bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2011 december 1, csütörtök 12:15
# 50

Elnézést kérek, de hogy lehet szaktudás nélkül valaki egy kutyakozmetikus válaszol rovatban. Egy berni pásztor szőrét nem szabad lenyírni nyári nagy melegben sem. Minden kutya szőre pont annyi és olyan amilyenre szüksége van. Nagyon fontos a kifésülése hogy a vedlett szőr ne legyen becsomósodva, filcesedve a bundájába mivel ebben az esetben nem tud  szellőzni és hőgutát kaphat. Viszont lenyírása esetén a szőrminősége annyira tönkremehet hogy télen sem fog érni szegénynek semmit. Mellesleg télen is nagyon fontos dolog a kutya szőrének fésülése mert a filces bunda télen épp annyira probléma mint nyáron. A nyírás nem megoldás a gazdit kell megtanítani normálisan kezelni a kutya szőrét amennyiben erre nincs ideje vigye el egy kozmetikába ahol egy hozzá értő kozmetikus megcsinálja amit meg kell csinálni. Ezen felül fontos hogy a kutyát nagy melegben ne sétáltassuk, legyen előtte mindig megfelelő mennyiségű víz egy ekkora kutya esetén legjobb egy nagy vödröt használni és persze legyen módja árnyékba húzódni.

Tisztelt Hölgyem! Én nem gondolom, hogy nem rendelkeznék elég szaktudással :-) Több éves tapasztalatok alapján válaszoltam erre a kérdésre.Nem egy berni pásztorkutyának a szőrét nyírtuk már le és télen semmiféle gond nem lett emiatt. A lenyírást nem úgy kell elképzelni, hogy 2mm hosszúságú lesz a kutya szőre, hanem ennél hosszabb. Tisztában vagyok vele, hogy ennek a fajtának a szőrét nem kell nyírni.Rengeteg olyan gazdi van viszont, aki nem teheti meg, hogy két havonta kozmetikushoz vigye a kutyáját fésültetni és ő maga sem tudja szakszerűen ápolni,- így neki is és kutyájának is nagy könnyebbséget jelent a nyírás. Abból is baj lehet,ha az otthoni nem szakszerű ápolás mellett esetleg nyáron el kezdik a locsolgatni a kutyát és a befilcesedett szőr alatt befülled a bőre. Ilyenkor súlyos bőrgyulladások alakulhatnak ki a filces területek alatt..Emiatt tartjuk jobb megoldásnak az állat szőrzetének a rövidre nyírását. Üdvözlettel: Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 november 11, péntek 22:54
# 49

Üdv.! Kicsit nem ide illő a kérdésem egy része, de meg szeretném kérdezni, hogy egy fél éves Cavalier King Charles Spániel mellé nagy gond lenne-e, ha hoznánk egy kis Rotweiller-t ? (Fiú mindkettő) Ugyan is ismerősömék találtak egyet, akit kidobtak, most gondozzák ideiglenesen, de örökbe szeretnék adni! Mi pedig befogadnánk! Ill., ha ez az előző ajánlatos, akkor megkérdezném, hogy hogy s mint kell gondozni az új házikedvencet? Válaszát előre is köszönöm!

Balázs

Kedves Balázs! Szerintem egyáltalán nem lenne gond abból ha két kutyust összeengedné. Mivel mind a kettő kölyök még, így együtt cseperednének fel és legalább lenne társa a másiknak. Igazán a Rotweiller szőrével nincs nagy feladat a gondozás terén. Szinte állandóan fog hullani a szőre, főleg a vedlési időszakban. Egy héten egyszer át lehet kefélni, hogy a felesleges szőrtől megszabaduljon, vedlési időszakban azért többször. Illetve olyan 3-4 havonta egy fürdés sem árt. A Cavalier King Charles Spániel szőrének már több gondozásra van szüksége, de ezt már gondolom tudja. Üdvözlettel Dobár Edina Pacsi Kutya és Cica Kozmetika www.pacsikozmetika.hupont.hu Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 október 26, szerda 13:50
# 48

Kedves Kutyakozmetikus!

Kérdésem most éppen nem aktuális az évszakot tekintve, de azt szeretném megtudni hogy a nyári melegben jobb döntés lenne e lenyíratni berni pásztor kutyámat, vagy ellenkezőleg meghagyni a nagy bundáját, mert az védi a melegtől?

Köszönöm szépen!

Ági

Kedves Ági! Tapasztalataink szerint, a Berni pásztorokat nyáron jobb lenyíratni mivel ők a leggyakoribb fajták akik a nagy nyári melegben hőgutát kapnak. Nem egy eset történt idén is. Mivel elég sűrű a bundájuk és ráadásul fekete ami még szívja is a meleget így nekik is nagy könnyebbség a rövid szőr, és persze télre szépen vissza fog nőni. Üdvözlettel: Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 szeptember 12, hétfő 18:30
# 47

Kaptam beagle 9hetes kutyát, azt szeretném kérdezni hogy kell gondozni.

köszönöm.

Üdv.:Fancsi

Kedves Fancsi!

Mivel rövid szőrű kutyusról van szó, így nagyon nagy gondot nem kell fordítani az ápolására. Arra fel kell készülni, hogy hullajtja a szőrét így ha nem szeretné, hogy minden kutyaszőrös legyen érdemes egy héten kétszer egy puha fogú kefével jól átkefélni. Illetve időnként egy jó alapos fürdetés is javasolt, de persze csak jó minőségű samponnal mint pl.: Héry, Groomer's Edge. Ha otthon nem megoldható a kutya fürdetése, kozmetikánkban erre is van lehetőség.

Üdvözlettel
Dobár Edina

www.pacsikozmetika.hupont.huDr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 augusztus 8, hétfő 19:51
# 46

kedves kozmetikus!

törpe tacsko-mopsz keverék kutyusomnak most kezdett el hullani a szőre, mintha vedlene. normális ez. mit tehetek ha nem?

Válasz:
Kedves Gazdi!

Mivel mind a két fajtának rövid szőre van, így szerintem természetes, hogy kezd hullani a szőre ugyanis jön a hideg időszak, kell a melegebb bunda. De ha úgy érzi, hogy ez a hullás nem normális vagyis nagyon sok szőr jön ki belőle vagy esetleg egy-egy helyről kezd kiritkulni akkor keresse fel állatorvosát, mert akkor nem a vedlés áll a háttérben.

Üdvözlettel
Dobár Edina

www.pacsikozmetika.hu

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Komárom

kutya gazdit keres
fót

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Solymár és környéke