bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Cimbora nap Nagyszénáson

szenasiallatvedok  - 2010 július 3, szombat - 21:14

2010. július 2-án a Czabán Samu Művelődési Ház és Könyvtár meghívására kisállatsimogatóval jelentünk meg a Cimbora napokon. A gyerekek összebarátkoztak a két vendég kutyával, majd először egy gazdialkalmassági totót töltöttek ki. A totó kérdéseit és válaszait közösen megbeszéltük, majd ajándékokat kaptak, természetesen állatokkal kapcsolatosat: hűtőmágnest, állatos matricákat, vignettákat, füzeteket az elért pontszámokkal arányosan.

Meglepő módon sok kérdést reálisan látnak, mégis a megkötést választották sokan a kutyatartás helyes módozatának, hogy így őrizze a házat. Volt tehát miről beszélnünk, elmondtuk, hogy ez miért nem helyes, hiszen a megkötött kutya nemcsak hogy nem érzi jól magát így, de nem tudja megvédeni a gazdiékat sem.

A gyerekek kb. negyede fogékony a témára, olvasott a helyes állattartásról ill. gyakorló gazdi. Mégis elégedettek voltunk, hiszen ha csak egy valaki figyel ránk, már az is siker. Javaslom mindenkinek, hogy ne sajnálja az időt és az energiát erre, hiszen a jövő kulcsa az ő kezükben van, csak akkor tudjuk megvalósítani a céljainkat, ha őket magunk mellé állítjuk.

A két kutya simogatása, kényeztetése közben meséltek a saját állataikról, elmondták, miért szeretik őket. Az egyik kislány azt mondta, megnyugtat az állatokkal történő foglalkozás. Ő a jövőnk reménysége, hiszen talán ő tud majd segíteni abban, hogy csak azok tartsanak majd állatot, akik megnyugvást éreznek tőlük, és ne azok, akikből agressziót vált ki.

www.szenasiallatvedok.hu


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Sarkad

kutya gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Törökszentmiklós

kutya gazdit keres
Tiszakécske