bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Ózdi valóság

gazditkeresek.hu  - 2010 március 1, hétfő - 22:11

2010. 02.22-én este csörgött a telefonom, és egy bejelentés érkezett Arlóból, miszerint egy úr két felakasztott kutyatetemet talált saját kutyája sétáltatása közben. 23-án, kedden, reggeli órákban kimentünk egy állatbaráttal, és sajnos, saját szemünkkel kellett meggyőződnünk róla, hogy a bejelentés igaz.

Arlóban, a romatelep mögötti területen, egy vízvezeték lezáró aknájában két felakasztott kutya teteme volt található. Redőnyhúzó zsinórral kötötték fel a két közepes testű, jobb sorsra érdemes állatot. Egyikük zsinórja elszakadt, ő az akna mélyén lelte halálát, másikuk a nyakára tekert zsinór végén.

Azonnal az Ózdi Rendőrkapitányságra mentem, és a HEROSZ Ózdi Szervezete nevében ismeretlen elkövetők ellen feljelentést tettem. Ezt követően két helyi rendőr kijött velem és a bejelentővel a helyszínre és hatósági fotókat készítettek. Hamarosan a Borsodnádasdi Rendőrség emberei is kivonultak, és az ózdi hatósági állatorvost hívták ki helyszínelni, aki kérdésemre elmondta, hogy a két meggyilkolt kutya úgynevezett "áldozati kutya" szerepét töltötte be kivégzésüket megelőzően. Ez azt jelenti, hogy elvadított, verekedtetésre használt kutyákat edzettek szerencsétleneken. Miután majdnem halálra tépették őket, a két magatehetetlen kutyát az aknáig vitték, és ott felakasztották őket. Sebektől sajgó testtel, iszonyatos kínok közt pusztultak el mindketten.

A hatóság nyomoz, de sok jóval, szóban elmondva, nem bíztattak. A bejelentő és én is kértük őket, menjenek be az arlói iskolába, és az igazgatóval végigjárva az osztályokat, kérdezzék ki a gyerekeket, ők a legbeszédesebbek. Kutyaviadalok rendszeresen folynak Ózdon és környékén, ez ügyben már tettem egy feljelentést 2008-ban, de akkor ezt, bizonyíték hiányában lezárták. Azóta is tudvalevő, hogy a dolog zajlik. Nemcsak Ózdon, hanem szinte teljes vonzáskörzetében, és információk szerint egyre több városban, községben is.

Tanúskodni senki sem mer, azonban, a viadalt szervezők, és az azon fogadók, azt élvezők, és népszerűsítők, minden eddig begyűjtött információm szerint romák. Talán éppen ezért, vagy az ügy veszélyessége miatt, senki nem mer az egyértelműen létező kutyaviadal ellen fellépni. Ezt a két kutyát brutálisan bántalmazták megvadult harci kutyák segítségével, majd pedig egy redőnyzsinórral felakasztották őket. Haláluk égbe kiált. Több száz szerencsétlen négylábú végzi évente áldozati kutyaként az életét.

Ki a felelős ezért? Miért nem lép a rendőrség? Meddig mehet ez még így tovább? Kérdések százai tornyosulnak bennem. Várom a ózdi és a borsodnádasdi rendőrség lépéseit, amennyiben ezek nem lesznek számottevőek, bármeddig hajlandó vagyok elmenni, hogy végre megállítsa valaki ezt az iszonyatot, ami itt, városunk utcáin is zajlik. Sokan hallják a velőtrázó sikolyokat, látják a valahová igyekvő, kapucnis, félelmetes suhancokat habzó szájú pitbulljaikkal, de az emberek félnek. Ezen, ma, itt, nem csodálkozhatunk. De ettől az áldozati kutyák még nem menekülnek meg. Azon a két kutyán már nem segíthetünk, de talán tehetünk valamit, hogy az elkövetők meglakoljanak, és hogy végre véget érjen ez a borzalmas, poklot idéző „szerencsejáték”, egyszer és mindenkorra. Ehhez kérek segítséget, a helyi lakosságtól pedig azt kérem, aki bármit tud a két megölt kutyáról, vagy esetleges gyilkosaikról, az a Rendőrség, és a HEROSZ Ózdi Szervezete felé is jelezze. Ne feledjék: bűnösök közt cinkos, aki néma. Arról már nem is beszélve, hogy ha egy nemzet nagysága abban rejlik, hogy bánik az állatokkal, akkor az a nemzet, amelyik kutyákat vadít el úgy, hogy más kutyákat tépet szét velük, illetve, ahol ezt hallgatólagosan megengedik, az mekkora lelki nagyságról tesz tanúbizonyságot?

Várom azon fórumok, újságok, egyéb médiumok jelentkezését, akik felvállalják a tiltott kutyaviadalok elleni harcot, és megjelentetik e két szerencsétlen négylábú (az ember legjobb barátai) sorsát.

Állatbaráti tisztelettel:
Fazekas Ildikó
HEROSZ Ózdi Szervezete elnök

A helyszínen készült fotókat csak akkor nézd meg, ha tisztában vagy mire számíthasz.. (szerk.)


2010-03-05 19:01
# 12

Szerintem is bekéne hozni a halálbüntetést meg az életfogytiglan börtönt !

2010-03-05 19:00
# 11

Ez a világ legkegyetlenebb dolga : megölni egy állatot ! 

Én soha életemben nem követnék el állat ölést,de embert egy szó nélkül !

Az a baj hogy néhány ember nem tudja hogy állat-ember között csak annyi(szinte) a különbség hogy nem tudnak beszélni ! Hiszen ők is ugyan úgy éreznek fájdalmat,szeretetet és mindent,ugyanúgy mint 1 ember !

Szóval aki ezt tette 2 ártatlan kiskutyával ugyan ezt kéne vele is tenni csak  felakasztás helyett megkínozni hogy ő is átélje azt amit ez a 2 kiskutya haláluk elött !

 

2010-03-05 18:17
# 10

A fotok alatti menüben már leírtam. Annyi kiegészitésként hogy az eu parlamenthez kéne fordulni hogy figyelmeztesse a Magyar hatóságot és hogy intézkedjen! Undoritó és felháboritó hogy ilyenek élnek itt.

Be kéne vezetni a halálbüntetést.

Gondolom a rendőrség azért nem tesz semmit mert csak egy kutya.

De az adófizetők pénzét bezzeg felveszik!

 

2010-03-05 17:56
# 9

Spontán visszaállítanám a régi törvénykezést,ahol mindenki azt kapta,amit ő maga is elkövetett!

A hírt mindenesetre elküldtem a Dunántúli Napló szerkesztőségének,remélem tudnak segíteni,ahogy már annyiszor megtették más esetekben is.

 

2010-03-03 13:57
# 8
zavadil@t-online.hu
zavadil@t-online.hu

Sziasztok! Megdöbbentőnek találom ,és felháborító! Aki ilyent tesz az állatokkal,az másra is képes! Nem tudom mi kell történjen ahhoz hogy vége legyen az ilyen kegyetlenkedésnek! Talán ha elfoglalnák magukat más hasznos dologgal,nem jutna eszükbe hogy,ártatlan védtelen kiszolgáltatott jószágokon szórakozzanak! Rendőrség??????????? Na ezt inkább hagyjuk!!!!

2010-03-02 19:50
# 7

sziasztok!

Nekem is van kutyám, és amikor ezeket a híreket hallom el se tudom kébzelni hogy lehetnek ilyen kegyetlen és bunkó patkány emberek, hogy kinozhatják igy ezeket a szerencsétlen állatokat azokkal az emberekkel akik ezt teszik velün is ezt kéne tenni.

puszcsi

2010-03-02 17:48
# 6

A hírt, ahogy volt, elküldtem a Rom Rom.alapítványhoz. Velük állattartással kapcsolatos felvilágosítás terén együttműködünk, szeretettel, lelkesen végzik, a szikszó-edelényi járásban, azaz nem messze ezt a feladatot.
A válasz:

"Kata, el nem tudom mondani mennyire kimegy az erő a lábaimból, amikor ilyeneket hallok.

mondd hogy lépjünk fel ellene, és csatlakozunk.'


Bohn Katalin  - bohnkatalin@gmail.com - várja megkereséseteket. Mindenben segíteni szeretnének. Úgy gondolom, komolyan tudnának is. És ők sem szeretnék, hogy ilyen "emberek" (hm) után ítéljék meg őket. Kérlek tehát, lépjetek kapcsolatba velük.

Üdv. Kata

2010-03-02 16:28
# 5

Kedves Ildikó!Mit lehetne tenni?Ezektől az állatoktól én is félek(nem a kutyák,a cigányok)de a rendőrségnek ez lenne a dolga!Az én adómból fizetik őket mindet,úgyhogy tegyenek valamit de sürgősen!!!:-(

2010-03-02 10:20
# 4

Borzalom,hogy ilyen dolgok vannak a mai Magyarországon ez felháborító az ilyen embereknek rács mögött lenne a helye!!!!!

2010-03-02 09:00
# 3
Czuki
Czuki

Kétlem,hogy ezt bármilyen kutya megérdemelné...viszont aki ezt tette én vele is megtenném!!!!! És egy szemernyi kegyelmet sem éreznék....

2010-03-02 08:39
# 2

Uram Isten!... Mit lehetne tenni, hogy ilyen ne történhessen meg? Bárki, aki abban élvezkedik, hogy állatokat bánt, és a szegény kis jószágok szenvedésében leli örömét, VÉRES, KEGYETLEN KÍNHALÁLT ÉRDEMEL!!!!!! Bármilyen nemzetiségű legyen is az illető, MEG KELL BŰNHŐDNIE!!!

A rendőrségnek az lenne a dolga, hogy megfékezze ezeket az eseteket, és eltávolítsa ezeket a beteg lelkű, aberrált gyilkosokat! A KORMÁNY PEDIG VÉGRE EZEKKEL AZ IGAZÁN KOMOLY ÜGYEKKEL FOGLALKOZZON, ÉS HOZZA VISSZA A HALÁLBÜNTETÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez a két kis szerencsétlen Kutya pedig nyugodjon békében, és soha ne jusson több állat az ő sorsukra... 

2010-03-01 23:20
# 1
Rajty
Rajty

szörnyű,hogy ilyen még mindig megtöténhet...

Gazdit keres!
macska gazdit keres
azta

kutya gazdit keres
Biatorbágy

Gazdit keres!
kutya gazdit keres


kutya gazdit keres
Budapest