bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Szervezet adatai

Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány

Célunk a Szekszárdi Állatotthon fenntartása és üzemeltetése. A városban és a térségben talált gazdátlan állatok mentése, gondozása és új gazdáknál való elhelyezése.

Feladatunknak tekintjük közreműködni az állatvédelemmel kapcsolatos tennivalók végrehajtásában, segédkezni az állatvédelmi törvény rendeleteinek betartatásában.

Közreműködünk az országos környezet- és természetvédelmi feladatok végrehajtásában is.

Az állattartási kultúra fejlesztése; az állattartóknak az előírások betartására és a szakmai ismeretek bővítésére való nevelése ugyancsak fontos célunk.

Elköteleztük magunkat a társadalomnak – elsősorban az ifjúságnak – a természet, különösen az élővilág szeretetére való nevelésére.

Az alapítványunk tevékenységét egy öttagú kuratórium irányítja, napi szinten pedig a kuratórium elnöke és alelnöke felügyeli a munkát. A kuratórium tagjai anyagi támogatásban nem részesülnek.

Bevételünket teljes mértékben az állatok gondozására, állatorvosi kezelésére, ivartalanítására és kennelek, boxok építésére használjuk fel.

Alapítványunk legfőbb tevékenysége a Szekszárdi Állatmenhely működtetése, összegyűjtjük, megfigyeljük, ellátjuk, gondozzuk, és örökbe adjuk a gazdátlan állatokat. Segítjük az önkormányzatok munkáját az állatvédelemmel kapcsolatos panaszok esetében, állatvédelmi járőrszolgálatot működtetünk, kampányokat szervezünk, tájékoztató és ismeretterjesztő munkát végzünk, állatvédelmi programokat szervezünk: kiállításokat, kutyaiskolát, napközis tábort, családi programokat stb. Rendkívül jó kapcsolatunk van a helyi és országos médiával; ezt kihasználva próbáljuk az emberek szemléletét megváltoztatni és javítani azon a borzasztó helyzeten, mely ma az állatvédelmet jellemzi Magyarországon.

A munkák elvégzésében napi szinten öt, heti szinten tizenhárom ember segédkezik. A pártoló tagok száma meghaladja az 500 főt.

Folyamatosan 170-200 kutyáról gondoskodunk.

Minden szombaton nyílt napot tartunk, amikor családok és gyerekek látogatnak el az állatotthonunkba. Ilyenkor a gyerekek megtanulják az állatokkal való helyes bánásmódot. Megismerik az állatok szokásait és viselkedését, megtanulják, hogy az állattartás felelősséggel jár. 2008-ban a nyílt napokon mintegy1500 személy kereste fel az állatotthonunkat.

2001-ben a MÚOSZ Állatvédő Szakosztálya „Az év állatotthona” címet adományozta a szervezetünknek.

Az alapítványunk 2002 óta tagja az RSPCA-nak (Angol Királyi Állatvédő Liga). Az RSPCA kérésére alapítványunk volt az egyik fő szervezője a 2004 februárjában megtartott RSPCA képzésnek, melynek szervezése már 2003 szeptemberében megkezdődött.

2003-ban beléptünk a Magyar Állatvédők Országos Szövetségébe.

2003 júniusában Fadd-Domboriban 3 biztonsági őr brutális módon halálra kínzott egy kutyát. Feljelentést tettünk az illetékes szabálysértési hatóságnál, továbbá értesítettünk minden lehetséges médiumot a történtekről. Az állatkínzásról szinte minden magyar ember hallott, sok telefont és levelet kaptunk, melyekben támogatásukról biztosítottak minket az állatbarátok. 2003 nyarán egy olyan népi kezdeményezésen alapuló aláírásgyűjtést indítottunk,

Az aláírásgyűjtés 4 hónapon át nagyon komoly munkát jelentett az alapítvány vezetőinek. Közel 2000 gyűjtővel kellett a kapcsolatot tartani E-mailben ill. 2000 postai címre kellett eljuttatni a hitelesített aláírásgyűjtő íveket.

2004. februárban fő szervezői voltunk az Angol Királyi Állatvédő Liga Tengelicen megtartott 4 napos szakmai képzésének. A képzésen 2 fő vett rész az alapítványunk részéről.

2004. március 8-án az Országgyűlés 284 igen szavazattal, 11 ellenében, 4 tartózkodás mellett elfogadta a Büntető törvénykönyv azon módosítását, amely bűncselekménynek minősítette az állatkínzást.

A törvénymódosítás jelentős részben annak az aláírásgyűjtő kampánynak az eredményeként valósult meg, melyet az alapítványunk indított a 2003 év nyarán.

2004 júniusában részt vettünk a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének egynapos konferenciáján.

2004 augusztusában ismét főszervezőként dolgoztunk az RSPCA által támogatott egynapos állatvédelmi továbbképzésen Budakeszin.

2004 októberében a Magyar Állatorvosi Kamara "Az Év Állatvédelmi Díja 2004." elismerést adományozta az alapítványunknak a rendkívül eredményes népi kezdeményezésért.

2005 januárjában alapítványunk kezdeményezésére megalakult a PetárdaSTOP Munkacsoport, melyhez néhány hét alatt 121 civil szervezet csatlakozott. Nagyon fontosnak tartottuk, hogy elismert szakemberek véleményét gyűjtsük össze a petárdák és tűzijátékok használatára vonatkozóan. A professzorok, szakértők, újságírók, civilek szakvéleményét és írásait a munkacsoport honlapján tettük hozzáférhetővé az érdeklődők számára. 2005 áprilisában országos népi kezdeményezésen alapuló aláírásgyűjtést indítottunk az emberre és állatra veszélyes petárdák és tűzijátékok kereskedelmének és használatának betiltása érdekében. A rendelkezésre álló 2 hónap alatt összesen 32.000 magyar választópolgár aláírását sikerült összegyűjteni 300-nál több településről.

Részben a PetárdaSTOP Munkacsoport törekvéseinek köszönhetően a kormány a szilveszteri időszakra is betiltotta a petárdák használatát, és javaslatot tett a parlamentnek a maximálisan kiszabható szabálysértési bírság összegének 50-ről 100 ezer forintra emelésére.

2007-ben a Tolna Megyei Közgyűlés Elnöke „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete 2006” különdíjat adományozta az alapítványunknak megköszönve ezzel a gesztussal a szervezetünk tíz évnyi eredményes munkáját.

2008 augusztusában a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány három éves szélmalomharcának köszönhetően Dombóváron megszüntették az kutya-róka viadalra szánt rókák tartását, és az állatviadalnak számító kotorékversenyek szervezését.

 

Adószámunk: 18857632-1-17
Számlaszámunk: 11746005-20009812

Tisztelettel:

Fiáth Szilvia
elnök

 

Támogatás az adó egy százalékával

Adószám: 18857632-1-17
Kedvezményezett: Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány

Eseti felajánlások

Bankszámlaszám: OTP Bank Rt. 11746005-20009812
Megjegyzés:

Elérhetőség

Cím: 7100 Szekszárd, Bogyiszlói út
Telefon: 06-20-9810-558
Email: tmallatvedo@freemail.hu
Weboldal: www.allatvedok.szekszardon.hu
A szervezet nem töltött fel állat listát az oldalra...
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Vác

kutya gazdit keres
Vác

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
VÁC