bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2012 február 28, kedd 13:41
# 48

Kedves Edina!

A mopsz kutyám feltűnően büdös, pedig szoktuk fürdetni. Ön szerint ez miért van? Milyen időközönként kell elvinni a kutyákat kutyakozmetikushoz (karomvágás, fültisztítás, fürdetés céljából) ?

Válaszát előre is köszönöm!

Bettyna

Kedves Bettyna!

Igazából nem derült ki, hogy hol büdös a kutyus. A testén vagy esetleg a fején. Ha a feje környékén, azt okozhatja gyulladt fül illetve fogköves fogak. Ha a teste büdös, az szerintem valamilyen állatorvosi probléma lesz, főleg ha azt írta, hogy Önök fürdetik.
Kozmetikába egyébként 3 havonta elegendő a Mopsz kutyusokat hozni.

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 február 26, vasárnap 18:01
# 47

Kedves Edina!

Nagy kutyabarát vagyok. Van egy Yorkink a kisfiammal. Imádjuk, családtagként kezeljük ápoljuk, gondoskodunk róla. Ezért viseljük nehezen ha kutyájukat elhanyagoló emberekkel találkozunk. Vidéken édesanyámék szomszdjában él egy spániel, embertelen körülmények között. Nagyon sokszor átjön édesanyámékhoz. Ilyenkor adunk neki finom falatokat, simogatást és szeretetet. A szőre viszont rettenetes állapotban van. Teljesen összefilcesedve. A testéről nekiálltam lefejteni az összefilcesedett csomókat több kevesebb sikerrel. Azt hiszem azzal még lehet mit kezdeni. Abban kérném a segítségét hogy a fülét hogyan lehet megszabadítani az évek során rárakódott trutyitól? Próbáljam meg lenyírni géppel? Kérem adjon tanácsot. Szeretnék segíteni a kutyuson még akkor is ha nem a miénk. 

Kedves Gabriella!

Sajnos igen, igaza van ebben a kérdésben. Nagyon sok gazdinak nem lenne való kutya, mert nem foglalkoznak vele kellőképpen.
A Spániel kutyus füléről, lábáról, hónaljáról csak géppel lehet lenyírni a szőrt. Ezek elég kényes területek, úgyhogy nagyon óvatosan kell ott nyírni, mert könnyen el lehet vágni a bőrét is. Nem tudom milyen nyírógéppel rendelkezik, de az emberi hajnyírógép biztosan nem lesz megfelelő.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 december 8, csütörtök 11:53
# 46

Kedves Edina!

Van egy perzsa cicám,akinek a szőre a hasán és a combján megint jól összegubancolódott.Minden nap kiengedem pár órára az udvarra,mert imád szaladgálni.Mekkorára nyírhatom le a szőrét,hogy tuti ne fázzon meg?Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel:Orosz Anita

Kedves Anita! Az az igazság, hogy ha már ön is úgy látja, hogy "jól" összegubancolódott a szőre akkor valószínű a bőrénél vannak már a csomók. Ezt mi is úgy szoktuk megoldani, hogy teljesen szétválasztjuk a szőrét a bőréig és megnézzük, hogy mekkora az a rész ami még nincs összecsomósodva és akkorára nyírjuk. Ez az ön macskájánál nem tudom mekkora, de ha ez a rész 1 cm-nél kisebb, akkor meg van rá az esély, hogy fázni fog odakint. A nyírásnál nagyon kell figyelni, mert a macskáknak elég vékony a bőrük és igen könnyen fel lehet sérteni. A legjobb lenne kifésülni ezeket a csomókat, de azt nem tudom mennyire hagyná a cicus. Üdvözlettel Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 december 1, csütörtök 12:15
# 45

Elnézést kérek, de hogy lehet szaktudás nélkül valaki egy kutyakozmetikus válaszol rovatban. Egy berni pásztor szőrét nem szabad lenyírni nyári nagy melegben sem. Minden kutya szőre pont annyi és olyan amilyenre szüksége van. Nagyon fontos a kifésülése hogy a vedlett szőr ne legyen becsomósodva, filcesedve a bundájába mivel ebben az esetben nem tud  szellőzni és hőgutát kaphat. Viszont lenyírása esetén a szőrminősége annyira tönkremehet hogy télen sem fog érni szegénynek semmit. Mellesleg télen is nagyon fontos dolog a kutya szőrének fésülése mert a filces bunda télen épp annyira probléma mint nyáron. A nyírás nem megoldás a gazdit kell megtanítani normálisan kezelni a kutya szőrét amennyiben erre nincs ideje vigye el egy kozmetikába ahol egy hozzá értő kozmetikus megcsinálja amit meg kell csinálni. Ezen felül fontos hogy a kutyát nagy melegben ne sétáltassuk, legyen előtte mindig megfelelő mennyiségű víz egy ekkora kutya esetén legjobb egy nagy vödröt használni és persze legyen módja árnyékba húzódni.

Tisztelt Hölgyem! Én nem gondolom, hogy nem rendelkeznék elég szaktudással :-) Több éves tapasztalatok alapján válaszoltam erre a kérdésre.Nem egy berni pásztorkutyának a szőrét nyírtuk már le és télen semmiféle gond nem lett emiatt. A lenyírást nem úgy kell elképzelni, hogy 2mm hosszúságú lesz a kutya szőre, hanem ennél hosszabb. Tisztában vagyok vele, hogy ennek a fajtának a szőrét nem kell nyírni.Rengeteg olyan gazdi van viszont, aki nem teheti meg, hogy két havonta kozmetikushoz vigye a kutyáját fésültetni és ő maga sem tudja szakszerűen ápolni,- így neki is és kutyájának is nagy könnyebbséget jelent a nyírás. Abból is baj lehet,ha az otthoni nem szakszerű ápolás mellett esetleg nyáron el kezdik a locsolgatni a kutyát és a befilcesedett szőr alatt befülled a bőre. Ilyenkor súlyos bőrgyulladások alakulhatnak ki a filces területek alatt..Emiatt tartjuk jobb megoldásnak az állat szőrzetének a rövidre nyírását. Üdvözlettel: Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 november 11, péntek 22:54
# 44

Üdv.! Kicsit nem ide illő a kérdésem egy része, de meg szeretném kérdezni, hogy egy fél éves Cavalier King Charles Spániel mellé nagy gond lenne-e, ha hoznánk egy kis Rotweiller-t ? (Fiú mindkettő) Ugyan is ismerősömék találtak egyet, akit kidobtak, most gondozzák ideiglenesen, de örökbe szeretnék adni! Mi pedig befogadnánk! Ill., ha ez az előző ajánlatos, akkor megkérdezném, hogy hogy s mint kell gondozni az új házikedvencet? Válaszát előre is köszönöm!

Balázs

Kedves Balázs! Szerintem egyáltalán nem lenne gond abból ha két kutyust összeengedné. Mivel mind a kettő kölyök még, így együtt cseperednének fel és legalább lenne társa a másiknak. Igazán a Rotweiller szőrével nincs nagy feladat a gondozás terén. Szinte állandóan fog hullani a szőre, főleg a vedlési időszakban. Egy héten egyszer át lehet kefélni, hogy a felesleges szőrtől megszabaduljon, vedlési időszakban azért többször. Illetve olyan 3-4 havonta egy fürdés sem árt. A Cavalier King Charles Spániel szőrének már több gondozásra van szüksége, de ezt már gondolom tudja. Üdvözlettel Dobár Edina Pacsi Kutya és Cica Kozmetika www.pacsikozmetika.hupont.hu Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Komárom

kutya gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Ózd

kutya gazdit keres
Budapest