bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2012 július 11, szerda 13:05
# 48

Kedves Edina!

 Van egy 5 éves yorki kanom. Most a nyári nagy melegben levágattuk a szőrét rövidre, most úgy néz ki mint egy csivava. Hallottam, hogy ha levágják ilyen rövidre a fején a szőrt, akkor szemének nem tesz jót, mert vakítja a fény meg hasonlók. Ez igaz? És az baj ha nagyon csipás reggelente a szeme meg néha nap közben is? És hány hetente szabad fürdetni? És egyébként a yorkikat szabad ilyen rövid szőrűre vágatni? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Vivien!

 

Semmi problémája nem lesz a kutyusnak attól, hogy rövidre vágatták a szőrét. Mi mondjuk a fejét nem szoktuk olyan rövidre nyírni mint a testét, de azért úgy szoktuk megcsinálni, hogy a szeme látszik, de nyugodjon meg a szemének semmi baja nem lesz.
Érdemes akkor reggelente áttörölni a szemecskéjét, hogy ne rakódjon le vastagon a csipa. De ha úgy látja, hogy túlságosan váladékozik keresse fel állatorvosát. Fürdetni meg akár kéthetente is lehet megfelelő minőségű kutyasamponnal.

 

Üdvözlettel

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 július 10, kedd 10:00
# 47

Kedves Kozmetikus!

1, 5 éves fekete szuka pulink van. Lakásban tartott, ápolt. Igyekszem a szőrét is rendben tartani, ahol nemezesedne ott szépen feltépkedem, ( ha esetleg már nem megy, akkor ott felvágom, vagy levágom ahogy éppen a szükség kívánja). Kérdéseim: a fent leírtak helyesek-e? Jól teszem-e ha nyáron se nyiratok le egy puli kutyát?, a szeme elől le kell vágni, vagy nem kell levágni a szőrt?, Hányszor szabad fürdetni?

Kedves Csilla!

Nagyon helyesen ápolja a puli kutyáját, bárcsak mindenki így tenné. Ha Ön ilyen megfelelően ápolja a kutyusát nem szükséges lenyiratni. Olyan pulikat szoktunk lenyírni akiket sajnos elhanyagolnak így más lehetőség nincs is. Így maradhat is a szeme előtt nyugodtan a szőr. Fürdetni megfelelő kutyasamponnal akár havonta is fürdetheti, nem lesz tőle baja.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 május 29, kedd 07:32
# 46

Jó napot.Van egy 10 hónapos spánielem ajándékba kaptuk ,és sajnos a szőre nagyon sok helyen csomos gubancos .HOgyan tudnám én azt kifésülni?Vagy vágjam le??Visszanől a szőre? Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Anita!


Nem látom mennyire gubancos a szőre, a spánieleknek eléggé be tud sajnos filcesedni. Meg lehet próbálni otthon is kifésülni, bár szerintem nem nagyon fog neki örülni. Ehhez azonban be kell szerezni egy filcbontó fésűt és egy sima fésűt. De 10 hónaposan már egy kozmetika sem ártana neki, mert azért vannak még olyan dolgok amiket meg kell rajta csinálni és azt igazából egy kutyakozmetikus tudja szakszerűen elvégezni. Javaslom, hogy keressen fel egyet a környéken. Egyébként ha le van vágva a szőre, természetesen visszanő.

Üdvözlettel

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 április 18, szerda 18:57
# 45

Szia azt szeretném kérdezni,van egy 3 éves collie,husky keverék fekete kutyánk, a nyárra a feleségem szeretné lenyiratni, mert hosszú a szőre nagyon, a hasán majdnem a földig èr, bár nem magas a kutya igaz.nem akarjuk hogy szenvedjen nyáron. Gépi nyírást ajánlottak. Nem filces, ápolt a bundája, le lehet nyiratni ugye nem lesz gond? persze nem nagyon rõvidre akarjuk. Mert sok dolgot hallotam, hogy nem jó a kutyának, meg ez védi a a naptól, én csak azt akarom , hogy ne kinlòdjon.

Kedves Gyuri!

 

Hát ez elég nehéz kérdés. Pont ezen a fórumon lettem leminősítve, ugyanis azt ajánlottam egy Berni pásztoros gazdinak, hogy le lehet nyírni nyárra a bundáját. Én ennek ellenére nem mondom, hogy nem szabad. Vannak olyan vendégeink akiknek a nagytestű hosszú szőrű kutyáját nyárra lenyírtuk és gyönyörű szépen visszanőtt a bundája a következő évre. Szerintem még mindig jobb lenyiratni mint, hogy esetleg hőgutát kapjon a nyáron amit sajnos egy jó pár kutyus nem él túl.

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 április 15, vasárnap 11:58
# 44

Kedves Edina!

Van egy 3 éves yorkim, most először én nyírtam meg a szőrét és nagyon tetszik, így a jövőben is szeretném majd én nyírni, viszont lenne ehhez pár kérdésem.

Először is, a hajnyíró helyett szeretnék kutyának való szőrnyírót (félek attól, hogy mivel a hajnyíróval ellentétesen kellett nyírnom- mert csak így vitte-hosszútávon megritkulhat a szőre, vagy ilyesmi...). Nem tudom ezek a félelmek alaptalanok-e?  Milyen márkájú nyírót javasolsz mint szakember?

Köszönettel: Zsuzsi

Kedves Zsuzsi!

Nem kellene, hogy megritkuljon a kutyus szőre attól, mert visszafelé van nyírva. Mi is néha szoktunk így nyírni és nem volt még belőle probléma.

Amit ajánlani tudok az  Moser illetve az Andis típusú gépek. Szerintünk az Andis gépfejek a legjobbak, ugye még ezeket is vásárolni kell hozzá.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Szolnok

kutya gazdit keres
Miskolc