bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2011 február 12, szombat 15:02
# 50

Kedeves Kozmetikus!

 

Az lenne a kérdésem, hogy miért gondolja, hogy jó megoldás egy kutya számára a gépi nyírás. Sok esetben és sok fajta kutyának egyáltalán nem való. Teljesen tönkre teszi a bundáját ami elvékonyodik, egyre inkább fog filcesedni. Nyáron nem egy esetet láttam már akinek a bőre megégett. A kozmetikus is ember tehát amit ő meg tudott tanulni azt a gazdi is képes elsajátítani. Szerintem az összes problémára van jó megoldás pl egy olyan kozmetikussal aki valóban elmondja és megmutatja mit kell otthon csinálni két kozmetikázás között. Amennyiben olyan helyen sétálnak a kutyával ahol a szőrébe növényi részekkel lesz tele adjunk rá egy kisruhát olyan is van amit nyáron is tud hordani. A séták után azonnal ellenőrizni kell a szőrt és akkor nem rögtön a bőreig jut. Tovább is lehetne fokozni, de a gépi nyírás a végső eset kell hogy legyen.

Kedves Viktória!

Természetesen igaza van nem feltétlenül szükséges a gépi nyírás. Vannak olyan esetek mikor sajnos más megoldás nincs, mert a gazdi nem ápolja megfelelően a kutyája bundáját mint pl.: spániel, puli és ha ezt az összefilcesedett bundát nem távolítanánk el az komoly bőrbetegségekhez vezethet. De vannak olyan kutyafajták ahol a fazon kialakítása miatt elkerülhetetlen a gépi nyírás pl.: uszkár. Mi minden gazdinak elmondjuk, hogy milyen eszközökkel és hogyan kell ápolni kutyája bundáját, de elég sokan vannak akik ezeket nem tartják be vagy nem is akarják és pratikussági szempontból kérik a gépi nyírást. Sok ilyen gazdira lenne szükség aki így gondolkodik mint Ön.Szerintem az az állítás nem teljesen igaz, hogy ha lenyírjuk a bundát akkor jobban fog filcesedni. Illetve akkor fog elvékonyodni ha nagyon sűrűn van nyírva, de ha ez kb. két havonta történik akkor nem fog vékonyodni.

Ha bármilyen kérdése lenne hívjon bizalommal, szívesen segítek bármilyen kérdésben. Tel.: 0670350-0197

www.pacsikozmetika.hupont.hu

 

Üdvözlettel

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2010 december 22, szerda 15:14
# 49

Jó napot!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy 1,5 éves szuka puli és spániel keverék kutyusom közepes méretű. Érdekelne, hogy neki milyen fésű lenne jó? Mivel hosszú sőrű és eddig bármilyen fésűvel is fésültem mindig az lett az eredmény, hogy össze filcesedet neki. Pedig hetente 2-3 alkalommal is átfésültem. 

Andi.Kedves Andi!

Van egy úgynevezett filcbontó fésű, ami megtalálható jobb és balkezes változatban is. Ez úgy néz ki mintha villái lennének amik élesek és ezek vágják el a csomókat. Ezek után pedig a sima fésű könnyedebben kihozza a filceket. Mivel puli keverék így a fajtájából adódóan mindig is hamarabb fog filcesedni, úgyhogy ha ezt meg szeretné előzni akkor 2 naponta el kell végezni a műveletet. De ha nem szeretne ezzel egész évben bajlódni akkor tavasszal és ősszel tanácsolnék neki egy nyíratást és máris könnyebben kezelhető lesz, valamint a nagy melegben jobban érezné magát. Télire vissza fog nőni a bundája nem fog megfázni.
Remélem tudtam önnek segíteni.

Üdvözlettel:

 

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2010 augusztus 13, péntek 13:02
# 48

Szép napot, nekem olyan problémám van kistermetű keverék kutyával, hogy szőrébe folyamatosan beleragadnak az ilyan nagyon apró kis magvak, amiket nem tudok kiszedni. Szőre vattás finomságú, hiába van egész rövidre vágva, teljesen a bőrére húzódnak. Sajnos sem ollóvan (túl közel van a bőréhez), sem kézzel nem tudom kitépkedni. Van valami tanácsa erre a problémára?

Köszönettel: Vilmos.

Kedves Vilmos!

Az ilyen finom szőrű kutyák szőrébe került növényi részecskék eltávolítása nagy türelmet igényel a kutyakozmetikustól (és a kutyustól is). Egyenként kell eltávolítani a magvakat,terméseket. A másik lehetőség, hogy géppel lenyiratja a szőrét és egycsapásra megoldódik a probléma. Még csak augusztus van,nyugodtan nyirassa le, mire jön a hűvös idő, ki fog nőni a szőre.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2010 július 8, csütörtök 16:59
# 47
earnie
earnie

Kedves Kutyakozmetikus!

 

köszönöm a válaszát.

A kutyus 2,5 éves, és a szőre inkább olyan , mint a bolognese szóre, csak elvétve van benne oylan jelleg, mint a snauceré, amúgy fekete.

Szoktam vele menni kozmetukushoz, de arra gondoltam, hogy amikor még nem annyira hosszú a szőre két kozmetikus között kifésülném gyönyörűre.

csak sima fésűvel ez eddig nem ment....

 

Üdv:

Fanny

Kedves Fanny!

Egy profi kozmetikus a kutya otthoni ápolását szaktanáccsal látja el.Amennyiben ez nem lehetséges szívesen megmutatjuk hogyan és milyen szerszámokkal kell ezeket a műveleteket végrehajtani. (kötelezettség nélkül).25 év szakmai gyakorlattal rendelkezünk és szívesen segítünk szaktanácsadással is. A sampon minősége is fontos.

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2010 július 7, szerda 11:52
# 46
earnie
earnie

Kedves Kutyakozmetikus!

Van egy bolognese-törpesnaucer keverék kutyám, akinek minden beleragad a szőrébe, ill. mindig összeragad.

Nagyon szeretném szépre kifesülni, de a csomókat nem sikerül.

Mi lenne a tanács? Létezik valami spec. fésű, amivel maradéktalanul ki lehet fésülni a vatta-szerű szőrt?

 

Előre is köszönöm, és nagyon jó, hogy elindult ez a rovat!

 

Üdv:

T.Fanny

Tisztelt Gazdi!

Tudnom kellene mennyi idős a kutyus, milyen gyakran fésülik,fürdés után ki van -e alaposan szárítva miközben kefével fésülni kell (főnözés).

Ha már a kutyusnak annyira összecsomósodott a szőre, amit már nem tudnak otthon kibontani- kutyakozmetikai beavatkozást igényel.A kutyus szőre minőségét isjó lenne tudni,mert a bolognese szőre puha tömött (selymes) a snauzeré erős szálkás.Milyen szőrtipust örökölt vajon? A kutyusnak nemcsak a szőrét de a fülét körmét is figyelemmel kell kísérni.Kozmetika ajánlott 6-8 hetente.Mindenesetre jó minőségű kefe fésű,filcbontóra nagy szükség lenne..Szívesen nyújtunk segítséget bármiben ezután is.

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Komárom

kutya gazdit keres
MÉRA

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Biatorbágy

kutya gazdit keres
Budapest