bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Állatkozmetikus válaszol

2015 május 13, szerda 16:19
# 49

Jó napot kivánok,érdeklödnék van egy drotszörü foxim és nagyon csomos a szőre hogyan tudnám kőnyen ki fésulni hogy a kutyusnak ne fájon,elöre is kőszönöm 

Kedves Sándor!

Nem tudom mit jelent a nagyon csomós a szőre, ha tényleg a bőréig össze van állva akkor csak a nyírógép segít rajta. Ha kevésbé akkor tudnék ajánlani filcbontó fésűt, illetve filcbontó permetet, de valósznüleg fájdalom mentesen ezzel a módszerrel sem fog sikerülni.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2015 március 13, péntek 19:50
# 48

Szeretném Öntől megkérdezni, hogy egy eleve otthoni használatra ajánlott kutyanyírógépet biztonságosabban lehet-e használni úgynevezett (műanyag) távtartó fésűkkel, amik direkt hozzá valók, és a segítségükkel különböző hosszúságúra lehet nyírni a szőrt. Középschnauzer kutyámnak szeretnék vele fazont nyírni (fül, has pofa stb.).

Másik kérdésem a következő: 8 éves kutyámat eddig mindig trimmeltem, de ahogy idősödik, egyre nehezebben viseli az évenkénti két tépést. Egyébként kemény, tüskés szőre van, de ha néha-néha lenyírnám géppel, akkor valószínű, hogy elvesztené ezt a jó minőségű szőrzetet. Egy ilyen felpuhult szőr képes lenne-e megfelelően hőszigetelni a kutyámat? Főleg a téli hidegekre gondolok, mivel ő kint tartott kutyus. Vagy egy köztes megoldást kéne kitalálni. Esetleg folyamatosan fulminátorozhatnám, ez mondjuk nem trimmelés, de nem is nyírás, és a snacim mégse lenne ápolatlan.

Válaszát előre is köszönöm!

Judit

Kedves Judit!

Biztonságosabb abbból a szempontból, hogy a műanyag távtartókkal kevés az esély rá, hogy megsértse a kutya bőrét.

Valóban ha lenyírja a kemény szőrét akkor az fel fog puhulni és a későbbiekben már nem trimmelhető. De ha ezt már nem is szertné, akkor egy géppel nyírt szőrzet is képes őt megvédeni a téli hideg ellen. Maximum télen nem nyírja le olyan rövidre, vagy az utolsó nyírást októberben végzi és legközelebb tavasszal így biztos marad szőr ami szigeteli. Tavasztól nyárig meg lehet folyamatosan nyírni. A furminátor sem rossz ötlet, de szerintem ha a trimmelést már nehezen viseli akkor azt se fogja jobban.

 

Üdvözlettel

Dobár Edina

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2015 február 28, szombat 12:26
# 47

Kedves Kozmetikus!

Érdeklődnék, hogy a macsámat milyen szerrel fürdessem meg? Sima tusfürdővel lehet vagy kutyasamponnal? vagy valamilyen házipraktikát tudna ajánlani?

Köszönettel:Mónika :)

Kedves Mónika!

Semmilyen házi praktika nem kell, lehet kapni nagyobb állatfelszerelés boltokban kifejezetten macska sampont. 

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2014 december 26, péntek 16:50
# 46

Kedves Kozmetikus!

Nyírógéppel valóban nem lehet 1 cm-nél hosszabbra vágni a kutya szőrét, vagy csak az általam megkérdezett kolléga kevéssé felszerelt? (hosszú szőrű kutyámat nyaranta lenyiratom, de szeretném kicsit hosszabbra, 2-3 cm)

Köszönettel: B.J

Kedves Judit!

De lehet. Van 19mm-es gépfej, tehát majdnem 2cm.  De van külön nyírófej magasító, amivel maximum 2,5 cm marad.

 

Üdvözlettel

Pacsi Kutya és Cica Kozmetika

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
2014 augusztus 18, hétfő 13:56
# 45

Kedes kozmetikus! 

Olyan kèrdèssel fordulok Őnhöz, hogy van egy 10 hònapos husky kutyám, aki mèg nem vedlik, viszont nagyon sűrű ès hosszú a bundàja. Az egyik nap megfürdettem kutyasamponnal, amit egy mási állatkozmetikus ajanlott. Azonban a fürdetèst követő napra annyira összeállt a hátán a szőr, hogy sehogy sem tudom kibogozni neki, szinte már egybeolvad a szőre. Megprobaltam ujra megnosni ès vizzel öblögetni plusz kutyakefèvel kifèsülni, sajnos eredmènytelenül.

Válaszát,segítsègèt előre is köszönöm.

Tisztelettel:Rigò Martina

Válaszát, segítsègèt előre is köszönöm

Tisztlettel: Rigò Martina

Kedves Rigó Martina!

Hát csak gyanítom, hogy a fürdetés után nem hajszárítóval és kefével állt neki megszárítani a kutya szőrét, hanem megszáradt a napon... És ez itt a probléma! Ha ilyen állapotba került a szőre akkor az már valószínű szakszerű kezeket kíván, úgyhogy javaslom vigye el egy kozmetikába ahol megfelelő eszközökkel ki tudják fésülni a bundáját.

 

Üdvözlettel

Dr. Zöldi Tamás, kisállatgyógyász állatorvos
Szent Bernát Kisállat Ambulancia
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
VÁC

kutya gazdit keres
Vác

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Székesfehérvár

kutya gazdit keres
Nyékládháza