bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2013 szeptember 11, szerda 09:55
# 48

Kedves Kozmetikus!


Van egy  1,5 éves komondorunk, aki nem szeret fürdeni. A nyáron is úgy hüssölt , hogy néha a slag alá beállt. Egyszer jobban eláztatta magát és azóta ha vizes lesz a bundája, nagyon büdös a szaga. Mit lehetne ellene tenni, ilyenkor már nem ajánlatos kozmetikusnál sem megfürdetni, mert hosszadalmas a száritási ideje.Mit tudna ajánlani, hogy javitsunk a bunda szagának minőségén?

Előre is köszönöm a válaszát!!! Bukriné

Kedves Bukriné!

Hát ilyenkor már nem nagyon lehet javítani a szagán. Igazából még tavasszal, nyár elején kellett volna kezdeni a szőrével valamit. Nem látom milyen állapotban van, mennyire van összefilcesedve, lapokban a szőre, vagy ápolt és szép zsinórokban van. És most jön az ősz és a tél amikor a sártól, nedvességtől még jobban be fog büdösödni, mert nem tud rendesen kiszáradni és szellőzni. Én azt javasolnám, hogy jövő tavasszal bunda állapottól függően egy nyírás vagy egy alapos fürdetés ráférne.

Esteleg amit tudok ajánlani az a száraz sampon  amitől  talán egy kicsit jobb illata lesz.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2013 augusztus 30, péntek 13:08
# 47
Dexter
Dexter

Kedves Kozmetikus!

Van egy öt hónapos hosszú szőrű házicicám. Lakásban lakunk együtt vele. Hetente szoktam fürdetni mert fehér-fekete szőre van, látszik rajta hogy koszosodik és mert egy idő után büdi kezd lenni. (Az alom miatt, szeret belefeküdni.) Szeretném kikérni a véleményét hogy van-e más fajta megoldás a bundájának a tisztán tartására, ugyanis a cica természetéből adódóan nem szeret fürdeni.

Köszönettel és üdvözlettel:   

Ágnes

Kedves Ágnes!

Hát igen a cicák nem arról híresek, hogy szeretnék a vizet. Lehet már kapni szárazsampont is ami tökéletesen megfelel a cica ápolásához . Van amelyiket fújni kell, de van ami olyan mint egy hintőpor, át kell vele szórni és utána jól átfésülni.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2013 június 4, kedd 00:22
# 46
ivettke113
ivettke113

Kedves Kutya kozmetikus!!!

Olyan kérdésem lenne , hogy milyen sampont  tudná ajánlani az Angol cocker Spánieleminek , mert az egyik Aranyszínű a másik pedig fekete-cser színű, és hogy fényes maradjon a budjájuk??

Előre is köszönöm a válaszát

Kedves Ivett!

Két márkát tudok ajánlani amivel mi is dolgozunk és nagyon jók. Az egyik az IV San Bernard a másik meg a Double K.

Mind a kettőből nagyon sok féle van, több termék is jó a spánielek szőrére.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2013 május 13, hétfő 12:21
# 45

Kedves Kutyakozmetikus!

Van egy 11 hetes Yorkim és az lenne a kérdésem, hogy hány hetes/hónapos korától lehetne kozmetikába vinni. Jelenleg itthon próbáljuk ápolni, de nem hagyja magát. A szemét próbáltam kimosni sima tiszta vízzel (a szemkörnyék ápoló szagát nem szereti), de nem hagyja magát. Vagy a kezemet rágja, vagy kibújik a kezeim közül, vagy a fejét rángatja erre-arra. (félek, hogy be fog neki gyulladni.) Kb 1 hétig tartott mire rendesen levágtuk a szeme körül a szőrt, mert már zavarta a látásban. 

Az utóbbi oltásánál az állatorvos próbálta kiszedni a füléből a szört, de nagyon hisztizett (bár minden erőmmel azon vagyok, hogy ne legyen elkényeztetve), nem szeretném, ha a következő alkalommal be kellene nyugtatózni, hogy hagyja magát. Van jó taktika technika arra, hogy a kutya nyugton legyen ilyen esetekben? Hisztis, izgő-mozgó kutyát lehet vinni kozmetikába?

Válaszát köszönöm!

üdv.: Roozy

Kedves Roozy!

Mi azt szoktuk javasolni, hogy az utolsó oltás után hozzák a kutyust teljes körű kozmetikai ellátásra (fürdetés, nyírás ...). Ez olyan 16 hetes kor környékén van.  De természetesen egy karomvágásra vagy a szeme környékének megtisztítására előbb is van lehetőség, hiszen ez nekünk 10 percnél nem hosszabb idő. 

Igazából szinte az össze kölyök kutya hisztis hiszen nem tudja még mit akarnak vele csinálni, nem érti miért és tiltakoznak minden ellen. Nálunk az a "technika", hogy nem dobunk el mindent a kezünkből ha hisztizik és nem hagyjuk békén ezáltal úgyis abbahagyja (lehet 5 perc után), mert észreveszi, hogy nem éri el vele a célját.

A gazdik elmondása szerint otthon egyet nyikkan a kutya valamiért ők rögtön békén is hagyják. Ezért néznek csodálkozva mikor nekünk mindent hagynak. Lehet megpróbálja, mi nem adjuk fel így ő is befejezi a hisztit.

Remélem tudta segíteni, szerintem mielőbb vigye el egy ilyen kis karomvágás+fülszőr szedésre+ szem környék tisztításra egy kutyakozmetikába.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2013 április 15, hétfő 15:06
# 44

Kedves Kutyakozmetikus!  Van 2 lakásban tartott cicám, egyik sem engedi, hogy keféljem a szőrét, vettem már többféle kefét, de mindig elszaladnak vagy hagyják 5 mp-ig aztán ott hagynak...vettem a furminátor nevü kefét, ami nagyon jól lehozza a szőrüket, de ezt sem fogadják el. Nagyon megkönnyítené az életemet, mivel nem lenne annyi elhullajtott szőr, az időt rászánnám mindennap, de sajnos nem hagyják:( A kisebbik, ha meglátja már elbújik, a nagy hagyja néha kicsit, de ő is ott hagy 1 percen belül...Van valami tippje esetleg? Vagy van valamilyen gyógynövényes nyugtató, amivel esetleg jobban elviselnék?

Kedves Boglárka!

Nem tudom hol zajlik a fésülés, de én azt tanácsolnám, hogy semmiképp ne a földön vagy ölben tegye. A legjobb egy erre kinevezett asztalka, mosógép így már azért nehezebben futkároznak el. Vagy ha esetleg van még két segítő kéz az hasznos lehet. Tapasztalatból tudom, hogy nem egyszerű feladat ez.

Én nem ismerek állatoknál használatos gyógynövényes nyugtatót, ezt egy állatorvostól kellene megkérdezni.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Dèlegyhàza

macska gazdit keres
Visegrád

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Komárom

kutya gazdit keres
Üllő