bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2010 augusztus 13, péntek 13:02
# 48

Szép napot, nekem olyan problémám van kistermetű keverék kutyával, hogy szőrébe folyamatosan beleragadnak az ilyan nagyon apró kis magvak, amiket nem tudok kiszedni. Szőre vattás finomságú, hiába van egész rövidre vágva, teljesen a bőrére húzódnak. Sajnos sem ollóvan (túl közel van a bőréhez), sem kézzel nem tudom kitépkedni. Van valami tanácsa erre a problémára?

Köszönettel: Vilmos.

Kedves Vilmos!

Az ilyen finom szőrű kutyák szőrébe került növényi részecskék eltávolítása nagy türelmet igényel a kutyakozmetikustól (és a kutyustól is). Egyenként kell eltávolítani a magvakat,terméseket. A másik lehetőség, hogy géppel lenyiratja a szőrét és egycsapásra megoldódik a probléma. Még csak augusztus van,nyugodtan nyirassa le, mire jön a hűvös idő, ki fog nőni a szőre.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2010 július 8, csütörtök 16:59
# 47
earnie
earnie

Kedves Kutyakozmetikus!

 

köszönöm a válaszát.

A kutyus 2,5 éves, és a szőre inkább olyan , mint a bolognese szóre, csak elvétve van benne oylan jelleg, mint a snauceré, amúgy fekete.

Szoktam vele menni kozmetukushoz, de arra gondoltam, hogy amikor még nem annyira hosszú a szőre két kozmetikus között kifésülném gyönyörűre.

csak sima fésűvel ez eddig nem ment....

 

Üdv:

Fanny

Kedves Fanny!

Egy profi kozmetikus a kutya otthoni ápolását szaktanáccsal látja el.Amennyiben ez nem lehetséges szívesen megmutatjuk hogyan és milyen szerszámokkal kell ezeket a műveleteket végrehajtani. (kötelezettség nélkül).25 év szakmai gyakorlattal rendelkezünk és szívesen segítünk szaktanácsadással is. A sampon minősége is fontos.

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2010 július 7, szerda 11:52
# 46
earnie
earnie

Kedves Kutyakozmetikus!

Van egy bolognese-törpesnaucer keverék kutyám, akinek minden beleragad a szőrébe, ill. mindig összeragad.

Nagyon szeretném szépre kifesülni, de a csomókat nem sikerül.

Mi lenne a tanács? Létezik valami spec. fésű, amivel maradéktalanul ki lehet fésülni a vatta-szerű szőrt?

 

Előre is köszönöm, és nagyon jó, hogy elindult ez a rovat!

 

Üdv:

T.Fanny

Tisztelt Gazdi!

Tudnom kellene mennyi idős a kutyus, milyen gyakran fésülik,fürdés után ki van -e alaposan szárítva miközben kefével fésülni kell (főnözés).

Ha már a kutyusnak annyira összecsomósodott a szőre, amit már nem tudnak otthon kibontani- kutyakozmetikai beavatkozást igényel.A kutyus szőre minőségét isjó lenne tudni,mert a bolognese szőre puha tömött (selymes) a snauzeré erős szálkás.Milyen szőrtipust örökölt vajon? A kutyusnak nemcsak a szőrét de a fülét körmét is figyelemmel kell kísérni.Kozmetika ajánlott 6-8 hetente.Mindenesetre jó minőségű kefe fésű,filcbontóra nagy szükség lenne..Szívesen nyújtunk segítséget bármiben ezután is.

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Pápa

kutya gazdit keres
VÁC

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Rácalmás

macska gazdit keres
Miskolc