bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Szervezet adatai

Somlai Angyalka Alapítvány

A Somlai Angyalka Alapítvány 4 fő programra bontva végzi működését.

 

1. Tenyésztés

A tenyésztési program keretében Labrador retriever anyákat tartunk nyilván. Saját tenyésztésű kutyákkal biztosítjuk a kiképzésbe vonható utánpótlást. A fogantatás pillanatától nyomon kísérjük fejlődésüket. Célunk, hogy mind egészségileg, mind mentálisan a legjobb kölyköket nyerjük .A megszületett kölykök 8 hetes korukig vannak az anyával együtt.

2. Kölyöknevelési program

Az anyától történő elválasztása után a kölyköket 8-10 hetes korukban, oltva, parazita- mentesítve átadjuk nevelőcsaládokhoz. Ennek keretében a nevelő családok felvállalják azt, hogy a kölyökkutyát egy éves korukig nevelik, családi körülmények között tartják, szocializálják, inger-gazdag környezetett biztosítanak számukra, megmutatnak mindent, ami csak egy jól nevelt és semmitől nem félő kutya számára fontos lehet. A nevelést kutyatáppal, állatorvosi ellátással, és felszereléssel támogatjuk.

3. Kiképzési program

A kölyöknevelésből egy éves korban kerülnek vissza hozzánk a kutyák, ekkor egy felmérő teszt alapján dől el hogy alkalmasak lesznek e vakvezetőnek. A kutyák kiképzése általában félévig tart. Tevékenységünket tudományos alapokon végezzük, etológiai ismereteinkre alapozva, illetve a sok év alatt bizonyított nemzetközileg is bevált módszerekre támaszkodva. A kiképzett kutyát átadása előtt a leendő „gazdával” történő találkozás, megismerkedés, összeszoktatás és foglalkozás egy további fontos periódusa tevékenységünknek. Fontos tudni, hogy van-e a gazdának valami speciális igénye, hogy még beépíthető legyen a kutya kiképzésébe. Utolsó szakaszban közlekedésbiztonsági vizsgát tesz a kutya és a gazdája, ha az előírt követelményeknek megfelelnek, akkor mehetnek együtt haza, és így átlépnek az utógondozási programba.

4. Utógondozási program

A kutya átadása után az utógondozási program feladata, hogy figyelemmel kísérje a kutya és gazdája szimbiózisát, és ha kell, akkor segítsen. A program feladata az is, hogy észrevegye, ha valahol probléma jelentkezik, és szakértőként közreműködjön azok megoldásában. Az utógondozási program elsődleges és legfontosabb célja ugyan akkor a kapcsolattartás, segítségnyújtás. Szükséges, hogy a látássérült ember érezze azt, hogy azzal, hogy a kutyát számára kiadtuk nincs magára hagyatva. A felmerülő problémákat szakértő bevonásával (orvosoljuk) helyben, tanácsadással, és gyakorlati segítséggel.

Támogatás az adó egy százalékával

Adószám: 18248223-1-43
Kedvezményezett: Somlai Angyalka Alapítvány

Eseti felajánlások

Bankszámlaszám: 11702036-20693101
Megjegyzés: Levelezési cím:

Elérhetőség

Cím: 1214 Budapest, Orion u 14
Telefon: 06-30-3777-222
Email: somlaiangyalka@freemail.hu
Weboldal:
A szervezet nem töltött fel állat listát az oldalra...
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Siófok

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
VÁC

kutya gazdit keres
VÁC