bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Összefogás a szánhúzókért

szokera  - 2008 december 3, szerda - 17:41

Mint azt biztosan Te is tudod, az egyik leggyakoribb kidobott, és utcán kóborló fajta a szánhúzókutyáké, elsősorban a szibériai huskyk, de az alaszkai malamutok és samoyedek is gyakori vendégei a menhelyeknek, sintértelepeknek speciális tulajdonságaik (szökésre hajlamosak, ugatni nem igazán tudnak, a kisállatokat, madarakat, macskákat kimondottan vadásszák) miatt.

Eddig magánszemélyekként végeztük a fajtamentésüket, de most létrehoztuk az Összefogás a Szánhúzókért Alapítványt, mely az ország egész területét lefedi.
Alapítványunk célja a talált, elveszett szánhúzók nyilvántartása, gazda-keresés számukra, pénzügyi és gyakorlati segítségnyújtás állatorvosi költségeikhez (pl. ivartalanítás, oltás, mikrochippel való ellátás), emellett lehetőségeinkhez mérten alapítványunk ápolóhelyein való elhelyezésüket is igyekszünk megoldani, illetve ismeretterjesztő munkát végzünk a szánhúzókutyák speciális igényeivel, tulajdonságaival kapcsolatban.

Kérünk, ha ezentúl szánhúzókutyákkal kapcsolatos információk jutnak a tudomásodra, továbbítsd hozzánk!

A http://www.szanhuzoalapitvany.hu honlapon lévő bejelentő adatlapon tudsz bejelenteni konkrét eseteket, vagy a global@huskymentes.hu e-mail címre elküldve.
Honlapunkon rengeteg információs anyag található meg a szánhúzófajtákkal kapcsolatban, illetve folyamatosan töltjük fel a menhelyek, állatvédő szervezetek, állategészségügyi telepek elérhetőségeit.

Kérlek, hogy lehetőségetek szerint szíveskedjetek honlapjaitokon elhelyezni alapítványunk honlapjának bannerét, mely honlapunkról letölthető.

Ezúton nagyon köszönjük segítségeteket, üdvözlettel:
az Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány csapata nevében
Horváth Attila

Levelezési cím: 9700, Szombathely, Szöllös.u.1-3
E-mail: global@huskymentes.hu
Információs telefonszám: +36-70/576-12-47
Honlap: http://www.szanhuzoalapitvany.hu

Változások a weben

Az elmúlt időszak elvárásainak igyekeztünk megfelelni és elkészítettünk egy új felületet egy egészen más adatbázisos háttérrel. Egyszerűbb kezelhetőség kifinomultabb felülettel jelentkezünk. Mivel szeretnénk, ha az oldal nem csak arról nyújtana információt kik is kerültek bajba, hanem szeretnénk, ha napi aktuális kutyatartási információkat is közzé tudnánk tenni, így az oldal azon kívül, hogy a bajba jutott kutyáknak igyekszik, gazdát találni részint közösségi funkciót is nyújt.

Mit is jelent ez?

Bizonyára napi internetezéseid alkalmával megfordultál nem 1 fórumon már, lehet némelyiknek aktív tagja is vagy. Mi gondoltunk egy merészet és a fórumok alapvetően adódó sebezhetőségéből tanulva létrehoztuk az Alapítvány Blogját. Talán számodra ismert a fogalom így külön ez magyarázatra nem szorul. Nincsenek tartalmi megkötéseink illetve csak 1 dolog (ha ezt kikötésnek lehet nevezni) mégpedig az, hogy lehetőleg kutyás vagy állati dolgokkal legyen kapcsolatos. Legyél, tagunk írd saját történeted, szólj hozzá mások bejegyzéseihez, oszd meg másokkal tapasztalataidat, segítsd, hogy eme formával azok is hozzánk találjanak és tudjanak létezésünkről, akik eddig nem tudtak rólunk. Formáljuk együtt az emberek felelősségteljes kutyatartási szemléletét. Fogadd tőlünk elsőként a meghívásunkat és várunk oldalunkra tagként. Hogy segítsünk eligazodni, ezért kérlek, látogasd meg a Faq menüpontunkat ahol tájékozódhatsz az oldal kezelését illetően.

Az oldalra az alábbi linken regisztrálhatsz:
http://szanhuzoalapitvany.hu/component/comprofiler/registers

A felhasználó gazdit kereső állatai: 1 db.
Gazdit keres!
macska gazdit keres
Nagykozár

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
polgár

kutya gazdit keres
Dunavarsány