bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Szervezet adatai

Népszigeti Kutyaiskola

A Népszigeti Kutyaiskola újító, kutató, nyitott hozzáállásáról híres. Ennek eredményeként nemrégiben meg is született saját módszerünk, a Tükör módszer, amit ma már országszerte több kutyaiskola is átvett.

Nevét onnan kapta, hogy értékei alapján minden a gazdán múlik és a kutya, mint egy tükör, megmutatja, hogy milyen gazdák is vagyunk, és miben kell még fejlődnünk.

Célja a gazda tudatossá válása, a harmonikus kutya-gazda kapcsolat, a problémamentes együttélés kialakítása. Három témakörből áll, melyek szoros kapcsolatban állnak egymással és így együtt válnak teljessé:

1. A viszony kialakítása ösztönkezeléssel

Ahhoz, hogy kutyánkkal a megfelelő viszonyt alakítsuk ki, ismernünk kell valódi lényét, ösztöneit, kommunikációját. A gazda feladata, hogy kutyájának vezetője legyen, számára nyugodt életet biztosítson és viselkedésmintát mutasson.

2. Tanítás klikkerrel

A klikkerképzés mellőz minden erőszakot és kényszert, csak pozitív megerősítéssel tanít, így a közös munka élmény kutya és ember számára egyaránt. Hatására a kutya tanulási képessége nő, a két lény közötti kommunikáció kifinomul.

3. A megfelelő életmód biztosítása

Kutyánk csak akkor lehet egészséges és kiegyensúlyozott, ha fizikailag, szellemileg és ösztöneit tekintve is lefárasztjuk. A bent rekedt energiák viselkedési problémákhoz, vagy egészségügyi gondokhoz vezethetnek.

 „Nem az a cél, hogy minden kutyát egységesen tökéletesre neveljünk, hanem hogy mi emberek tudatosan alakítsuk ki kapcsolatunkat kutyánkkal és értsük meg őt, hogy mi miért történik.”

Elérhetőség

Cím: 1043 Budapest, Zsilip utca 2/c
Telefon: (30) 942-5889
Email: tanfolyam@kutyasuli.hu
Weboldal: www.kutyasuli.hu
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Budapest is

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Úri

kutya gazdit keres
Úri