bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Segítség a petárdázástól elszaladt állatok keresésében

gazditkeresek.hu  - 2008 december 31, szerda - 17:15

Azt ugye mindenki sejti, hogy a legnagyobb különbség a meglógott vagy elveszített kutyák, és a szilveszteri petárdázástól világgá szaladt jószágok között az, hogy az utóbbi esetben a tájékozódás teljes hiánya jellemzi a menekülő állatot. Az oldalunkra feltett elveszett állatok nagy hányada kerül vissza a gazdihoz magától, véget vetve a kalandnak, vagy a kéretlen sétának. A petárdázástól megriadt állatnál erre egyáltalán ne számíts!

Mielőbb cselekedj, ne várd, hogy a kutya, macska magától hazasétál!
Amit mindenképp meg kell tenni:

  1. Mindenképp rögzítsd az elveszett, vagy talált kutyát, macskát itt az oldalon, de előtte feltétlen nézd át a listát, hátha már megtalálta, vagy keresi valaki az állatot. Figyelem! Itt helyben plakátot is tudsz nyomtatni a felvétel után, ami rendkívül fontos, mert az elveszett állatok közel a fele plakáthirdetések útján kerül vissza a gazdihoz!
    ...
  2. Nézd át a többi releváns portált is, mert elképzelhető, hogy valaki nem pont itt a gazditkeresek-en, hanem más oldalra talált, és ott keresi a kutyusát, vagy a gazdit.

    Ilyen tematikus portálok még pl:
    www.allatrendorseg.hu/kutya.html
    www.allatok.info
    www.petvetdata.hu
    http://www.kisherceg.net/

    Fórumok:
    www.kutyakell.hu/forum/viewforum.php?f=2

    http://www.netboard.hu/viewtopic.php?forum=15&topic=6731

  3. Vedd fel a kapcsolatot a lakóhelyedhez közeli menhelyekkel, állatvédőkkel, amit a bal oldali menüben a "hasznos információk" között megtalálsz.
    Például a A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentő számot üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket. A 06-70/6350780-as számra munkaidőben SMS-ben, 5 óra után telefonon várják a bejelentéseket, melyek lehetőség szerint tartalmazzák az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét.
    Budapesten a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepén is érdeklődj! (1097 Budapest, Illatos út 23/A. - www.illatosut.hu ), Vidéken pedig az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen.
    ...
  4. Keresd az állatot az utcán, közben helyezz ki minél több plakátot az állat vagy a gazdi  feltételezett tartózkodási helye körül minél nagyobb körzetben! Ez elengedhetetlen, mivel sokan nem jártasak az internetes lehetőségekben.

Egyéb tudnivaló a petárdázásról:

Jó, ha tudjátok, hogy a 155/2003. (X. 1.) kormányrendelet értelmében "magánszemély petárdát nem birtokolhat" (4. § (2)), azaz idén is tilos (lett volna) a petárdázás, mely 100 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A II. pirotechnikai osztályba tartozó, ún. kistűzijáték-termékek vásárlása is mindössze december utolsó napjaiban engedélyezett, felhasználni őket pedig kizárólag december 31-én este 6-tól másnap hajnali 6 óráig szabad. Aki az engedélyezett határidőn kívül durrogtat, az szintén szabálysértést követ el és pénzbírságra számíthat.


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
VÁC

macska gazdit keres
Pamuk

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

macska gazdit keres
Debrecen