bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2011 november 11, péntek 22:54
# 49

Üdv.! Kicsit nem ide illő a kérdésem egy része, de meg szeretném kérdezni, hogy egy fél éves Cavalier King Charles Spániel mellé nagy gond lenne-e, ha hoznánk egy kis Rotweiller-t ? (Fiú mindkettő) Ugyan is ismerősömék találtak egyet, akit kidobtak, most gondozzák ideiglenesen, de örökbe szeretnék adni! Mi pedig befogadnánk! Ill., ha ez az előző ajánlatos, akkor megkérdezném, hogy hogy s mint kell gondozni az új házikedvencet? Válaszát előre is köszönöm!

Balázs

Kedves Balázs! Szerintem egyáltalán nem lenne gond abból ha két kutyust összeengedné. Mivel mind a kettő kölyök még, így együtt cseperednének fel és legalább lenne társa a másiknak. Igazán a Rotweiller szőrével nincs nagy feladat a gondozás terén. Szinte állandóan fog hullani a szőre, főleg a vedlési időszakban. Egy héten egyszer át lehet kefélni, hogy a felesleges szőrtől megszabaduljon, vedlési időszakban azért többször. Illetve olyan 3-4 havonta egy fürdés sem árt. A Cavalier King Charles Spániel szőrének már több gondozásra van szüksége, de ezt már gondolom tudja. Üdvözlettel Dobár Edina Pacsi Kutya és Cica Kozmetika www.pacsikozmetika.hupont.hu Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 október 26, szerda 13:50
# 48

Kedves Kutyakozmetikus!

Kérdésem most éppen nem aktuális az évszakot tekintve, de azt szeretném megtudni hogy a nyári melegben jobb döntés lenne e lenyíratni berni pásztor kutyámat, vagy ellenkezőleg meghagyni a nagy bundáját, mert az védi a melegtől?

Köszönöm szépen!

Ági

Kedves Ági! Tapasztalataink szerint, a Berni pásztorokat nyáron jobb lenyíratni mivel ők a leggyakoribb fajták akik a nagy nyári melegben hőgutát kapnak. Nem egy eset történt idén is. Mivel elég sűrű a bundájuk és ráadásul fekete ami még szívja is a meleget így nekik is nagy könnyebbség a rövid szőr, és persze télre szépen vissza fog nőni. Üdvözlettel: Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 szeptember 12, hétfő 18:30
# 47

Kaptam beagle 9hetes kutyát, azt szeretném kérdezni hogy kell gondozni.

köszönöm.

Üdv.:Fancsi

Kedves Fancsi!

Mivel rövid szőrű kutyusról van szó, így nagyon nagy gondot nem kell fordítani az ápolására. Arra fel kell készülni, hogy hullajtja a szőrét így ha nem szeretné, hogy minden kutyaszőrös legyen érdemes egy héten kétszer egy puha fogú kefével jól átkefélni. Illetve időnként egy jó alapos fürdetés is javasolt, de persze csak jó minőségű samponnal mint pl.: Héry, Groomer's Edge. Ha otthon nem megoldható a kutya fürdetése, kozmetikánkban erre is van lehetőség.

Üdvözlettel
Dobár Edina

www.pacsikozmetika.hupont.huDr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 augusztus 8, hétfő 19:51
# 46

kedves kozmetikus!

törpe tacsko-mopsz keverék kutyusomnak most kezdett el hullani a szőre, mintha vedlene. normális ez. mit tehetek ha nem?

Válasz:
Kedves Gazdi!

Mivel mind a két fajtának rövid szőre van, így szerintem természetes, hogy kezd hullani a szőre ugyanis jön a hideg időszak, kell a melegebb bunda. De ha úgy érzi, hogy ez a hullás nem normális vagyis nagyon sok szőr jön ki belőle vagy esetleg egy-egy helyről kezd kiritkulni akkor keresse fel állatorvosát, mert akkor nem a vedlés áll a háttérben.

Üdvözlettel
Dobár Edina

www.pacsikozmetika.hu

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 július 22, péntek 21:46
# 45
Wadaxel
Wadaxel

Üdvözlöm kedves Állatkozmetikus!
Egy-két kérdésem lenne csak.
Egy keverék (Fekete Cockerspániel, és németjuhász) hím kutyám van, kinek ahogy látom, a füle tövénél, és a hátsó combjánál elfilcesedett a szőre. Tudom hogy az én hibám, viszont az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy hogyan szabadulhatok meg tőle? Próbáltam levágni tapétavágó ollóval, de nem vitte. A sima hajvágó olló is kudarcot vallot. Van erre valami jó tippje?
Mert így nehéz kifésülnöm szegénykémet, hiszen a végén ott lógnak ezek a csomók. S hogyan ápoljam a szőrét?
Milyen fésűket kéne beszereznem a észére?
Köszönet előre is a válaszáért, és a tippjéért!

 

Kedves Gazdi!

Szerintem a legegyszerűbb lenne felkeresni egy kutyakozmetikust, hiszen ezért vagyunk, hogy ezeket a dolgokat megoldjuk. Ha a szőrét most egy szakember leápolja akkor utána önnek könnyebb lesz otthon a kezelése.Valóban a tapétavágó és a sima hajvágó olló nem fogja levágni a csomókat. Mi is speciális ollókkal és gépekkel dolgozunk amit kutyakozmetikus boltokban lehet csak kapni.
Ezeket a csomókat általában ki is lehet bontani úgynevezett filcbontó fésűvel, ami először elvágja és utána egy sűrű fogú fésűvel könnyebben el lehet távolítani. Ezeket az eszközöket a jobb állatboltokba be lehet szerezni. Illetve egy kutyakefét is jó beszerezni amivel egy héten többször át kell kefélni alaposan. De ha ezekkel az eszközökkel nem sikerül a csomók eltávolítása akkor marad a nyírás amit általában kutyanyíró géppel szoktunk elvégezni.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Veszprém

kutya gazdit keres
Marcali

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Szeged

kutya gazdit keres
Budapest