bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2011 július 22, péntek 21:46
# 50
Wadaxel
Wadaxel

Üdvözlöm kedves Állatkozmetikus!
Egy-két kérdésem lenne csak.
Egy keverék (Fekete Cockerspániel, és németjuhász) hím kutyám van, kinek ahogy látom, a füle tövénél, és a hátsó combjánál elfilcesedett a szőre. Tudom hogy az én hibám, viszont az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy hogyan szabadulhatok meg tőle? Próbáltam levágni tapétavágó ollóval, de nem vitte. A sima hajvágó olló is kudarcot vallot. Van erre valami jó tippje?
Mert így nehéz kifésülnöm szegénykémet, hiszen a végén ott lógnak ezek a csomók. S hogyan ápoljam a szőrét?
Milyen fésűket kéne beszereznem a észére?
Köszönet előre is a válaszáért, és a tippjéért!

 

Kedves Gazdi!

Szerintem a legegyszerűbb lenne felkeresni egy kutyakozmetikust, hiszen ezért vagyunk, hogy ezeket a dolgokat megoldjuk. Ha a szőrét most egy szakember leápolja akkor utána önnek könnyebb lesz otthon a kezelése.Valóban a tapétavágó és a sima hajvágó olló nem fogja levágni a csomókat. Mi is speciális ollókkal és gépekkel dolgozunk amit kutyakozmetikus boltokban lehet csak kapni.
Ezeket a csomókat általában ki is lehet bontani úgynevezett filcbontó fésűvel, ami először elvágja és utána egy sűrű fogú fésűvel könnyebben el lehet távolítani. Ezeket az eszközöket a jobb állatboltokba be lehet szerezni. Illetve egy kutyakefét is jó beszerezni amivel egy héten többször át kell kefélni alaposan. De ha ezekkel az eszközökkel nem sikerül a csomók eltávolítása akkor marad a nyírás amit általában kutyanyíró géppel szoktunk elvégezni.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 május 25, szerda 14:41
# 49

Kedves Kozmetikus!

Kaptam egy Palotapincsit és azt szeretném kérdezni hogy kell gondozni a szőrét?

Előre is köszönöm

Balis IbolyaKedves Ibolya!

Hát először is szükség lesz egy kefére, egy sűrű fogú fém fésűre és egy úgynevezett filcbontó fésűre. Ez utóbbinak éles fogai vannak amik el vágják a csomókat, ugyanis a palotapincsik szőre könnyen össze tud csomósodni főként a füle tövénél és a feneke környékén ha nem ápolják őket rendszeresen. Én azt javaslom hetente kétszer át kell kefélni és utána a fésűvel is átfésülni, hogy teljesen csomómentes legyen. Persze ehhez a művelethez hozzá kell szoktatni a kutyust is, és azt javaslom, hogy ne a földön illetve ölben történjen a fésülés hanem egy asztalon vagy mosógépen, mert a földön el fog szaladgálni.
Nem árt a kutyust 3-4 havonta kozmetikushoz is vinni mivel hosszú szőrű ezért szükség van a talpából, a fenekéről a nemi szervek környékéről levágni a szőrt, illetve karomvágás és fültisztítás sem árt neki. Ilyenkor nyáron sokan lenyíratják egész rövidre ezzel jobb lesz a kutyának is a melegben illetve könnyebb ápolni a gazdinak.
Remélem tudtam segíteni! Ha bármi más kérdése lenne nyugodtan keressen meg!

Üdvözlettel:

Dobár Edina
Pacsi Kutya és Cica Kozmetika
Tel.: 0670-350-0197Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 május 18, szerda 17:20
# 48
earnie
earnie

Kedves Kozmetikus!

 

A keverék kutyusom (bolognese-törpe snaucer)bőrén itt-ott kis pattanás méretű"dudorok " jelentkeznek. Olyan mintha pattanás lenne, de nem az. a közepe kicsit varrosodni szokott.
Idővel aztán elmúlnak.

 

Tudna segíteni, hogy mi lehet az?

Kedeves Earnie!

 

 

A kutyus bőrén feltehetően allergiás eredetű bőrgyulladás zajlik.

Jó lenne tudni mit eszik, szezonális-e a probléma, avagy nem.

Esetleg érdemes lenne egy bőrkaparék vizsgálatot és allergiatesztet is elvégeztetni a kutyuson.

 

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 április 4, hétfő 11:54
# 47

Kedves Kozmetiku!

Az lenne a kérdésem, h egy erdélyi kopó keverékem van, ő elég önfejű....Sehogy nem tudom rávennia fésülésre :( Hogyan tudnám hozzászoktatni?

A másik kérdésem pedig az lenne, h ilyenkor tavasszal, mindíg olyan mintha hámlana a kutyus bőre.Fehér kis darabokkal van tele a szőre. Ez a vedlés miatt van?? Ha jobb idő jön elmúlik.

Válaszát előre is Köszönöm

Kedves Zsanett!

Hát ez a fésülés elég nehézkes dolog. Minél sűrűbben kell nekiállni, hogy szokja a dolgot. Esetleg le kell foglalni valamivel közben és ha lehet akkor ne a földön fésüljék hanem fel kéne tenni egy asztalra, hogy beazonosítsa hogy fésülés következik.

A másik kérdésre a válasz: az a fehér kis darab az korpa. Télről tavaszra váltó időszakban az ilyen rövid szőrü fajtáknak a bőre meg tud egy kicsit fázni és ilyenkor korpásodni kezd. Ezt egy Nizoralos gyógysamponnal lehet kezelni és szépen el fog múlni.

Üdvözlettel

Pacsi Kutya és Cica Kozmetika

0670-3500197

www.pacsikozmetika.hupont.hu

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 március 15, kedd 14:41
# 46

Kedves Kozmetikus!

5-6 hetes puli jellegű kutyusom nagyon tetves (gyeptelepről hozták). A kölyök samponos fürdő sem vitte le a bőrére és a szőrébe ragadt szürke valamiket ( tetőtől talpig elborítja). A külső parazita mentesítés már megtörtént (Frontline spray, Exspot csepp). Orvos már látta, de a bundabajt nem vette észre.Házilag hogyan tudnám a maradványokat eltávolítani?

Köszönöm,

Ági

Kedves Ágnes!

 

Ha már jobbra fordult az idő,myirassa géépel rövidre a kutyus bundáját. A pásztorok a birkanyírás végén aa kutyáikat is megszabadították a loncsos, bogáncsos bundától. Ez nagy megkönnyebbülést hozott számukra, éljen Ön is ezzel a lehetőséggel.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
vas

kutya gazdit keres
Heves

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Bátonyterenye

kutya gazdit keres
Székesfehérvár