bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Kutyakiképző válaszol, új rovat indult!

gazditkeresek.hu  - 2010 november 12, péntek - 12:16

Elindítja új rovatát a gazditkeresek.hu! Az eddigiek mellett (állatorvos válaszol, állatkozmetikus válaszol) mostantól kutyánk viselkedési problémáival kapcsolatos kérdéseinket is feltehetjük!

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Népszigeti kutyaiskola egyik szakembere elvállalta, hogy válaszával segít a gazdiknak rávilágítani kutyusával kapcsolatos viselkedési problémák nyitjára/kezelésére.

A Népszigeti Kutyaiskoláról:

A Népszigeti Kutyaiskola újító, kutató, nyitott hozzáállásáról híres. Ennek eredményeként nemrégiben meg is született saját módszerünk, a Tükör módszer, amit ma már országszerte több kutyaiskola is átvett. Nevét onnan kapta, hogy értékei alapján minden a gazdán múlik és a kutya, mint egy tükör, megmutatja, hogy milyen gazdák is vagyunk, és miben kell még fejlődnünk.

Célja a gazda tudatossá válása, a harmonikus kutya-gazda kapcsolat, a problémamentes együttélés kialakítása. Három témakörből áll, melyek szoros kapcsolatban állnak egymással és így együtt válnak teljessé:

1. A viszony kialakítása ösztönkezeléssel Ahhoz, hogy kutyánkkal a megfelelő viszonyt alakítsuk ki, ismernünk kell valódi lényét, ösztöneit, kommunikációját. A gazda feladata, hogy kutyájának vezetője legyen, számára nyugodt életet biztosítson és viselkedésmintát mutasson.

2. Tanítás klikkerrel A klikkerképzés mellőz minden erőszakot és kényszert, csak pozitív megerősítéssel tanít, így a közös munka élmény kutya és ember számára egyaránt. Hatására a kutya tanulási képessége nő, a két lény közötti kommunikáció kifinomul.

3. A megfelelő életmód biztosítása Kutyánk csak akkor lehet egészséges és kiegyensúlyozott, ha fizikailag, szellemileg és ösztöneit tekintve is lefárasztjuk. A bent rekedt energiák viselkedési problémákhoz, vagy egészségügyi gondokhoz vezethetnek.
„Nem az a cél, hogy minden kutyát egységesen tökéletesre neveljünk, hanem hogy mi emberek tudatosan alakítsuk ki kapcsolatunkat kutyánkkal és értsük meg őt, hogy mi miért történik.”


2010-11-24 00:03
# 4
Tündér
Tündér

Üdvözlöm!

Segítséget szeretnék kérni van egy 2 éves spanielem Zsófi, 1 éve van nálam. Kb 1 hónapja kezdődtek a problémák és inkább megelőzném a bajt. Kezdődött azzal, hogy a játékát félti ez nem is lenne baj, de olyan szinten morog néha én is meglepődöm rajta. Valamelyik nap amikor adtam neki enni kimentem a konyhából és amikor bementem behúzta a farkát és olyan szinten morgott rám, hogy átfutott rajtam ha közelebb megyek megharap...eddig szépen el lehetett engedni az utcán, de most mindenkit megugat  betámadja az autókat ami az úton megy...lennt a Duna parton nem bántja a sétáló kutyákat vagy a gazdijukat, de a bot ott is csak az övé és az az iszonyatos morgás és villog a szeme félelmetes...imádom sokat foglalkozom vele,  parancsra ül meg állok meg áll, visszahozza a labdát vagy a botot csak az elengedéssel van gond,de ha sokat beszélek neki elengedi, sok türelmem van hozzá szerintem több is mint az emberekhez...mi tévő legyek?

Várom válaszát, köszönöm: Tünde

2010-11-13 16:08
# 3
magi
magi

Kedves Nati!

Hogyan és milyen elérhetőséget tudna adni? Ugyanis a szakértő rovatba képtelen vagyok írni, mivel olyan sok levél érkezik Önnek, hogy én már nem tudom kiegészíteni a kérdésemet.

E-mail címem: avisy@vipmail.hu

Köszönettel várom válaszát: Ági

2010-11-12 17:40
# 2
gazditkeresek.hu
gazditkeresek.hu

Mi pedig nagyon köszönjük Vámosi-Nagy Nórának, Slonina Natáliának az együttműködésüket!!

2010-11-12 17:09
# 1

Gratulálok a választáshoz, azt hiszem, jobban nem is választhattatok volna szakértőt :)

 

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Budapest

macska gazdit keres
Budapest