bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2014 augusztus 18, hétfő 13:56
# 50

Kedes kozmetikus! 

Olyan kèrdèssel fordulok Őnhöz, hogy van egy 10 hònapos husky kutyám, aki mèg nem vedlik, viszont nagyon sűrű ès hosszú a bundàja. Az egyik nap megfürdettem kutyasamponnal, amit egy mási állatkozmetikus ajanlott. Azonban a fürdetèst követő napra annyira összeállt a hátán a szőr, hogy sehogy sem tudom kibogozni neki, szinte már egybeolvad a szőre. Megprobaltam ujra megnosni ès vizzel öblögetni plusz kutyakefèvel kifèsülni, sajnos eredmènytelenül.

Válaszát,segítsègèt előre is köszönöm.

Tisztelettel:Rigò Martina

Válaszát, segítsègèt előre is köszönöm

Tisztlettel: Rigò Martina

Kedves Rigó Martina!

Hát csak gyanítom, hogy a fürdetés után nem hajszárítóval és kefével állt neki megszárítani a kutya szőrét, hanem megszáradt a napon... És ez itt a probléma! Ha ilyen állapotba került a szőre akkor az már valószínű szakszerű kezeket kíván, úgyhogy javaslom vigye el egy kozmetikába ahol megfelelő eszközökkel ki tudják fésülni a bundáját.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2014 június 28, szombat 14:27
# 49

Üdv!Hátul a nyuszim szőre nagyon csomós.Szeretnék érdeklődni ,mit lehet csinálni,hogy ismér szép legyen a bundája hátul.Válaszát előre is köszönöm.Veronika

Kedves Veronika!

Hát ha nagyon csomós akkor már csak a nyírás segít rajta és majd ha kezd visszanőni akkor folyamatos fésüléssel megakadályozható hogy a későbbiekben újra csomósodjon. 

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2014 június 25, szerda 09:02
# 48

Kedves kutyakozmetikus!

Abban az ügyben szeretnék segítséget kérni öntől, hogy van egy 1 éves Dobermann kutyám és hogy mivel tehetem a szőrét fényesebbé a legeredményesebben. Válaszát köszönöm.

Kedves Zoltán!

Megfelelő, jó minőségű samponnal és balzsammal elérhető a kívánt eredmény. Ha ajánlhatok valamit akkor én a Double K sapmoncsaládot ajánlanám. Ebből van kifejezetten az ő szőrére való.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2014 május 29, csütörtök 11:13
# 47

Szép jó napot!Párom apukájának van egy hosszú szőrű palotapincsi lány  keverék kutyája,de nem viseli a gondját annyira jól.  Kertesház betonozott részére vannak bekerítve a kutyák. És majd most fogunk a kutyáknak valami nagyobb fedett házikót építeni,hogy elbújjanak a nagy meleg elöl. De a palotapincsinek akkor is nagyon melege lesz. Nincs több ezer forintunk hogy mi vigyük el a kutyát  kozmetikusho,a gazdája meg úgysem fogja. Nemtudom mennyi szakértelem kell,hogy levágjak a szőréből,hátha az is segítene neki,hogy jobban elviselje a nagy meleget!Kérem írja meg nekem,hogy mit,hol-hogyan,mivel,mennyit vághatnék le neki,hogy ne ártsak,de ne is kerüljön sokba. Köszönjük!

Kedves Papp Ágnes!

Hát valószínünek tartom nem rendelkezik kutyaszőr nyírógéppel. Tehát ha az otthoni eszközöket vesszük alapul marad a papírvágó olló amivel bele lehet nyírogatni a kutya szőrébe.  Nem látom, hogy milyen állapotban van a szőre, de a leírtak alapján arra tippelek, hogy a füle tövénél, nemi szerv környékén, combok belső felénél valószínü össze van filcesedve. Ezekett Ön egy sima kis ollóval nem tudja levágni úgy, hogy ne sérste meg a kutya bőrét. Mindenféleképpen tegye fel egy asztalra, hogy ne a földön futkározva kelljen csinálni. Azt tudom tanácsolni , hogy ne közvetlenül a bőrénél vágja le a szőrt, hanem hagyjon egy pár cm-t a sérülések elkerülése érdekében. Talpából is ki kéne nyírni a szőrt, hogy a kis talppárnáit ne nyomja a közé nőtt szőrdugó. Hajnyírógépet nem ajánlom, mert nem fogja levinni a szőrét. Egyébként nálunk fürdetés nélkül a sima vágás 2000 Ft.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2013 december 19, csütörtök 12:50
# 46

féléves németjuhásznak mitől korpás a háta???

Kedves Norbert!

Ez inkább állatorvosi téma szerintem, de legtöbbször a nem megfelelő minőségű eledel is tudja ezt okozni. A biztonság kedvéért kérdezzen meg egy állatorvost!

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
macska gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Bordány

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Hajdúböszörmény

kutya gazdit keres
Hajdúböszörmény