bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2013 május 13, hétfő 12:21
# 50

Kedves Kutyakozmetikus!

Van egy 11 hetes Yorkim és az lenne a kérdésem, hogy hány hetes/hónapos korától lehetne kozmetikába vinni. Jelenleg itthon próbáljuk ápolni, de nem hagyja magát. A szemét próbáltam kimosni sima tiszta vízzel (a szemkörnyék ápoló szagát nem szereti), de nem hagyja magát. Vagy a kezemet rágja, vagy kibújik a kezeim közül, vagy a fejét rángatja erre-arra. (félek, hogy be fog neki gyulladni.) Kb 1 hétig tartott mire rendesen levágtuk a szeme körül a szőrt, mert már zavarta a látásban. 

Az utóbbi oltásánál az állatorvos próbálta kiszedni a füléből a szört, de nagyon hisztizett (bár minden erőmmel azon vagyok, hogy ne legyen elkényeztetve), nem szeretném, ha a következő alkalommal be kellene nyugtatózni, hogy hagyja magát. Van jó taktika technika arra, hogy a kutya nyugton legyen ilyen esetekben? Hisztis, izgő-mozgó kutyát lehet vinni kozmetikába?

Válaszát köszönöm!

üdv.: Roozy

Kedves Roozy!

Mi azt szoktuk javasolni, hogy az utolsó oltás után hozzák a kutyust teljes körű kozmetikai ellátásra (fürdetés, nyírás ...). Ez olyan 16 hetes kor környékén van.  De természetesen egy karomvágásra vagy a szeme környékének megtisztítására előbb is van lehetőség, hiszen ez nekünk 10 percnél nem hosszabb idő. 

Igazából szinte az össze kölyök kutya hisztis hiszen nem tudja még mit akarnak vele csinálni, nem érti miért és tiltakoznak minden ellen. Nálunk az a "technika", hogy nem dobunk el mindent a kezünkből ha hisztizik és nem hagyjuk békén ezáltal úgyis abbahagyja (lehet 5 perc után), mert észreveszi, hogy nem éri el vele a célját.

A gazdik elmondása szerint otthon egyet nyikkan a kutya valamiért ők rögtön békén is hagyják. Ezért néznek csodálkozva mikor nekünk mindent hagynak. Lehet megpróbálja, mi nem adjuk fel így ő is befejezi a hisztit.

Remélem tudta segíteni, szerintem mielőbb vigye el egy ilyen kis karomvágás+fülszőr szedésre+ szem környék tisztításra egy kutyakozmetikába.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2013 április 15, hétfő 15:06
# 49

Kedves Kutyakozmetikus!  Van 2 lakásban tartott cicám, egyik sem engedi, hogy keféljem a szőrét, vettem már többféle kefét, de mindig elszaladnak vagy hagyják 5 mp-ig aztán ott hagynak...vettem a furminátor nevü kefét, ami nagyon jól lehozza a szőrüket, de ezt sem fogadják el. Nagyon megkönnyítené az életemet, mivel nem lenne annyi elhullajtott szőr, az időt rászánnám mindennap, de sajnos nem hagyják:( A kisebbik, ha meglátja már elbújik, a nagy hagyja néha kicsit, de ő is ott hagy 1 percen belül...Van valami tippje esetleg? Vagy van valamilyen gyógynövényes nyugtató, amivel esetleg jobban elviselnék?

Kedves Boglárka!

Nem tudom hol zajlik a fésülés, de én azt tanácsolnám, hogy semmiképp ne a földön vagy ölben tegye. A legjobb egy erre kinevezett asztalka, mosógép így már azért nehezebben futkároznak el. Vagy ha esetleg van még két segítő kéz az hasznos lehet. Tapasztalatból tudom, hogy nem egyszerű feladat ez.

Én nem ismerek állatoknál használatos gyógynövényes nyugtatót, ezt egy állatorvostól kellene megkérdezni.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 augusztus 22, szerda 17:26
# 48
pocahont
pocahont

Kedves Edina!

Fél éves groenendael kutyám szőrének ápolásával kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét. Hetente átfésülöm puha fémtüskés fejű kefével, egyelőre ez elég is, de szeretném tudni, hogy a későbbiekben milyen fésűket, illetve keféket ajánl a szőrtípusához.

Előre is köszönettel,

Tóth Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!


Én még ajánlanék a kefe mellé egy sűrű fogú fésűt amivel a kefélés után át lehet fésülni és a legapróbb kis szőrcsomókat is kiszedi. Illetve ha esetleg képződik rajta filc a füle mögött vagy a hónaljában akkor pedig filcbontó fésű is jó ha van otthon. Mivel ez ilyen éles pengés fésű így az elvágja a csomókat és utána könnyebb kifésülni.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 augusztus 17, péntek 09:49
# 47

Kedves kutyakozmetikus!

Köszönöm válaszod! Kipróbálom!

2012 augusztus 16, csütörtök 16:09
# 46

Kedves kutyakozmetikus!

Van egy boxerem imád fürdeni! De ha jön a sampon röktön ki akar szálni a kádból! Nem  értem mért! Lehet hogy a samponnal van probléma? Többet is próbáltunk már, de nem vált be!  A boltos véleményét is kikértem hogy melyik a legjobb stb. de nem jó eggyik se !!!!! Mit tegyek? Melyiket használjuk? 

Elöre is köszönöm a választ! Kleó gazdija :)

Kedves Eszter!


Hát ez egy igen jó kérdés. Nem hiszem, hogy a samponnal lenne a probléma, csak magával a samponozással járó eseménnyel. És ha felhigítva egy kis vödörből vagy tálból öntenék rá a sampont mintha az is csak víz lenne? És utána gyorsan átmasszírozzák?

Ennyi jutott eszembe, sajnos jobb ötletem nincs.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Németkér

kutya gazdit keres
Paks

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
VÁC