bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Szervezet adatai

Siófoki Állatvédő Alapítvány

Alapítványunk 1994-ben, néhány Siófokon és környékén élő állatszerető ember kezdeményezésével alakult, 2004-től pedig közhasznú alapítványként működik.
Menhelyünk Balatonszabadi falu területéhez tartozik, a 7-es út 105-ös kilométerénél a Silvánia faiskola felé lekanyarodva, szőlőskertek szomszédságában helyezkedik el (a régi hulladéklerakó mellett). Telepünk az alapítás óta folyamatos bővülésen, fejlődésen ment keresztül, próbálta kiszolgálni a hatalmas igényt, amely a kóbor állatok elhelyezésére, folyamatos gondozására, egészségügyi ellátására, és megfelelő, új gazdához juttatására keletkezett.
Alapítványunk azon szerencsés állatvédő szervezetek közé tartozik, amely megalakulása első pillanatától ellátja Siófokon a gyepmesteri feladatokat. Ennek köszönhetően a befogott gazdátlan ebek nem kerülnek altatásra, a karantén idő lejárta után bekerülnek internetes adatbázisunkba, hogy mielőbb új családra leljenek. Az elhullott állati tetemek begyűjtése is a mi feladatunk, e munkákért térítést kapunk az önkormányzattól. Több környékbeli kisebb településsel hasonló szerződéseink vannak, támogatásukért cserébe elhelyezzük a gazdátlan állatokat. A gyepmesteri tevékenységért kapott térítésekből tudjuk biztonsággal finanszírozni a munkabérek, bérköltségek komoly részét, és az üzemanyagot.
A Siófoki Önkormányzattal egyre jobb kapcsolatot ápolunk, több fejlesztésünket segítettek megvalósítani a közelmúltban, úgy érezzük, egyre inkább átérzik munkánk szükségességét.
4 fő dolgozónk törzsgárdának számít, összeszokott kollektívaként viselik gondjukat kis lakóinknak. Nélkülük nem boldogulnánk, hiszen a zord időjárási körülmények és az igazán komfort nélküli munkakörülmények ellenére szívvel-lélekkel, hozzáértéssel teszik a dolgukat, takarítanak, etetnek, ápolnak, - és ami az egyik legfontosabb – szeretgetnek és szocializálják a bekerült sérült, beteg, vagy épp félénk, rémült kutyáinkat. Bízunk benne, hogy eljön az az idő, hogy ezt megfelelő munkabérrel is honorálhatjuk nekik. Rajtuk kívül 5-6 rendszeres önkéntesünk végzi az adatbázis kezelését, a telefonügyeletet, honlap kezelést, örökbeadást, kiterjedt levelezésünket és adminisztrációt. Minden kutyusról fotók, bővebb leírás készül, amely az örökbeadásokhoz nélkülözhetetlen előnyt jelent.
Természetesen legnagyobb részt mi is adományokból élünk, lehetőségünk van az SZJA 1%-ának gyűjtésére, és megpróbáljuk kiaknázni a szűkös pályázati lehetőségeket is. A felesleges költségeken spórolunk, hiszen elsődleges feladatunk az élelmezés és az orvosi ellátás, oltások, gyógykezelések, ivartalanítások finanszírozása, amely néha kétségbeejtően hatalmas terhet ró a vállukra.
Adományaink nagyobb részét tehát erre fordítjuk, a lehetőségekhez képest azonban mindig törekszünk a fejlődésre, az állatok életkörülményeinek komfortosabbá tételére. Ezt elsősorban a külföldi támogatóink segítségével tehetjük meg. Több német és svájci szervezettel ápolunk szoros baráti kapcsolatot hosszú évek óta. Támogatnak bennünket élelemmel, állatgondozáshoz használható eszközökkel, és komolyabb beruházásokkal. Épültek a segítségükkel kennelek, kerítések, felújítottuk az elektromos hálózatunkat, raktárkonténert és betegszobának használható, szigetelt lakókonténert, fa cicaházat vásárolhattunk a segítségükkel. Évről évre új terveket álmodunk, és törekszünk ezen álmok megvalósítására. Hazai adományozóinktól kaptuk a régi területünk szomszédságában egy szép nagy területrészt, hogy kielégíthessük állataink mozgásigényét. Az elmúlt években ezt sikeresen belaktuk, így néhány év alatt a duplájára nőhetett befogadó kapacitásunk. Szoros kapcsolatban vagyunk több állatvédő szervezettel az országban.
Lehetőségeinknek megfelelően rendszeresen támogattuk a tengelici és a paksi menhelyeket élelemmel, több kutyusuknak adtunk helyet, majd találtunk nekik gazdát az elmúlt években. Az Enying-Balatonbozsokon működő gyepmesteri telep lakóit folyamatosan átvesszük a karantén idő lejártával, így ezek a kutyák sem kerülnek altatásra. Aktuális lehetőségeinknek megfelelően rendszeresen próbálunk segíteni befogadással a dunavecsei és az ajkai gyepmesteri telepről állatokat mentő állatvédő barátainknak. Részt veszünk szinte minden környékbeli mentőakcióban. Feladatunk, hogy az emberekben tudatosítsuk a helyes állattartási morált, az állatok védelmét, az erőszakos állatkínzások elkerülése végett. Szeretnénk, ha nevünk visszatartó erő lenne a felelőtlen állattartókkal szemben.
Az örökbeadásokat próbáljuk körültekintően végezni, hiszen a legfontosabb cél, hogy végleges otthont találjunk a menhelyen élő kutyáinknak. A gazdához kerülő szukák mindegyikét ivartalanítás után adjuk ki, a szuka kölyköket pedig visszarendeljük 8 hónapos korban műtétre. Az elmúlt fél évben minden kutyus mikrochippel jelölve került új otthonába, most nyílt lehetőségünk a regisztrációjukra a PETVETDATA rendszerben.
A leendő gazdát ellenőrizzük, és a későbbiekben is tartjuk a kapcsolatot örökbefogadóinkal. Ez nagyon munkaigényes, de megéri, hiszen sok rosszul sikerült örökbefogadást tudunk vele időben kiszűrni. Menhelyünk minden nap látogatási időben nyitva áll az állatszerető emberek előtt, fogadunk kisiskolás és óvodás csoportokat is. Tervezzük a városi eseményeken való gyakori részvételt, próbálva újabb önkénteseket gyűjteni magunk köré. Fontos terveink között van az általános iskolákban népszerűsíteni a természet és az állatok szeretetét, védelmét, a kultúrált állattartásra nevelést a gyerekek, fiatalok körében. Megvalósítandó feladataink között van egy jól szeparálható kölyökotthon kialakítása, ahol jobb körülményeket tudunk biztosítani a kicsiknek. A terület betonozása kész, és a kerítés is készül már, viszont a területen álló faház felújításra, szigetelésre és a fertőtleníthetőség miatt burkolásra vár, mert elfogytak forrásaink. Sok régi kennelünk szorul felújításra, tetőcserére, és a sármentesítés is megoldatlan problémáink közé tartozik.

Támogatás az adó egy százalékával

Adószám: 19201649-2-14
Kedvezményezett: Siófoki Állatvédő Alapítvány

Eseti felajánlások

Bankszámlaszám: 11992505-05500598-00000000
Megjegyzés:

Elérhetőség

Cím: 8600 Siófok, GPS koordináták: 46.920699,18.135198
Telefon: +36 20 922 3562
Email: siofokiallatvedo@gmail.com
Weboldal: www.siofokiallatvedo.hu
A szervezet nem töltött fel állat listát az oldalra...
Gazdit keres!
kutya gazdit keres


kutya gazdit keres
Miskolc

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Sopron

kutya gazdit keres
Napkor