bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Önkéntes állatvédelmi őrszolgálat - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

allatbarat  - 2008 november 26, szerda - 09:45

Állatvédelmi őrszolgálat felállításához toborzunk önkénteseket. A Norvég Civil Támogatási Alapnak köszönhetően lehetőségünk nyílik egy komplex állatvédelmi kampány lefolytatására Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy a felnőtt lakosság köréből minél több településről jelentkezzenek hozzánk olyan önkéntesek, akik elhivatottságot éreznek az állatvédelem ügye iránt, és szoros együttműködésben szeretnék segíteni Alapítványunk munkáját. A leendő önkéntesek egy felkészítő képzés után az alábbi feladatokat láthatják majd el:

 A kapacitásfejlesztés ilyen módja több szempontból is rendkívül fontos. Egyrészt Alapítványunk erőforrásai végesek, egy állatmentő autóval rendelkezünk, amely szinte folyamatosan úton van, mert naponta több bejelentés miatt kell intézkedni. Többek közt balesetes, sérült állatokat mentünk vele, állatkínzásokról szóló bejelentéseket vizsgálunk ki, az Állatotthon lakóit szállítjuk műtétekre, vizsgálatokra, és az örökbeadott állatok tartási körülményeit is ellenőrizzük.

Másrészt, ha egy baleset nem Nyíregyházán, hanem egy távolabbi településen történik, még abban az esetben is, ha azonnal tud indulni a szerencsétlenül járt állatért Alapítványunk munkatársa, előfordul, hogy ha senki sem marad ott a sérült állattal a baleset helyszínén, csak bejelenti, és továbbhalad, a még mozgásképes állat visszavonszolja magát az úttestre, és újból elütik, ami már a pusztulását okozhatja. Vagy erejéhez mérten távolabbra húzódik, így már nem sikerül megtalálni, és kórházba szállítani, ami szintén végzetes lehet. Ebben is segíthetnek azok az önkéntesek, akik vállalják, hogy elmennek a megadott helyszínre, és vigyáznak az állatra a munkatársunk megérkezéséig.

Az is gyakori eset, hogy valaki azért tesz bejelentést az Alapítványhoz állatkínzás miatt, mert haragszik az állattartóra, holott a tartási körülmények az állatvédelmi eljárás megindítását nem indokolnák. Az állatvédők minden bejelentést kivizsgálnak, ezért gyakran felesleges, költséges, órákig tartó utazás után derül ki, hogy nincs szó állattartási problémáról, csak két haragos viszálykodásáról. Ezzel viszont nem a bejelentett személynek ártanak, hanem az Alapítványnak. Viszont ha van az adott településen önkéntesünk, ő ellenőrizheti előzetesen a tartási körülményeket, és munkatársunk csak indokolt esetben megy a helyszínre, ha szükséges, már az illetékes hatóságokkal együtt.

Aki tehát betöltötte a 18. évét, és kedvet érez ehhez a típusú hosszú távú és felelősségteljes önkéntes munkához, jelentkezzen Alapítványunknál.

Jelentkezni és érdeklődni lehet telefonon Tóth Anita programvezetőnél a 42/727-736-os telefonszámon, munkanapokon 8-16 óráig, valamint az onkentes@allatbarat.com e-mail címen.


2008-11-26 14:14
# 2
allatbarat
allatbarat

Szia Era!

 

Köszi szépen, én is remélem, hogy egyre több helyen működhet 24 órás állatmentő szolgálat is! ;)

TAnita

2008-11-26 12:15
# 1
szokera
szokera

Nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább! Ahol tudom, terjesztem a kezdeményezést, az ötletet, hiszen minden megyében lehetne összefogással hasonlóan cselekedni.

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Taksony

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Várpalota

kutya gazdit keres
Várpalota