bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Szervezet adatai

Mancs-Rancs Állatmentő Alapítvány

Az élőlények kiszolgáltatottságát látva 2004. óta próbálunk segíteni a bajbajutott állatokon. Ez idő alatt több, mint 600 kutyát fogadtunk be és 523 kutyát juttattunk szerető gazdához. A felelőtlen emberek miatt utcán kóborló, üldözött, kitaszított kutyák nem maguk választották a sorsukat, nekik is joguk van az élethez! Segítünk hát nekik, hogy végleges otthonra leljenek! Az alapítványunk gondozásában lévő, gazdátlan kutyák és cicák - saját állatotthon híján - ideiglenes örökbefogadóknál, illetve panziókban várják új gazdájuk jelentkezését!

Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy ma Magyarországon kb. tízszer annyi otthontalan cica, kutya él, mint amennyit felelős gazdához tudunk juttatni, ráadásul naprakész ebnyilvántartás nem létezik. Hazánkban a kóbor kutyák, cicák sorsát sintértelepeken "rendezi" az állam, fontos feladatunknak tartjuk, hogy elérjük, ez ne így legyen! Előrelépést jelentene az ebadó bevezetése, a keverék kutyák ivartalanítása és mikrochip azonosítóval történő ellátása.

Szervezetünk 2008. őszétől kezdve minden évben hirdet kedvezményes ivartalanítási akciót a felelős állattartó lakosság számára, amelynek keretében a tulajdonosok nagyon jutányos áron műttethetik meg az állataikat, a műtét fennmaradó költségét alapítványunk állja, ezzel tudjuk megelőzni a nem kívánt szaporulatok megszületését. Idén 171 gazdás cica és 155 gazdás kutya műtéti költségét támogattuk, a kutyák kaptak chipet (egyedi azonosítót) is! Így 2011. október 10-ig összesen 464 macska és 434 kutya ivartalanítását támogattuk!

Állatvédelmi-, természetvédelmi előadásokat is folyamatosan tartunk általános iskolákban, mert fontos feladatunknak tartjuk, hogy a felnövő generáció tisztában legyen azzal, hogy az élőlények életét óvni kell. Az állatvédelmi nevelésnek erkölcsi üzenete van. Hisszük azt, hogy az állatokkal kapcsolatos bánásmód visszatükröződik az emberek közötti kapcsolatokban. Ha szeretettel gondoskodunk az állatokról, türelmesebbek lehetünk egymás iránt is és ezt már iskoláskorban el kellene sajátítanunk. Szeretnénk a munkánkkal elősegíteni, hogy a modern társadalom tagjait is áthassa az élet mindenekfölött való tisztelete, természeti környezetünk értékeinek a megóvása.

Ezért arra kérünk, támogasd a kutyákért folytatott tevékenységünket adománnyal (számlaszámunk: Biatorbágy és Vidéke Takarékszövetkezet 64500065-16660483), illetve ajánld fel adód 1%-át a Mancs-Rancs Állatmentő Alapítványnak (adószámunk: 18705645-1-13), hogy a munkánkat folytathassuk! Az emberek 1%-a 100%-osan a kutyákért! Örömmel vesszük, ha kutyaházzal, száraztáppal, konzervvel, télen szalmával, az általunk felkarolt állatok hirdetésével vagy örökbefogadásával segítesz nekünk!

Gazdikereső védenceinket megtekintheted weblapunkon: www.mancsrancs.hu, illetve a galériánkban: http://gallery.site.hu/u/MancsRancs/gazdikeresok/, küldhetsz levelet a eva.sterk@mancsrancs.hu címre, illetve felveheted velünk a kapcsolatot a 06(30)311-9701-es telefonszámon!

A megmentett állatok nevében köszönjük a támogatásodat: Sterk Éva

Elérhetőség

Cím: 2051 Biatorbágy, Lomb utca 15.
Telefon: 06-30-3119701
Email: info@mancsrancs.hu
Weboldal: www.mancsrancs.hu
A szervezet gondozásában lévő állatok: 117 db.
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Ráckeve

macska gazdit keres
Dunaharaszt