bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Kutyakiképző válaszol

2011 november 28, hétfő 16:16
# 149

Szia kedves Kiképző!

A segítségedet szeretném kérni. Egy 1,6 éves dobi kan kutyánk van. Kicsi kora óta járunk vele kutyaiskolába, sétálni igazi kis kedvenc. Este a kertben nagyot rohangál, játszunk labdázunk. Sajnos a hideg beállta óta az elkerített kertrészéből (kb. 120m2 )folyamatosan szökni akar. (Azért van elkerítve, mert mindent összekakil, ház falát (frissen lett dryvitolva) megkaparja, a kertben bármit talál cifit cafatokra szed...Érdekes, hogy egyik alkalommal nyitvahagytuk a ketrece ajtaját, szabadon jöhetett, mehetett. akkor nem csinált kárt, kivéve a fa bejárati ajtónkat kaparta meg rendesen. (Minden este bent alszik a házban az ajtónál lévő lábtörlön. Bent igazi jó fiú, nem rosszalkodik, tudja, hogy az előszobánál nem jöhet tovább, nem is próbálkozik még éjszaka sem.  Arra gondoltunk, hogy esetleg egy kisebb testű szuka kutyával jól ellene, amíg nem vagyunk otthon. Amint hazaérünk vele foglalkozunk, de  ezt az állandó szökni akarását nem tudjuk megérteni....(A múltkor még a szomszédhoz is átszökött és rongált ott is! Remélem tudsz segíteni ebben a problémában! Dominancia jelét nem látok rajta, egyenlőre tudja hol a helye... Előre is köszönöm: Krisztina

Kedves Krisztina!

Fontos lenne kideríteni a kutya motivációját, mert most számomra nem egyértelmű, hogy azért ugrik ki a kennelből mert be akar menni a házba? Fázik? Vagy mert unatkozik?

Nem hinném, hogy egy második kutya megoldaná a problémát, félő, hogy őt is csak belevinné a rosszba... lehet, hogy nem kötik le kellőképp az ösztönenergiáit. Egy ösztönerős kutyának fontos, hogy levezethesse az ösztönenergiáit, méghozzá kontrol alatt. Erre remek lehetőség az őrző-védő foglalkozás, a nyomkövetés, mantrailing, agility stb. Talán ilyen irányú foglalkozásokra kellene járniuk. Ha sikerül a kutya ösztönenergiáit levezetni akkor nem jelenthet számára problémát a napközbeni nyugalom, egyedüllét.

Ha mindemellett nem tudják a szökésen rajtakapni és megbüntetni – hogy tudja ezt neki nem szabad – esetleg megnagyobbíthatják a kerítést, hogy a szomszédot ne zavarja a kutya.

Remélem tudtam segíteni!

Nati
Népszigeti Kutyaiskola
2011 november 26, szombat 22:57
# 148

Kedves kiképző!

Egy 11 hónapos amerikai bulldog kan kutyám van,aki őrzővédőt tanul.Az lenne a kérdésem hogy mitől lehet az hogy a fogása nem stabil hanem egy kicsit rágja  az éket párnát ...stb.Lehet ez fajtajellemző ? Vagy másfelől keressem az okát?Nagyon örülnék ha tudna segíteni.

Válaszát előre is köszönöm.

Zoli

Kedves Zoli!

A rágcsálás bizonytalanságra, túlzott feszültségre utal. A segédnek a feladata, hogy ezt felismerje és segítsen megoldani.

Sok sikert!

Nati
Népszigeti Kutyaiskola
2011 november 25, péntek 14:02
# 147

Kedves Kutyakiképzö!

Van egy 1 év 2 hónapos francia bulldogom az a problámám hogy még mindig nem szobatiszta!Egy nap 3-4 alkalommal , de van hogy töbször is megyünk sétálni.Lent el is végzi , amit kell , de amikor haza megyünk és otthon vagyunk óránként bepisil és van hogy be is kakil.Nagyon okos és értelmes és tudja , hogy nem szabad , de mégis mindig bepiszkol.Sokat foglalkozom vele de egyszerüen nem használ semmi.Nem tudom le vinni egy nap 20 alkalommal , meg nem is akarom , szeretném ha megtanulná, ahogyan a többi kutya is megtudja, és nem használna ki minden adodó alkalmat , hogy bepiszkoljon.Nagyon bosszanto , hogy rendszeresen viszem sétálni és mégis amint elfordulok mindent összevizel...Mi lehet az oka , hogy ezt csinálja?Hogyan tudom erröl leszoktatni?  Köszönettel

Kedves Gazdi!

Érdemes lenne a kutyát állatorvossal megvizsgáltatni, hogy nincs-e esetleg valami szervi oka annak, hogy nem tartja a vizeletét, ürülékét.

Ha ezt kizárták akkor oka lehet a viselkedésének feszültség, bizonytalanság, a kapcsolatuk, de ezt így nehéz megállapítani. Azt ajánlanám, hogy a sok közös foglalkozást egy Tükör iskolában folytassák, így ha tényleg a kapcsolatukban van a probléma azt megoldhatják.

Sok sikert!

Nati
Népszigeti Kutyaiskola
2011 november 22, kedd 17:27
# 146

Azzal a problámával fordulok önhoz, hogy a kutyám (7 hónapos németjuhász) a fejemre nőtt. Az a baj hogy ő úgy gondolja hogy ő a falkavezér mert amikor legugolok és akkora vagyok mint ő akkor nekemjön, elkezd harapni ( komolyan ). Azt is megcsinálta hogy beleharapott a combomba és be is kékült. Nemtudom hogy mi lesz később ha kifejledt kutyus lesz. Remélem tud segíteni nekem- Köszönettel: Kovács Magdolna

Kedves Magdolna!

Sajnos írásban érdemben itt nem tudok segíteni, annál jóval összetetteb a probléma, de azt jól látja, hogy komoly problémával áll szemben ezért kérem, hogy minél előbb keressen fel egy Tükör iskolát!

Nati
Népszigeti Kutyaiskola
2011 november 19, szombat 10:08
# 145

Két hónapja befogadtunk 4 -ik kutyát, a fiam találta. Nagyon megszerettük, nagy problémát jelent nekünk, hogy szeret a keritésen kimászni és csavarogni. Nagyon féltem forgalmas családi házas környezetben lakunk, ha elmegyünk bezárjuk. Deha rá jön amikor itthon vagyunk akkor is elmegy, a többi kutyánk ugatásából tudjuk, hogy utcán van,

Van ugy,hogy egy-két hétig sem megy el, de ha rájön, akkor napjába többször is.

Nem szeretném, ha baja esne, ezért kérem tanácsát.

Előre is köszönöm

Kedves Gazdi!

Nem sok jóval tudok kecsegtetni, a szökés egy felnőtt kutyánál a legnehezebben orvosolható probléma ami létezik. Első körön a kerítés megnagyobbítását tudom ajánlani, esetleg villanypásztor körbe vezetését.

Csak, hogy értse, a kutyának a szökés egy olyan élmény mint vad társainál a vadászat, a legjobb dolog ami történhet vele. jellemzően ha ez egy beégett viselkedés, akkor nagyon nehéz meggyőzni a kutyát arról, hogy ne akarja ezt. Egyik oldalról egy nagyon stabil kapcsolatot kell kialakítani önök között (ebben a Tükör iskolák segíthetnek), másrészt biztosítani kell a kutya ösztönenergiáinak levezetését, amivel magát a szökés motivációt csökkenthetik. Amikor ez mind megvan, akkor lehet megpróbálni rajtakapni és megbüntetni a kutyát, és még így is időről-időre elő jöhet a probléma.

Sok idő és energia ennek a problémának a kezelése amire nem tudom, hogy három kutya mellett van-e lehetőségük.

Remélem tudtam segíteni!

Nati
Népszigeti Kutyaiskola
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Nyáregyháza

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

macska gazdit keres
Budapest