bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2011 május 18, szerda 17:20
# 48
earnie
earnie

Kedves Kozmetikus!

 

A keverék kutyusom (bolognese-törpe snaucer)bőrén itt-ott kis pattanás méretű"dudorok " jelentkeznek. Olyan mintha pattanás lenne, de nem az. a közepe kicsit varrosodni szokott.
Idővel aztán elmúlnak.

 

Tudna segíteni, hogy mi lehet az?

Kedeves Earnie!

 

 

A kutyus bőrén feltehetően allergiás eredetű bőrgyulladás zajlik.

Jó lenne tudni mit eszik, szezonális-e a probléma, avagy nem.

Esetleg érdemes lenne egy bőrkaparék vizsgálatot és allergiatesztet is elvégeztetni a kutyuson.

 

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 április 4, hétfő 11:54
# 47

Kedves Kozmetiku!

Az lenne a kérdésem, h egy erdélyi kopó keverékem van, ő elég önfejű....Sehogy nem tudom rávennia fésülésre :( Hogyan tudnám hozzászoktatni?

A másik kérdésem pedig az lenne, h ilyenkor tavasszal, mindíg olyan mintha hámlana a kutyus bőre.Fehér kis darabokkal van tele a szőre. Ez a vedlés miatt van?? Ha jobb idő jön elmúlik.

Válaszát előre is Köszönöm

Kedves Zsanett!

Hát ez a fésülés elég nehézkes dolog. Minél sűrűbben kell nekiállni, hogy szokja a dolgot. Esetleg le kell foglalni valamivel közben és ha lehet akkor ne a földön fésüljék hanem fel kéne tenni egy asztalra, hogy beazonosítsa hogy fésülés következik.

A másik kérdésre a válasz: az a fehér kis darab az korpa. Télről tavaszra váltó időszakban az ilyen rövid szőrü fajtáknak a bőre meg tud egy kicsit fázni és ilyenkor korpásodni kezd. Ezt egy Nizoralos gyógysamponnal lehet kezelni és szépen el fog múlni.

Üdvözlettel

Pacsi Kutya és Cica Kozmetika

0670-3500197

www.pacsikozmetika.hupont.hu

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 március 15, kedd 14:41
# 46

Kedves Kozmetikus!

5-6 hetes puli jellegű kutyusom nagyon tetves (gyeptelepről hozták). A kölyök samponos fürdő sem vitte le a bőrére és a szőrébe ragadt szürke valamiket ( tetőtől talpig elborítja). A külső parazita mentesítés már megtörtént (Frontline spray, Exspot csepp). Orvos már látta, de a bundabajt nem vette észre.Házilag hogyan tudnám a maradványokat eltávolítani?

Köszönöm,

Ági

Kedves Ágnes!

 

Ha már jobbra fordult az idő,myirassa géépel rövidre a kutyus bundáját. A pásztorok a birkanyírás végén aa kutyáikat is megszabadították a loncsos, bogáncsos bundától. Ez nagy megkönnyebbülést hozott számukra, éljen Ön is ezzel a lehetőséggel.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 február 12, szombat 15:02
# 45

Kedeves Kozmetikus!

 

Az lenne a kérdésem, hogy miért gondolja, hogy jó megoldás egy kutya számára a gépi nyírás. Sok esetben és sok fajta kutyának egyáltalán nem való. Teljesen tönkre teszi a bundáját ami elvékonyodik, egyre inkább fog filcesedni. Nyáron nem egy esetet láttam már akinek a bőre megégett. A kozmetikus is ember tehát amit ő meg tudott tanulni azt a gazdi is képes elsajátítani. Szerintem az összes problémára van jó megoldás pl egy olyan kozmetikussal aki valóban elmondja és megmutatja mit kell otthon csinálni két kozmetikázás között. Amennyiben olyan helyen sétálnak a kutyával ahol a szőrébe növényi részekkel lesz tele adjunk rá egy kisruhát olyan is van amit nyáron is tud hordani. A séták után azonnal ellenőrizni kell a szőrt és akkor nem rögtön a bőreig jut. Tovább is lehetne fokozni, de a gépi nyírás a végső eset kell hogy legyen.

Kedves Viktória!

Természetesen igaza van nem feltétlenül szükséges a gépi nyírás. Vannak olyan esetek mikor sajnos más megoldás nincs, mert a gazdi nem ápolja megfelelően a kutyája bundáját mint pl.: spániel, puli és ha ezt az összefilcesedett bundát nem távolítanánk el az komoly bőrbetegségekhez vezethet. De vannak olyan kutyafajták ahol a fazon kialakítása miatt elkerülhetetlen a gépi nyírás pl.: uszkár. Mi minden gazdinak elmondjuk, hogy milyen eszközökkel és hogyan kell ápolni kutyája bundáját, de elég sokan vannak akik ezeket nem tartják be vagy nem is akarják és pratikussági szempontból kérik a gépi nyírást. Sok ilyen gazdira lenne szükség aki így gondolkodik mint Ön.Szerintem az az állítás nem teljesen igaz, hogy ha lenyírjuk a bundát akkor jobban fog filcesedni. Illetve akkor fog elvékonyodni ha nagyon sűrűn van nyírva, de ha ez kb. két havonta történik akkor nem fog vékonyodni.

Ha bármilyen kérdése lenne hívjon bizalommal, szívesen segítek bármilyen kérdésben. Tel.: 0670350-0197

www.pacsikozmetika.hupont.hu

 

Üdvözlettel

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2010 december 22, szerda 15:14
# 44

Jó napot!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy 1,5 éves szuka puli és spániel keverék kutyusom közepes méretű. Érdekelne, hogy neki milyen fésű lenne jó? Mivel hosszú sőrű és eddig bármilyen fésűvel is fésültem mindig az lett az eredmény, hogy össze filcesedet neki. Pedig hetente 2-3 alkalommal is átfésültem. 

Andi.Kedves Andi!

Van egy úgynevezett filcbontó fésű, ami megtalálható jobb és balkezes változatban is. Ez úgy néz ki mintha villái lennének amik élesek és ezek vágják el a csomókat. Ezek után pedig a sima fésű könnyedebben kihozza a filceket. Mivel puli keverék így a fajtájából adódóan mindig is hamarabb fog filcesedni, úgyhogy ha ezt meg szeretné előzni akkor 2 naponta el kell végezni a műveletet. De ha nem szeretne ezzel egész évben bajlódni akkor tavasszal és ősszel tanácsolnék neki egy nyíratást és máris könnyebben kezelhető lesz, valamint a nagy melegben jobban érezné magát. Télire vissza fog nőni a bundája nem fog megfázni.
Remélem tudtam önnek segíteni.

Üdvözlettel:

 

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Pápa

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Újtikos

kutya gazdit keres
Üllő