bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2011 október 26, szerda 13:50
# 48

Kedves Kutyakozmetikus!

Kérdésem most éppen nem aktuális az évszakot tekintve, de azt szeretném megtudni hogy a nyári melegben jobb döntés lenne e lenyíratni berni pásztor kutyámat, vagy ellenkezőleg meghagyni a nagy bundáját, mert az védi a melegtől?

Köszönöm szépen!

Ági

Kedves Ági! Tapasztalataink szerint, a Berni pásztorokat nyáron jobb lenyíratni mivel ők a leggyakoribb fajták akik a nagy nyári melegben hőgutát kapnak. Nem egy eset történt idén is. Mivel elég sűrű a bundájuk és ráadásul fekete ami még szívja is a meleget így nekik is nagy könnyebbség a rövid szőr, és persze télre szépen vissza fog nőni. Üdvözlettel: Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 szeptember 12, hétfő 18:30
# 47

Kaptam beagle 9hetes kutyát, azt szeretném kérdezni hogy kell gondozni.

köszönöm.

Üdv.:Fancsi

Kedves Fancsi!

Mivel rövid szőrű kutyusról van szó, így nagyon nagy gondot nem kell fordítani az ápolására. Arra fel kell készülni, hogy hullajtja a szőrét így ha nem szeretné, hogy minden kutyaszőrös legyen érdemes egy héten kétszer egy puha fogú kefével jól átkefélni. Illetve időnként egy jó alapos fürdetés is javasolt, de persze csak jó minőségű samponnal mint pl.: Héry, Groomer's Edge. Ha otthon nem megoldható a kutya fürdetése, kozmetikánkban erre is van lehetőség.

Üdvözlettel
Dobár Edina

www.pacsikozmetika.hupont.huDr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 augusztus 8, hétfő 19:51
# 46

kedves kozmetikus!

törpe tacsko-mopsz keverék kutyusomnak most kezdett el hullani a szőre, mintha vedlene. normális ez. mit tehetek ha nem?

Válasz:
Kedves Gazdi!

Mivel mind a két fajtának rövid szőre van, így szerintem természetes, hogy kezd hullani a szőre ugyanis jön a hideg időszak, kell a melegebb bunda. De ha úgy érzi, hogy ez a hullás nem normális vagyis nagyon sok szőr jön ki belőle vagy esetleg egy-egy helyről kezd kiritkulni akkor keresse fel állatorvosát, mert akkor nem a vedlés áll a háttérben.

Üdvözlettel
Dobár Edina

www.pacsikozmetika.hu

 

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 július 22, péntek 21:46
# 45
Wadaxel
Wadaxel

Üdvözlöm kedves Állatkozmetikus!
Egy-két kérdésem lenne csak.
Egy keverék (Fekete Cockerspániel, és németjuhász) hím kutyám van, kinek ahogy látom, a füle tövénél, és a hátsó combjánál elfilcesedett a szőre. Tudom hogy az én hibám, viszont az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy hogyan szabadulhatok meg tőle? Próbáltam levágni tapétavágó ollóval, de nem vitte. A sima hajvágó olló is kudarcot vallot. Van erre valami jó tippje?
Mert így nehéz kifésülnöm szegénykémet, hiszen a végén ott lógnak ezek a csomók. S hogyan ápoljam a szőrét?
Milyen fésűket kéne beszereznem a észére?
Köszönet előre is a válaszáért, és a tippjéért!

 

Kedves Gazdi!

Szerintem a legegyszerűbb lenne felkeresni egy kutyakozmetikust, hiszen ezért vagyunk, hogy ezeket a dolgokat megoldjuk. Ha a szőrét most egy szakember leápolja akkor utána önnek könnyebb lesz otthon a kezelése.Valóban a tapétavágó és a sima hajvágó olló nem fogja levágni a csomókat. Mi is speciális ollókkal és gépekkel dolgozunk amit kutyakozmetikus boltokban lehet csak kapni.
Ezeket a csomókat általában ki is lehet bontani úgynevezett filcbontó fésűvel, ami először elvágja és utána egy sűrű fogú fésűvel könnyebben el lehet távolítani. Ezeket az eszközöket a jobb állatboltokba be lehet szerezni. Illetve egy kutyakefét is jó beszerezni amivel egy héten többször át kell kefélni alaposan. De ha ezekkel az eszközökkel nem sikerül a csomók eltávolítása akkor marad a nyírás amit általában kutyanyíró géppel szoktunk elvégezni.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2011 május 25, szerda 14:41
# 44

Kedves Kozmetikus!

Kaptam egy Palotapincsit és azt szeretném kérdezni hogy kell gondozni a szőrét?

Előre is köszönöm

Balis IbolyaKedves Ibolya!

Hát először is szükség lesz egy kefére, egy sűrű fogú fém fésűre és egy úgynevezett filcbontó fésűre. Ez utóbbinak éles fogai vannak amik el vágják a csomókat, ugyanis a palotapincsik szőre könnyen össze tud csomósodni főként a füle tövénél és a feneke környékén ha nem ápolják őket rendszeresen. Én azt javaslom hetente kétszer át kell kefélni és utána a fésűvel is átfésülni, hogy teljesen csomómentes legyen. Persze ehhez a művelethez hozzá kell szoktatni a kutyust is, és azt javaslom, hogy ne a földön illetve ölben történjen a fésülés hanem egy asztalon vagy mosógépen, mert a földön el fog szaladgálni.
Nem árt a kutyust 3-4 havonta kozmetikushoz is vinni mivel hosszú szőrű ezért szükség van a talpából, a fenekéről a nemi szervek környékéről levágni a szőrt, illetve karomvágás és fültisztítás sem árt neki. Ilyenkor nyáron sokan lenyíratják egész rövidre ezzel jobb lesz a kutyának is a melegben illetve könnyebb ápolni a gazdinak.
Remélem tudtam segíteni! Ha bármi más kérdése lenne nyugodtan keressen meg!

Üdvözlettel:

Dobár Edina
Pacsi Kutya és Cica Kozmetika
Tel.: 0670-350-0197Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Kóka

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
VÁC

kutya gazdit keres
Üröm