bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2012 április 18, szerda 18:57
# 50

Szia azt szeretném kérdezni,van egy 3 éves collie,husky keverék fekete kutyánk, a nyárra a feleségem szeretné lenyiratni, mert hosszú a szőre nagyon, a hasán majdnem a földig èr, bár nem magas a kutya igaz.nem akarjuk hogy szenvedjen nyáron. Gépi nyírást ajánlottak. Nem filces, ápolt a bundája, le lehet nyiratni ugye nem lesz gond? persze nem nagyon rõvidre akarjuk. Mert sok dolgot hallotam, hogy nem jó a kutyának, meg ez védi a a naptól, én csak azt akarom , hogy ne kinlòdjon.

Kedves Gyuri!

 

Hát ez elég nehéz kérdés. Pont ezen a fórumon lettem leminősítve, ugyanis azt ajánlottam egy Berni pásztoros gazdinak, hogy le lehet nyírni nyárra a bundáját. Én ennek ellenére nem mondom, hogy nem szabad. Vannak olyan vendégeink akiknek a nagytestű hosszú szőrű kutyáját nyárra lenyírtuk és gyönyörű szépen visszanőtt a bundája a következő évre. Szerintem még mindig jobb lenyiratni mint, hogy esetleg hőgutát kapjon a nyáron amit sajnos egy jó pár kutyus nem él túl.

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 április 15, vasárnap 11:58
# 49

Kedves Edina!

Van egy 3 éves yorkim, most először én nyírtam meg a szőrét és nagyon tetszik, így a jövőben is szeretném majd én nyírni, viszont lenne ehhez pár kérdésem.

Először is, a hajnyíró helyett szeretnék kutyának való szőrnyírót (félek attól, hogy mivel a hajnyíróval ellentétesen kellett nyírnom- mert csak így vitte-hosszútávon megritkulhat a szőre, vagy ilyesmi...). Nem tudom ezek a félelmek alaptalanok-e?  Milyen márkájú nyírót javasolsz mint szakember?

Köszönettel: Zsuzsi

Kedves Zsuzsi!

Nem kellene, hogy megritkuljon a kutyus szőre attól, mert visszafelé van nyírva. Mi is néha szoktunk így nyírni és nem volt még belőle probléma.

Amit ajánlani tudok az  Moser illetve az Andis típusú gépek. Szerintünk az Andis gépfejek a legjobbak, ugye még ezeket is vásárolni kell hozzá.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 február 28, kedd 13:41
# 48

Kedves Edina!

A mopsz kutyám feltűnően büdös, pedig szoktuk fürdetni. Ön szerint ez miért van? Milyen időközönként kell elvinni a kutyákat kutyakozmetikushoz (karomvágás, fültisztítás, fürdetés céljából) ?

Válaszát előre is köszönöm!

Bettyna

Kedves Bettyna!

Igazából nem derült ki, hogy hol büdös a kutyus. A testén vagy esetleg a fején. Ha a feje környékén, azt okozhatja gyulladt fül illetve fogköves fogak. Ha a teste büdös, az szerintem valamilyen állatorvosi probléma lesz, főleg ha azt írta, hogy Önök fürdetik.
Kozmetikába egyébként 3 havonta elegendő a Mopsz kutyusokat hozni.

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2012 február 26, vasárnap 18:01
# 47

Kedves Edina!

Nagy kutyabarát vagyok. Van egy Yorkink a kisfiammal. Imádjuk, családtagként kezeljük ápoljuk, gondoskodunk róla. Ezért viseljük nehezen ha kutyájukat elhanyagoló emberekkel találkozunk. Vidéken édesanyámék szomszdjában él egy spániel, embertelen körülmények között. Nagyon sokszor átjön édesanyámékhoz. Ilyenkor adunk neki finom falatokat, simogatást és szeretetet. A szőre viszont rettenetes állapotban van. Teljesen összefilcesedve. A testéről nekiálltam lefejteni az összefilcesedett csomókat több kevesebb sikerrel. Azt hiszem azzal még lehet mit kezdeni. Abban kérném a segítségét hogy a fülét hogyan lehet megszabadítani az évek során rárakódott trutyitól? Próbáljam meg lenyírni géppel? Kérem adjon tanácsot. Szeretnék segíteni a kutyuson még akkor is ha nem a miénk. 

Kedves Gabriella!

Sajnos igen, igaza van ebben a kérdésben. Nagyon sok gazdinak nem lenne való kutya, mert nem foglalkoznak vele kellőképpen.
A Spániel kutyus füléről, lábáról, hónaljáról csak géppel lehet lenyírni a szőrt. Ezek elég kényes területek, úgyhogy nagyon óvatosan kell ott nyírni, mert könnyen el lehet vágni a bőrét is. Nem tudom milyen nyírógéppel rendelkezik, de az emberi hajnyírógép biztosan nem lesz megfelelő.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 december 8, csütörtök 11:53
# 46

Kedves Edina!

Van egy perzsa cicám,akinek a szőre a hasán és a combján megint jól összegubancolódott.Minden nap kiengedem pár órára az udvarra,mert imád szaladgálni.Mekkorára nyírhatom le a szőrét,hogy tuti ne fázzon meg?Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel:Orosz Anita

Kedves Anita! Az az igazság, hogy ha már ön is úgy látja, hogy "jól" összegubancolódott a szőre akkor valószínű a bőrénél vannak már a csomók. Ezt mi is úgy szoktuk megoldani, hogy teljesen szétválasztjuk a szőrét a bőréig és megnézzük, hogy mekkora az a rész ami még nincs összecsomósodva és akkorára nyírjuk. Ez az ön macskájánál nem tudom mekkora, de ha ez a rész 1 cm-nél kisebb, akkor meg van rá az esély, hogy fázni fog odakint. A nyírásnál nagyon kell figyelni, mert a macskáknak elég vékony a bőrük és igen könnyen fel lehet sérteni. A legjobb lenne kifésülni ezeket a csomókat, de azt nem tudom mennyire hagyná a cicus. Üdvözlettel Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Sátoraljaújhely

kutya gazdit keres
Lakitelek

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Sülysáp

kutya gazdit keres
Budaspest