bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor

Fórum

Beteg Kutya Mentése

Oldal: 1/1, Össz: 1 bejegyzés | összes téma
2011-10-16 22:37
# 1

Egy 11ónapos staffbull kan kutyus gazdája vagyok!
A klub segítségét szeretném kérni!
A kutya 5 hónapos korától kezdve allergiás tüneteket produkál, kórtörténete a következő:

Kb 5 hónapos kora után kezdődött (3 hónapja) a mancsain (lábujj) kis foltban szőrkopással, majd később a rágás következtében a mellső lábak egész hosszán szőrkopás.
Majd a hátsó, később a mellső lábak hajlataiban kezdett a szőr kikopni,később szem és száj körül is, majd has és mellkas területen is.
Párhuzamosan bőrpirosodás!A lent sorolt szerektől (atka elleni) ekcémás tüneteket produkált a bőre, körömvirág krémmel kentük neki.

Kezelés először stronghold csepp, majd tactic oldattal való fürdetés (egész testes) 2x 5 nap elteltével, majd neostomosan oldattal.
Bőrkaparék helyi mikroszkóppal atkára és gombára 3 alkalommal negatív, a negyedik pesti laboreredmény is az lett.

Diéta volt kb 6 hétig csak vad és rizs (sem vitamin, sem táplálékkiegészítő).
Jelenleg steroid nélkül csak hipoallergén tápot eszik (trainer duck&rice)
Csak a prednizolon (steroid:elején napi 2 csak reggel) hatására csökkentek a tünetek, de a szőr és bőr is lassabban regenerálódott vele.
Kb 1 hónap alatt csökkentettük fél és egy negyedre az adagot, de ezzel már ugyanazok a tünetek viszajöttek, ezért most 2-3 hete újra másfél, és most háromnegyed szem volt az adag.

Az orvosok szerint allergia (atópia), véleményem szerint valamiféle külső tényező (pollen vagy fű), mert akkor erősödnek a tünetek (bőr lemezes hullása és kipirosodás,vakarózás), amikor sokat van kinn a szabadban, de nem tudunk rájönni, mi okozza!!!

Az idáig való orvosi vizsgálatokat még ki tudtuk fizetni a rendkívüliekkel együtt is 6-7-8-10 ezer forintokat, de sajnos iskolakezdés után vagyunk, 7 éves fiam iskolába készül, így a szükséges kb. 40.000 ft-ot nem tudjuk előteremteni az allergia vizsgálatra, (négyen lakunk egy háztartásban, párom én, fiam és a kutya), elvesztettem az állásom nem sokkal a kutyus vásárlása után.
A kutyus viszont már nem szabad, hogy szedjen tovább steroidot, mert szervi károsulások léphetnek elő,az antihisztamin pedig nem enyhített a tüneteken, ezért a tünetek további súlyosbodásával nem tudjuk egészségi állapotát fenntartani, csak ez az allergia vizsgálat segíthet (elmondás alapján).

Kérek mindenkit, aki csak egy picit is tudna segíteni, tegye meg, mihelyst alkalmam lesz rá, visszaadom, , mivel nem tudom egészségesen tartani őt(?)(tudnám, csak az allergiát kiváltó okora nem tudok sem én sem állatorvosok rájönni vizsgálat nélkül).Nem akarom, hogy szenvedjen! Már megkerestem pár állatvédő szervezetet, de ilyen állapotú kutyát szinte lehetetlen örökbe adni, pénzt pedig senki nem tud adni. A tenyésztő is ugyanezt tudja mondani. Azokat is megkérem, akik szívesen lennének esetleges gazdái, hogy jelezzenek felém, mert ha nem sikerül előteremtenünk a pénzt, az idő múlásával csak romlik az állapota, inkább legyen más boldog kutyája, annak, aki meg tudja neki adni, amire az egészséghez kell.!!!
Tudom (!!!), nem kötelező kutyát tartani,a felelős állattartáshoz hozzátartoznak az orvosi vizsgálatok is, higgyék el, nem rajtam múlik, mi nagyon szeretjük őt, mindent megadunk neki, ami lehetőségeinkhez képest megengedett, mindig minőségi táppal etetjük, kellően "mozgatjuk" és neveljük, szocializáljuk, a lakásban élés negatívumait igyekszünk a jó oldalra fordítani, de az állásom elvesztésével egy negatív anyagi fordulat állt be. Nagyon kötődik hozzám a kutya, igyekszünk az anyagi hátrányunkat minél hamarabb kiküszöbölni, de ez időbe telik, félek, neki már nincs arra ideje, hogy mi ezt megoldjuk.

Köszönöm a türelmüket és bizakodunk a abban, hogy rálelünk a számára legnagyobb segítségre!

Tisztelettel
Ádám

elérhetőség:
eddison@freemail.hu

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Pécs

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Budapest