bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Szelektív hulladékgyűjtés

Fiszi69  - 2010 január 10, vasárnap - 01:15

2010. január 9.-én szombaton egy furcsa papírdobozt helyeztek el Szekszárdon, Baranya-völgyben a buszmegállóban. A dobozban hat rémült kiskutya sírt remegve, melynek egyik oldalára ezt írták szép nagy betűkkel: SZEMÉT! Nyilvánvalóan csak szelektív hulladékgyűjtésről lehet szó. A feleslegessé vált kiskutyák a szemétbe, a kukába valók.

A betűket elnézve arra következtetek, hogy a szöveget egy nő írta, megfontoltan szép nagy betűket kanyarítva, a végére még egy méretes felkiáltójelet is tett. Nem tagadom, elérte a kívánt hatást, felfigyeltek a dobozra, bár a kutyák a szeméttelep helyett a szekszárdi kutyamenhelyre kerültek.

A kutatások szerint a nők nagyon ritkán válnak állatkínzókká. Érdekes, ez Szekszárdon valahogy másként van: hallottam már a városban olyan nőről, aki több mint ötven kutyát tartott a házában szörnyű körülmények között, nyomoztak olyan idős asszony ügyében, aki a patakba dobálta a kutyája kölykeit remélvén, hogy megfulladnak. Ismertem olyan nőt aki a fajtatiszta kutyáitól szabadult meg könnyedén, mert már nem hozták az elvárt hasznot, hallottam olyan asszonyról is, aki lelkiismeret-furdalás nélkül fojtja vödör vízbe az újszülött kutyákat és macskákat. Ezek a nők mind köztünk élnek észrevétlenül.

Mindig is azt gondoltam, hogy a nők érzékenyebbek, mint a férfiak, és gyámolítják a gyengébbeket. Remélem, ez a sok rémhír a kivételek közé tartozik, és mi nők valóban arra lehetünk büszkék, hogy segítünk a gyerekeken, a szegényeken vagy az ilyen halálra szánt kutyákon.

Fiáth Szilvia

Kutyamenhely Szekszárd

www.kutyamenhely.info


2010-02-23 21:48
# 21

Kedves Babby!

Szerencsére mind a hat kiskutya szerető családba került. Az utolsó kettő pont ezen  a héten. Kedves, értelmes kiskutyák lettek. Érdemes volt velük annyit foglalkozni.

Köszönjük az érdeklődést.

Üdvözlettel:

Fiáth Szilvia

Kutyamenhely Szekszárd

2010-02-23 20:07
# 20
Babby
Babby

Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogy a barna kiskutyát még ellehete vinni? És esetleg valahogy elszállítani Ceglédre? Kérlek titeket hogy valaki válaszoljon aki tud valamit erről!

Előre is köszönöm!

Üdv:Babby

 

2010-02-10 23:28
# 19

szerintem az a szemét aki ilyet meg tud tenni.Borzasztó aljas emberek élnek a földön és sajnos a nők nem kivételek hiszen a saját gyerekükkel is minden kegyetlenkedésre képesek.Hozzáteszem nincsenek gyerekeim csak kutyáim,de ők hasonló státuszt töltenek be mint másoknál a gyerekek és én ezt nem szégyenlem.Soha nem bántom ŐKET,ha rosszat csinálnak sem hiszen nem ŐK akartak hozzám jönni hanem ez az én döntésem volt.Aki ezeket a csodálatos lényeket szemétnek titulálja az igen nagy lelki sivárságban él.

2010-01-18 20:32
# 18

Igazából én nem csodálkozom..., amíg magukat kulturáltnak, jó lelkűnek tartó emberek is elfogadják - sőt igénylik a vágóhidak létét, az iparosított tömegmészárlást. Nemcsak a kutyákat-macskákat kell megmenteni a rossz sorstól, a legyilkolástól. A többi állat is megérdemli ugyanezt. Minden élőlény.

Sokan gondolták még így:

Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Lev Tolsztoj, Paul MacCartney, Sting, Billy Idol, Madonna... és még sorolhatnám...

Gondolkozzatok már el ezen...

2010-01-14 01:05
# 17
Cica_Ildi_Cica
Cica_Ildi_Cica

Ez mind  IGAZ !! 

2010-01-13 15:07
# 16
perenyiagi
perenyiagi

Nem győzöm kapkodni a fejem,még mindig meg tudok lepődni az emberi gonoszságon.  Lehet,hogy törvénytelen saját kézbe venni az ilyen ügyek fizikai elintézését,de ha másképpen nem megy talán erre volna szükség. Lehet nálunk is elkelne egy ilyen csapat,mint külföldön, ha már a hatóságok behunyják a szemüket az állatkinzás felett. Lenne néhány ötletem mit kéne tenni ezekkel az emberekkel!   Csak az a baj,hogy az ember szivében kell lennie az állatok és a természet szeretetének,ezt nem lehet tanitani,kierőszakolni,ennek bennünk kell élnie.

2010-01-12 15:22
# 15

Kedves Hozzászólók!

A kidobott kicsik jól vannak, most tanulnak kutyaeledelt enni.Vélhetően négy  hetesek. Tele voltak féreggel, már kezdenek kitisztulni. Szerencsére vidámak, erősek, remélhetően lesz rájuk érdeklődés egy hónap múlva

Nálunk Szekszárdon gyakran előfordul, hogy a feleslegessé vált kiskutyákat és cicákat dobozban kirakják, már kukákból is szedtünk ki többször kölyökállatokat.

A Baranya-völgy egy pincékkel, tanyákkal teli rész, itt nincsenek térfigyelő kamerák, talán összesen 5-6 van a városban. A hatóságokat, köztük  a rendőrséget sem érdekli az ilyen bűncselekmény. Még akkor is eredménytelenül zárják  a nyomozást, ha tudjuk ki volt az elkövető, mert bizonyítani kell. Sajnos vannak nagyon rossz tapasztalataink, csak akkor érdemes bejelentést tenni, ha van fénykép vagy videó bizonyíték vagy egy szemtanú, aki hajlandó is elmondani azt, hogy mit látott.

Ezek után a jön az ügyészség ahol megrovásban részesítik az elkövetőt fiatal vagy idős korára való tekintettel.

Ha véletlenül az ügy eljut a bíróságig, ott kap az elkövető egy kis pénzbüntetést.

Sajnos, a legtöbb esetben ez a gyakorlat, nem csak nálunk.

Kutyamenhely Szekszárd

2010-01-12 15:14
# 14
Cica_Ildi_Cica
Cica_Ildi_Cica

Minden állatbarátnak egy NAGY  :

2010-01-12 15:12
# 13
Cica_Ildi_Cica
Cica_Ildi_Cica

Szilvia! Neked a tisztelet, és érdem meg hasonló dolgok minden jó ! Aki így,- és ilyen jól megfogalmaztad ezt ügyet !Minden elsmerésem!

2010-01-12 15:07
# 12
Cica_Ildi_Cica
Cica_Ildi_Cica

S még valami amit kifelejtettem.Egy buszmegállóról volt szó !! Ahol több ember is megfordul tuti.S talán itt lehet a dokimnak igaza .......

2010-01-12 15:02
# 11
Cica_Ildi_Cica
Cica_Ildi_Cica

Ez IGAZ ! Sajnos ! Ma épp lesznek 2 cicánk ( lányok ) ivartalanítva, meséltem a dokinak mit olvastam itt, s egy érdekes dolgot említett meg és lehet igaza van,- de ezügyben már semmit nem tudunk tenni. Ő azt mondta mikor ezt a történetet elmeséltem neki, hogy az is meg lehet, hogy valaki kitette a kutyusokat dobozban és pont EGY jogosan felháborodó ember írta oda : Szemét ! JOGGAL...S ha belegondolok én is ezt tettem volna " lehet " mint ÜZENET hátha az az illető magára ismer aki véletlen lesi mi történik a kutyákkal.Mivel magához nem tudta venni őket így lehet ez pont egy üzenet is.......akár.Persze ezt soha nem tudjuk már meg ! De elképesztő ilyeneket látni Üdv.   Ildi

2010-01-11 18:48
# 10

Szerintem sincs külön "embervédelem" és "állatvédelem", a kettő egy és ugyanazon dolog, amelyik társadalom törődik az emberekkel az törődik a természettel és így az állatokkal is, Nagyon szorosan összefügg a kettő. Nálunk nagyon rosszul állunk mindkét témában, én magam is párhuzamosan tevékenykedem a két témában - mentő, kajaosztás, ruhaosztás, oktatás - stb. Jóslatokba nem bocsátkoznék nálunk mikor lesznek ideális állapotok, de küzdeni kell érte.

2010-01-11 18:40
# 9
Cica_Ildi_Cica
Cica_Ildi_Cica

Egyetértek! De sajnos a hajléktalan emberekkel sem nagyon foglalkoznak több helyenAnimelPlanet az egyi kedvenc műsorom , ha ott látnátok mik vannak ?? Ott legalább van kimondottan olyan mentő " osztag" akik kimondottan egy telefonra kimennek és azonnal elkobozzák az állatokat !!! Vagy esetleg.........egy esélyt adnak arra,hogy max egy hét alatt valamit javítsanak az esélytelen helyzetken.Amennyiben ,-nem,-így minden állatott elvisznek , majd ha egészségesek örökbe adják. De mi magyarok ??? ezt soah nem fogjuk elérni,-sajnos!! Én is utálom az ilyen embereket !! Szóval , ez több mint katasztrófa !!Nő vagy férfi,-itt ma már nem számít.Ember vagy állat .........Olyan menhely létezik Kaliforniában ahol korház és egyben menhely.Mi soha nem érjükutol őket sem ebben sem mások....................sajnálatos !!!  Üdv : Ildi

2010-01-11 13:29
# 8

Én a dobozt egy feljelentéssel bevinném a Rendőrségre. Ma már csodát művelnek az írásszakértők. Meg lehet találni a tettest. Lakos

2010-01-11 06:21
# 7

Tegnap hallhattuk a hírekben,hogy egy 'anya' egy kórház lépcsőjén hagyta újszülött babáját! Tegnap történt az is, hogy találtak egy szintén újszülött csecsemőt egy kukában a szemét között! Ők is nők voltak!!!

Szomorú,nagyon szomorú,ami ezekkel a kiskutyákkal történt és még száz és száz ártatlan kutyussal....

2010-01-10 19:03
# 6

Erre a nőre ugyan az a szó illik, mitnt amit a dobozra írt "SZEMÉT". Bízom benne, hogy olyan olvassa ezt az üzenetet, aki tudja, hogy kiről van szó és átadja neki. Véleményem szerint az ilyen érzéketlenek valók a szemétre és nem ezek a szerencsétlen kis állatok,  hiszen pont ő az a "szemét" aki nem tett semmit ellene, hogy  nem kivánt szaporulat szülessen. Egyszerübb most kidobni őket. Sajnos nagyon sok ilyen lelketlen, érzéketlen bunkó él ebben az országban.

2010-01-10 18:11
# 5

Nem sűrűn szoktam írni de ez egy vérlázító eset ami itt le van írva.

Sajnos nálunk azaz Magyarországon az áálatok védelme nemhogy gyerekcipőben jár de egyáltalán nincs lába amelyre semmilyen cipőt nem lehet húzni!!!

Ez hatalmas baj! Akik egy ilyen alkalom után nem kerülnek elő, azok csak valami szerencse folytán lepleződnek le. Addig a pontig mikoris mondhatjuk, hogy megvannak, ki tudja, hogy ismételten hány ártatlan életet vesznek el!

A másik baj az, hogy esetleg aki tud róla, hogy ezt a szemétséget   "ki?"    követte el nem fedi fel az elkövető kilétét. Lehet, hogy abból a meggondolásból, hogy ha ő is elkövet egy hasonlót, arról se fog senki szólni!

Egy szó mint száz, nem szeretem az USA -t de legalább ott valamilyen formában megbüntetik azokat   "akik?   " ilyen szemét módon próbálnak megszabadulni a nemkívánatos kicsi állatkájától ahelyett, hogy az anyukát ivartalaníttatnák! Vagy ha nincs szüksége az állatkájára adja oda egy menhelynek ahol majd keresnek egy méltó gazdit!

Nem titkolom, hogy ha meglenne az a valaki aki ilyet tett (sajnos nem rajtam múlik a büntetés)  ha rajtam múlna, nagyon kemény büntetést adnék, hogy legközelebb ne legyen kedve "Istent" játszani!!!

 

 

 

2010-01-10 17:33
# 4
Legolas
Legolas

Talán érdemes lenne megkérdezni a rendőröket, hogy rögzítették-e a térfigyelő kamerák a helyszínt, így a rendszámot.. De jó lenne a nyakába varrni az állatkínzás bűntettét.

2010-01-10 17:14
# 3
cica50
cica50

Dőgőlne meg az ilyen szemét! Kikötném egy fához !

2010-01-10 16:27
# 2
talyblood
talyblood

Eszméletlen, hogy ilyen emberek egyáltalán léteznek... remélem a kutyusoknak mihamarabb találnak gazdit.... nagyon szépek! :)

2010-01-10 16:19
# 1

hogy nem rohad meg az ilyen ott ahol van

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Vác

kutya gazdit keres
Vác

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Győr

macska gazdit keres
Budapest