bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor

Fórum

Kezdő Gazdik

Oldal: 1/1, Össz: 2 bejegyzés | összes téma
2011-09-26 15:09
# 2

Szia!

Talán sikerül néhányjó tanácsot adnom. Nekem két Westie-m van és nagyon szófogadóak és okosak. Egy fiú (7 hónapos) és egy lány (3 éves). A fiúval nekem is akadtak ilyen gondjaim, de szerencsére sikerült a tudtára adnom, hogy nem jó, ha harap, mert ő jár rosszul.

Először is olvass utána a fajta jellemző vonásainak. Itt egy link, érdemes átnézni:

http://www.bichon-havanese.gportal.hu/gindex.php?pg=6947675

Nekem is cibálta a nadrágom, de sikerült leszoktatni. Az egyik, ami bevált, ha rosszalkodik, akkor kapd el a bőrét a nyakán és határozott mozdulattal rázd meg és mondd neki, hogy nem szabad!! Nem kel megverni, vagy ilyenek, mert azzal csak ártasz. Mindig hirtelen és határozott legyél. Mert most azt hiszi, ő a főnök. Nem baj, ha hisztizik, akkor emeld fel kicsit. Amíg le nem nyugszik. Csak TE fegyelmezd! Tudja, hogy TE vagy a főnök, nem ő. Ha mást támad, akkor is!

Nekem ez bevált, bár sokszor kellett megismételni. Néha picit az orrát is megpöcköltem, de finoman. És ami fontos, hogy keményen és határozottan csináld.

Várom a fejleményeket, hogy viseli a dolgot.

Üdv.

Erika

2011-08-24 08:41
# 1

Szia Mindenki!

Ezt a fórumot azért hoztam létre, mert kezdő gazdi vagyok és sok dolgot nincs kitől megkérdeznem, ha meg valakit mégis megtalálok, pl állatkereskedés, vagy ismerősök néha teljesen ellentétes dolgokat mondanak.:(

Van egy 8 hetes havanese kislány kutyám, aki pár napja hihetetlen harcias lett harap minket ahogy csak ér.. egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Vettem neki rágócsontot meg mindenféle rágható cuccot, ő mégis minket támad. kis popsi ütés is volt,de egyszerűen semmi de semmi nem használ...:(Nem szívesen válnék meg tőle, de ha nem javul a helyzet kénytelen leszek ...Gondolkozom kutyaiskolán is, de állítólag ahhoz még kicsit...Remélem valaki tud segíteni...

Köszönöm!

Gab

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Csobánka

kutya gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
macska gazdit keres
jasz

macska gazdit keres
hajdu