bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2012 július 14, szombat 00:36
# 49

Kedves Kozmetikus!Van 2 palotapincsim de az egyiknek már behajlik a körme de nem hagya levágni pedig már az állat kereskedelembe vettünk óllót is.Kint és bent is tarkozkodnak.A másik kérdésem az lenne hogy bolhások és szinte hetente fürdetve vannak amp.fürdetővel és mégis bele mennek a bolhák.Már nyakörvet is használtunk kutya sampont de nincs eredmény.Sajna az udvar tele van mivel rengeteg kobor macskából itt maradnak.Mit tegyünk?

Kedves Bea!


Szerintem azt a behajlott karmot bízza szakemberre, vagy állatorvosra vagy pedig kozmetikusra, biztosan sikerülni fog nekik levágni.

A bolhásságra nem igazán tudom mit tanácsoljak. Nem tudom milyen nyakörvet használtak, azt tudom, hogy a bolhaírtó sampon nem nyújt 100%-os védelmet. Mivel a kóbor macskákat nem tudja bolhátlanítani így a kutyusoknak kellene jó minőségű nyakörvet vásárolni, pl: Kiltix, Foresto. Valamelyik biztosan segíteni fog.

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 július 11, szerda 13:05
# 48

Kedves Edina!

 Van egy 5 éves yorki kanom. Most a nyári nagy melegben levágattuk a szőrét rövidre, most úgy néz ki mint egy csivava. Hallottam, hogy ha levágják ilyen rövidre a fején a szőrt, akkor szemének nem tesz jót, mert vakítja a fény meg hasonlók. Ez igaz? És az baj ha nagyon csipás reggelente a szeme meg néha nap közben is? És hány hetente szabad fürdetni? És egyébként a yorkikat szabad ilyen rövid szőrűre vágatni? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Vivien!

 

Semmi problémája nem lesz a kutyusnak attól, hogy rövidre vágatták a szőrét. Mi mondjuk a fejét nem szoktuk olyan rövidre nyírni mint a testét, de azért úgy szoktuk megcsinálni, hogy a szeme látszik, de nyugodjon meg a szemének semmi baja nem lesz.
Érdemes akkor reggelente áttörölni a szemecskéjét, hogy ne rakódjon le vastagon a csipa. De ha úgy látja, hogy túlságosan váladékozik keresse fel állatorvosát. Fürdetni meg akár kéthetente is lehet megfelelő minőségű kutyasamponnal.

 

Üdvözlettel

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 július 10, kedd 10:00
# 47

Kedves Kozmetikus!

1, 5 éves fekete szuka pulink van. Lakásban tartott, ápolt. Igyekszem a szőrét is rendben tartani, ahol nemezesedne ott szépen feltépkedem, ( ha esetleg már nem megy, akkor ott felvágom, vagy levágom ahogy éppen a szükség kívánja). Kérdéseim: a fent leírtak helyesek-e? Jól teszem-e ha nyáron se nyiratok le egy puli kutyát?, a szeme elől le kell vágni, vagy nem kell levágni a szőrt?, Hányszor szabad fürdetni?

Kedves Csilla!

Nagyon helyesen ápolja a puli kutyáját, bárcsak mindenki így tenné. Ha Ön ilyen megfelelően ápolja a kutyusát nem szükséges lenyiratni. Olyan pulikat szoktunk lenyírni akiket sajnos elhanyagolnak így más lehetőség nincs is. Így maradhat is a szeme előtt nyugodtan a szőr. Fürdetni megfelelő kutyasamponnal akár havonta is fürdetheti, nem lesz tőle baja.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 május 29, kedd 07:32
# 46

Jó napot.Van egy 10 hónapos spánielem ajándékba kaptuk ,és sajnos a szőre nagyon sok helyen csomos gubancos .HOgyan tudnám én azt kifésülni?Vagy vágjam le??Visszanől a szőre? Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Anita!


Nem látom mennyire gubancos a szőre, a spánieleknek eléggé be tud sajnos filcesedni. Meg lehet próbálni otthon is kifésülni, bár szerintem nem nagyon fog neki örülni. Ehhez azonban be kell szerezni egy filcbontó fésűt és egy sima fésűt. De 10 hónaposan már egy kozmetika sem ártana neki, mert azért vannak még olyan dolgok amiket meg kell rajta csinálni és azt igazából egy kutyakozmetikus tudja szakszerűen elvégezni. Javaslom, hogy keressen fel egyet a környéken. Egyébként ha le van vágva a szőre, természetesen visszanő.

Üdvözlettel

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 április 18, szerda 18:57
# 45

Szia azt szeretném kérdezni,van egy 3 éves collie,husky keverék fekete kutyánk, a nyárra a feleségem szeretné lenyiratni, mert hosszú a szőre nagyon, a hasán majdnem a földig èr, bár nem magas a kutya igaz.nem akarjuk hogy szenvedjen nyáron. Gépi nyírást ajánlottak. Nem filces, ápolt a bundája, le lehet nyiratni ugye nem lesz gond? persze nem nagyon rõvidre akarjuk. Mert sok dolgot hallotam, hogy nem jó a kutyának, meg ez védi a a naptól, én csak azt akarom , hogy ne kinlòdjon.

Kedves Gyuri!

 

Hát ez elég nehéz kérdés. Pont ezen a fórumon lettem leminősítve, ugyanis azt ajánlottam egy Berni pásztoros gazdinak, hogy le lehet nyírni nyárra a bundáját. Én ennek ellenére nem mondom, hogy nem szabad. Vannak olyan vendégeink akiknek a nagytestű hosszú szőrű kutyáját nyárra lenyírtuk és gyönyörű szépen visszanőtt a bundája a következő évre. Szerintem még mindig jobb lenyiratni mint, hogy esetleg hőgutát kapjon a nyáron amit sajnos egy jó pár kutyus nem él túl.

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
macska gazdit keres
Rackeve

macska gazdit keres
Baracs

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Marcali

macska gazdit keres
Dunavecse