd a kutyát a közeledbe. Zavard el magadtól addig amíg fel nem adja és nyugodtan nem tudsz enni. Ez a gyakorlat (Japán vacsora) segít felmérni a kapcsolatotokat és ezzel kommunikálhatod a kutya felé, hogy képes vagy szabályt felállítani vele szemben és be is tartatni azt. 

Kerüld a konfliktus helyzeteket vele, főleg ha félsz is attól, hogy megharap. más szituációkban követelj tőle tiszteletet. pl.: pórázfegyelem - nem mehet előtted pórázon csak mögötted. ha megelőz fordulj ellenkező irányba. 

Segíthet ha csak kézből és csak munkára kap enni falatonként. Mondjuk séta alatt eteted ha odajön amikor hívod, vagy csinál valamit. Ha nem jön akkor azt a falatot már meg sem kapja. 

Ezek csak segítségek, de, a kutya kommunikációjának megértését és a kutya irányítását legjobban egy Tükör tanfolyamon tudnád elsajátítani.

Sok sikert!, 

Nati
Népszigeti Kutyaiskola
2011 december 10, szombat 11:52
# 146

Tiszteletem! Köszönöm szépen az előző kérdésemre a válaszukat! Most nem tanácsért fordulok önökhöz, hanem egy címért, a Rex állatvédelem címét szeretném elkérni ha lehetséges (láttam ide megírt válaszokban párszor régebben, csak nem emlékszem, hogy pontosan hol), amin el tudom érni őket, esetleg email, vagy telefonszám. Nagyon szépen köszönöm előre is!
Bazsi

Rex Állatvédelmi Iroda Állatsziget: 1048 Budapest, Óceánárok u. 33. e-mail:rexiroda@rex.hu Nati
Népszigeti Kutyaiskola
2011 december 9, péntek 13:49
# 145

Kedves Kiképző!

Van egy 8 hónapos kan németjuhász keverék kutyánk, vidéken, kertes házzal.

A kérdésem az volna, hogy hogyan lehetne a kutyát a tyúkokhoz hozzászoktatni, illetve arra, hogy ne akarja őket elkapni, megenni.

Jelenleg ha bemegyünk vele abba az udvarba ahol a tyúkok vannak akkor az első dolga, hogy kergetni kezdi a legközelebbi baromfit.

Válaszát előre is köszönöm!

Zoltán

Kedves Zoltán!

A menekülő baromfi azonnal bekapcsolja a kutya zsákmány ösztönét, és ha lehetősége lenne rá valószínűleg el is pusztítaná őket. Könnyebb lett volna fiatalon, pár hetes korában elkezdeni a szoktatást, bevinni a baromfi közé és az első alkalommal amikor kergetni kezdi letiltani a viselkedésről. Most is ez a feladat, mielőtt elkezdené üldözni a tyúkokat le kell állítani – nem fizikailag – rá kell szólni, el kell zavarni az állatoktól. A fokozatosság kedvéért először próbálják meg letiltani olyan dolgokról amik nem ennyire vonzóak számára, illetve nem tehet kárt benne. Pl: guruló labda, vagy a kézben levő tyúk. Ha félő, hogy nem tudja kontrolálni a kutyát akkor akasszon a nyakörvére egy szárítókötelet és úgy menjen a tyúkok közé, amikor elkezdi stírölni őket akkor erélyesen szóljon rá, és ha ennek ellenére elindul akkor álljon rá a kötélre, sétáljon végig rajta és ha a kutyához ért akkor büntesse meg. Mehet a leszidás, a koki a fejére, lemorgás, a lényeg, hogy a kutya megértse. Akkor volt jó a büntetés ha ezután a kutya nem próbálkozik újra. Ha szépen viselkedik akkor hívja be, dicsérje meg és engedje el megint. Ha még egyszer elindulna a tyúkok felé és az előzőekben jól csinált mindent akkor már a rászólás is elég lesz.

Sok sikert!

Nati
Népszigeti Kutyaiskola
2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Vác

kutya gazdit keres
Solt

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Budapest

macska gazdit keres
Ráckeresztúr