bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Jákói állatkínzás

Philip  - 2009 május 26, kedd - 16:27

A vasárnap esti (2009.05.24.) TV2-s riportban látható jákói állatkínzásról szeretnénk néhány szót, képeket, videot megosztani mindenkivel.

Figyelmébe ajánljuk minden olyan embernek cikkünket, aki "olcsón" szeretne kutyát beszerezni. A párezer forintért megvásárolt állatok jelentős része ilyen helyekről kerül ki, ezért nagyon fontos, hogy ne támogassuk ezeket a szaporítókat, ne tőlük szerezzük be fajtatiszta állatunkat! Ha hobbiból szeretne valaki kutyát tartani, akkor nézzen körül menhelyeken, gyepmestertelepeken, ahova nagyon gyakran fajtatiszta kutyák is bekerülnek. Ha kiállításra szeretne járni a kutyával akkor pedig egy megbízható tenyésztőt keressen fel vásárlási célból.

Menhelyvezetőnk beszámolója a helyszínről:

.

A jákói jegyzővel kimentünk a megadott címre. Egy névtelen bejelentést kaptunk miszerint ez a nő nagyon rossz körülmények között tart 30-40 kutyát és egyéb állatokat. Az a látvány ami ott fogadott minket...ilyet még nem láttam élőben! De aztán ahogy egyre jobban bementünk és mindent láttunk...elmondhatatlan.

A kutyák minden létező helyen: pincében: 7 kutyus: puli, spánielek, uszkár. Sötétben egész nap és olyan bűzben amit nem lehet elviselni, az egész lakásban terjengett az ürülék szag. A lakásban voltak még kiscsibék meg libák. Egy gyümölcsös-standhoz kötve egy vizsla, kikötve pórázzal! Spániel, foxi, bernáthegyi. Az ólak mellett egy 2-szer 1 méteres fa ketrecbe 5 kutya volt bezárva. Szegények nagyon -nagyon sírtak. Az egyik kis uszkárt lehet, hogy megtépték mert nagyon félt. Az ólakban egymás hegyén hátán 10-15 kecske, malacok, birkák, alattuk 4-5 cm-es ürülék kosz.

Az udvar hátsó részében van egy fóliasátor, abban is voltak nyúlketrecek, meg raklapokból kialakított ládákban voltak kutyák. A nyúlketrecben egy palotapincsi. 5 ilyen láda volt és mindegyikben 4-5 kutya. Ott nem lehetett megmaradni, annyira meleg volt. A sátor mellett kikötve még volt 1 puli és két újfundlandi. Az egyik nagyon betegnek látszott. Nagyon sok állat előtt még víz sem volt ( mikor kint voltunk napon volt több mint 30 fok)!! A kecskék nagy része beteg és nagyon sovány.

A tulaj azt mondta, hogy haszonszerzés céljából tart ennyi állatot. Szaporítani akarja őket. Újsághirdetések alapján szerezte be a kutyákat, akiket a szaporítók odaadtak neki ingyen.(!!!)

Szóltam a rendőrségnek, de csak egy hatósági állatorvost küldött ki. Másnap ismét szóltam nekik de eddig semmi nem történt. A jegyzőasszony megígérte, hogy megtitlja neki az állattartást. REMÉLJÜK!!! Ez a nő fel se fogta mit művelt az állatokkal, csak azt hajtogatta, hogy nincs pénze és hogy folyamatosan próbál javítani az állapotokon. De akkor minek szerez be ennyi állatot, ha nem tud róluk gondoskodni?

Ha elkobzásra kerül a sor kérünk mindenkit akinek lehetősége van fogadjon örökbe egy kutyust v. kecskét v. bárányt v. malacot v. a madarakat!!

A kutyusokat csak ivartalanítva tudjuk odaadni majd, de ennek költségét a leendő gazdinak kell állnia. Viszont a szállítást mi megoldjuk minden kutya esetében, mert szeretnénk látni hová kerülnek!

Mivel a kutyák nagy része szaporítóktól van soha nem volt rendes élete, ezért most nagyon jó helyet keresünk nekik!

A kutyák gyógykezelése, ivartalanítása, oltások, állateledel rendkívül meg fogja terhelni az egyesület költségvetését. Arra kérünk mindenkit aki tud, segítsen ezeken az állatokon!

További info:

központi telefonszám: 06-30-968-02-18    E-mail: PhilipEgyesulet@gmail.com

Még több kép és video a fényképalbumban!


2009-05-27 11:06
# 1
Marcsi14
Marcsi14

Állítólag nálunk is már törvényileg büntetik az állatkínzást. Mi az, hogy nem tudják eldönteni, hogy ez az álapot állatkínzásnak minősül-e, vagy sem? Kik élnek itt? Teljesen hülyék? Én 1 napra kikötném a tűző napra azt a barmot, aki nem tud dönteni, (na meg a "tulajt" is) és persze nem adnék neki sem enni, sem inni, és wc-re sem engedném. Utána kiváncsi lennék a döntésére. Azokat is megbüntetném, akik nem tudnak (nem akarnak!, mert az felelőséggel jár) dönteni. FELHÁBORÍTÓ! Meddig engedik még szenvedni azt a sok szegény jószágot? Míg szönyű kínok között elnem pusztulnak? És mi az, hogy nem lehet őket elvenni attól a szemét kurvától? Úgy megverném, hogy hetekig nem állna lábra. Ne csodálkozzon rajta, ha az a állatvédő kommandó megkeresi, és szétveri a pofáját. Én nekik drukkolok. Mert ez a rohadt állam tehetetlen, megjegyzem nemcsak ebben.

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Battonya

kutya gazdit keres
Battonya

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Üllő

macska gazdit keres
Kecskemét