bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

SOS devecseri állatok!

szenasiallatvedok  - 2010 október 6, szerda - 15:08

Hétfőn több száz embert kellett kitelepíteni több Veszprém megyei településen az ajkai zagytározó gátjának átszakadáa következtében kiömlött- a timföldgyártás melléktermékeként keletkező -vörösiszap miatt. Az anyag sűrű, mint a tejföl, erősen lúgos, ezért maró hatása van a bőrön. Az iszap nehézfémeket, például ólmot tartalmaz, illetve enyhén rádioaktív is.

Devecser és környékén katasztrófa következtében az embereknek el kellett hagyniuk házaikat, állataikat.

Az állatvédők kérik a menhelyeket és magánszemélyeket, hogy aki ideiglenesen be tudna fogadni állatokat, jelentkezzen  az alábbi elérhetőségen nap bármely szakában:

Lakos György:  30/507-2062

 

Fontos!
Ezek nem kóbor állatok, mindegyiknek megvan a gazdája, csak a kitelepítés miatt
nem tudja hol elhelyezni.
A sérült kutyák kezelését az állatvédők vállalják, ez ne riasszon vissza senkit.


Kérjük segítsenek!
Köszönjük.



Újabb információk  a Lelenc Kutyamentő Egyesülettől (október 7)

Mint már tudjátok, hétfőn délben átszakadt az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának a gátja, és elöntötte Kolontárt és Devecsert. A két település nagy része elpusztult, az érintett lakosság egy része súlyos sérüléssel kórházban van, az otthonmaradtaknak meg nem maradt semmije. Ebben a helyzetben az állataikért nem tudtak semmit tenni, tehetetlenül nézik az elpusztult, vagy súlyosan sérült állatokat.

Pár helyi önkéntes kezdte el lemosni az életben maradt állatokról a maró iszapot, míg végre beengedtek a területre állatvédő szervezeteket is. Felszereltségtől függően a csapatok lemossák, és ellátják az állatokat, majd amelyiknek nem megoldott az ellátása, elhelyezése, vagy kórházi kezelést igényel, ideiglenesen elhelyezik. Civilek, szervezetek sakkoznak a nem létező szabad helyekkel, hogy minden állat biztonságba kerüljön, akit egyáltalán megtalálnak a házakat, mezőt járva. A kutyák között van, akinek az eredeti gazdáját keressük, van, akit visszavár a családja, ha a helyzetük rendeződött, és vannak, akikről sírva lemondtak a gazdik, mert belátható időn belül nem tudnak róluk gondoskodni, azt sem tudjákm ők maguk hol és hogyan fognak élni, megélni.

Várjuk azoknak a szervezeteknek és magánszemélyeknek a jelentkezését, akik ideiglenesen el tudnak helyezni kutyákat, macskákat, és amit még találnak a csapatok. A mentés szervezésére, követésére létrehoztunk egy topicot http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=23287 (reméljük hamarosan egyszerű regisztrációval is írható lesz, aki nem tud írni, az küldje az üzenetét a lelenc@lelenc.hu email címre, és feltesszük a fórumra), ahol várjuk a felajánlásokat, felkerülnek a segítségre váró állatok, a mentésben résztvevő szervezetek elérhetőségei, számlaszáma, a bevállalt állatok száma, fényképeik, állapotukról leírás.

A Lelenc KME (eddig) 4 kutyát vett át a Noé Állatotthon mentőcsapatától, kórházi kezelésük azonnal megkezdődött. Róluk a fórumunkon folyamatosan tájékoztatást adunk. Ketten az eredeti gazdájukat keresik, kettőről lemondtak, ők új gazdit keresnek. Kezelésükhöz, később az ellátásukhoz a Lelenc Kutyamentő Egyesület 10300002-20228260-00003285 számlájára utalt adománnyal tudnak hozzájárulni. Ideiglenes befogadók jelentkezését az info@lelenc.hu email címen, vagy a 0630-5000-209 számon várjuk.

Köszönjük, ha segít ebben a szörnyű helyzetben!
Lelenc Kutyamentő Egyesület
www.lelenc.hu


Estrella+  re: max #1
2010-10-06 21:57
# 2

Vasárnap ha kell, segítek, bárhol, bármiben!

Addig Lakos Gyurinak írom a netre; amit kér.

oroszevi1@gmail.com 

Írjatok, ha tudok segíteni! Évi

2010-10-06 14:56
# 1

A Noé szervezett akciót indított, előre begyűjtve melyik szervezet, milyen állatot tud elhelyezni.

Az eddigi képek alapján a legtöbb állat megvakult, vagy legalábbis folyamatos kezelést igényel, hogy a látása menthető legyen.

A nagyon rossz állapotban lévő állatoknak kórházi helyeket is foglaltunk.

Holnapra lesznek részletek, ma mentés, szállítás, amíg látnak...

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Debrecen

kutya gazdit keres
Debrecen

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Solymár

kutya gazdit keres
Miskolc