bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Üres zsebbel nem lehet vizslákat menteni...

dalma55  - 2011 július 5, kedd - 09:40

A képen a Magyar Vizsla Fajtamentés védence, Hérics látható. A felső kép decemberben készült, amikor hozzánk került. Az alsó kép pedig 4 hónappal később....

Vizsla fajtamentés

A mai világban szégyen kérni, nekünk azonban meg kell tennünk folyton-folyvást, bármennyire is szégyenkezünk. Vizslákat mentünk, de borzasztó nehéz, hiszen kizárólag adományokból finanszírozzuk védenceink költségeit...

A minap megkaptuk a tartozási egyenlegünket az állatorvosi rendelőktől. Az összesített végösszeg kétségbeejtő. Sokkolni senkit nem szeretnénk, ennek ellenére tájékoztatunk titeket, hogy az összeg meghaladja a kétmillió Ft-ot... (Bár a Németországban örökbe adott vizslák állatorvosi költségeinek zömét UTÓLAG kifizetik majd, de ezt is meg kell hiteleznünk, ÉS a belföldön örökbe adott + a még gazdikereső vizsláink állatorvosi költségei is óriási összegeket tesznek ki.)

Ami elmúlt, nem visszafordítható. Ennek ellenére tiszta lelkiismerettel mondhatjuk, hogy mindazon vizslák, kik e bőséges tartozást létrehozták, valakinek a segítségére szorultak. A valaki pedig mi voltunk. Ők már meggyógyultak, felépültek, legtöbbjük gazdinál van. A számla pedig maradt nálunk! Fizetnünk kell.

(Az adó 1 % gyűjtés időszaka lezárult, még nem tudjuk, mekkora sikerrel. Az innen befolyt összeget leghamarabb október környékén fogjuk csak megkapni.)

Nyilván a jövőt tekintve felmerülhet megoldásként, hogy kevesebb vizslán segítünk. Többször és többeknek mondunk majd nemet. Ez persze csak matematikai megközelítés szerint jelentene majd megoldást. Mi nem szeretnénk e döntést meghozni! Jobban szeretnénk továbbra is aktívan segíteni a bajbajutottakon, miközben apránként törlesztünk a rendelők felé. Ez lenne az ideális! Elsősorban nem nekünk, hanem a vizsláknak, jövőbeli védenceinknek!

Kiemelünk néhány példát. Őket kivétel nélkül itthon, Magyarországon adtuk/adjuk örökbe, legtöbbjük szerető családban lakik már, a korábbi állatorvosi költségeiket azonban még rendeznünk kell.


Csak néhány példa a sok védencünk közül...

És az ivartalanítást még nem is említettük. A kutyánkénti 14-17 ezer Ft-os költség még a fentiekez pluszban hozzáadódik!

Most valóban óriási segítséget jelenthet akár:
-egy doboz cigaretta ára,
-egy tábla csokoládé ára,
-egy palack üdítő ára,
-egy gyorséttermi menüről való lemondás is!!!!


Hiszünk benne, hogy:

Az adományokat nem csak állatorvosi költségekre fordítjuk, hiszen élelmet is vásárolunk belőle, és tárnoki bérelt kennelsorunk havidíja + a kutyáinkat hétfőtől péntekig ellátó alkalmazottunk, Laci bérét is adományokból fedezzük.

Kérjük segítsetek, hogy továbbra is segíthessünk!

Számlaszámunk:

Futrinka Egyesület
10404089-49575251-57561000 (K&H bank)
A "megjegyzés" rovatba kérjük írd be: VIZSLA


Köszönjük!

BLOGUNK: http://vizslanaplo.blogspot.com

Facebook oldalunk: (Csatlakozz Te is!) https://www.facebook.com/pages/Magyar-vizsla-SOS-Hungary/115946075091247

Weboldalunk: www.magyarvizslasos.hu

Email: magyarvizslasos@gmail.com


Gazdit keres!
macska gazdit keres
Mór

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Zsámbék

kutya gazdit keres
Budapest