bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2011 május 25, szerda 14:41
# 49

Kedves Kozmetikus!

Kaptam egy Palotapincsit és azt szeretném kérdezni hogy kell gondozni a szőrét?

Előre is köszönöm

Balis IbolyaKedves Ibolya!

Hát először is szükség lesz egy kefére, egy sűrű fogú fém fésűre és egy úgynevezett filcbontó fésűre. Ez utóbbinak éles fogai vannak amik el vágják a csomókat, ugyanis a palotapincsik szőre könnyen össze tud csomósodni főként a füle tövénél és a feneke környékén ha nem ápolják őket rendszeresen. Én azt javaslom hetente kétszer át kell kefélni és utána a fésűvel is átfésülni, hogy teljesen csomómentes legyen. Persze ehhez a művelethez hozzá kell szoktatni a kutyust is, és azt javaslom, hogy ne a földön illetve ölben történjen a fésülés hanem egy asztalon vagy mosógépen, mert a földön el fog szaladgálni.
Nem árt a kutyust 3-4 havonta kozmetikushoz is vinni mivel hosszú szőrű ezért szükség van a talpából, a fenekéről a nemi szervek környékéről levágni a szőrt, illetve karomvágás és fültisztítás sem árt neki. Ilyenkor nyáron sokan lenyíratják egész rövidre ezzel jobb lesz a kutyának is a melegben illetve könnyebb ápolni a gazdinak.
Remélem tudtam segíteni! Ha bármi más kérdése lenne nyugodtan keressen meg!

Üdvözlettel:

Dobár Edina
Pacsi Kutya és Cica Kozmetika
Tel.: 0670-350-0197Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 május 18, szerda 17:20
# 48
earnie
earnie

Kedves Kozmetikus!

 

A keverék kutyusom (bolognese-törpe snaucer)bőrén itt-ott kis pattanás méretű"dudorok " jelentkeznek. Olyan mintha pattanás lenne, de nem az. a közepe kicsit varrosodni szokott.
Idővel aztán elmúlnak.

 

Tudna segíteni, hogy mi lehet az?

Kedeves Earnie!

 

 

A kutyus bőrén feltehetően allergiás eredetű bőrgyulladás zajlik.

Jó lenne tudni mit eszik, szezonális-e a probléma, avagy nem.

Esetleg érdemes lenne egy bőrkaparék vizsgálatot és allergiatesztet is elvégeztetni a kutyuson.

 

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 április 4, hétfő 11:54
# 47

Kedves Kozmetiku!

Az lenne a kérdésem, h egy erdélyi kopó keverékem van, ő elég önfejű....Sehogy nem tudom rávennia fésülésre :( Hogyan tudnám hozzászoktatni?

A másik kérdésem pedig az lenne, h ilyenkor tavasszal, mindíg olyan mintha hámlana a kutyus bőre.Fehér kis darabokkal van tele a szőre. Ez a vedlés miatt van?? Ha jobb idő jön elmúlik.

Válaszát előre is Köszönöm

Kedves Zsanett!

Hát ez a fésülés elég nehézkes dolog. Minél sűrűbben kell nekiállni, hogy szokja a dolgot. Esetleg le kell foglalni valamivel közben és ha lehet akkor ne a földön fésüljék hanem fel kéne tenni egy asztalra, hogy beazonosítsa hogy fésülés következik.

A másik kérdésre a válasz: az a fehér kis darab az korpa. Télről tavaszra váltó időszakban az ilyen rövid szőrü fajtáknak a bőre meg tud egy kicsit fázni és ilyenkor korpásodni kezd. Ezt egy Nizoralos gyógysamponnal lehet kezelni és szépen el fog múlni.

Üdvözlettel

Pacsi Kutya és Cica Kozmetika

0670-3500197

www.pacsikozmetika.hupont.hu

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 március 15, kedd 14:41
# 46

Kedves Kozmetikus!

5-6 hetes puli jellegű kutyusom nagyon tetves (gyeptelepről hozták). A kölyök samponos fürdő sem vitte le a bőrére és a szőrébe ragadt szürke valamiket ( tetőtől talpig elborítja). A külső parazita mentesítés már megtörtént (Frontline spray, Exspot csepp). Orvos már látta, de a bundabajt nem vette észre.Házilag hogyan tudnám a maradványokat eltávolítani?

Köszönöm,

Ági

Kedves Ágnes!

 

Ha már jobbra fordult az idő,myirassa géépel rövidre a kutyus bundáját. A pásztorok a birkanyírás végén aa kutyáikat is megszabadították a loncsos, bogáncsos bundától. Ez nagy megkönnyebbülést hozott számukra, éljen Ön is ezzel a lehetőséggel.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 február 12, szombat 15:02
# 45

Kedeves Kozmetikus!

 

Az lenne a kérdésem, hogy miért gondolja, hogy jó megoldás egy kutya számára a gépi nyírás. Sok esetben és sok fajta kutyának egyáltalán nem való. Teljesen tönkre teszi a bundáját ami elvékonyodik, egyre inkább fog filcesedni. Nyáron nem egy esetet láttam már akinek a bőre megégett. A kozmetikus is ember tehát amit ő meg tudott tanulni azt a gazdi is képes elsajátítani. Szerintem az összes problémára van jó megoldás pl egy olyan kozmetikussal aki valóban elmondja és megmutatja mit kell otthon csinálni két kozmetikázás között. Amennyiben olyan helyen sétálnak a kutyával ahol a szőrébe növényi részekkel lesz tele adjunk rá egy kisruhát olyan is van amit nyáron is tud hordani. A séták után azonnal ellenőrizni kell a szőrt és akkor nem rögtön a bőreig jut. Tovább is lehetne fokozni, de a gépi nyírás a végső eset kell hogy legyen.

Kedves Viktória!

Természetesen igaza van nem feltétlenül szükséges a gépi nyírás. Vannak olyan esetek mikor sajnos más megoldás nincs, mert a gazdi nem ápolja megfelelően a kutyája bundáját mint pl.: spániel, puli és ha ezt az összefilcesedett bundát nem távolítanánk el az komoly bőrbetegségekhez vezethet. De vannak olyan kutyafajták ahol a fazon kialakítása miatt elkerülhetetlen a gépi nyírás pl.: uszkár. Mi minden gazdinak elmondjuk, hogy milyen eszközökkel és hogyan kell ápolni kutyája bundáját, de elég sokan vannak akik ezeket nem tartják be vagy nem is akarják és pratikussági szempontból kérik a gépi nyírást. Sok ilyen gazdira lenne szükség aki így gondolkodik mint Ön.Szerintem az az állítás nem teljesen igaz, hogy ha lenyírjuk a bundát akkor jobban fog filcesedni. Illetve akkor fog elvékonyodni ha nagyon sűrűn van nyírva, de ha ez kb. két havonta történik akkor nem fog vékonyodni.

Ha bármilyen kérdése lenne hívjon bizalommal, szívesen segítek bármilyen kérdésben. Tel.: 0670350-0197

www.pacsikozmetika.hupont.hu

 

Üdvözlettel

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
macska gazdit keres
Szolnok

kutya gazdit keres
Szabadbattyán

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

macska gazdit keres
gyál