bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Szervezet adatai

Kutyamenhely Alapítvány Szombathely

A Kutyamenhely Alapítványt Szombathely önkormányzata 1993-ban alapította azzal a céllal, hogy a gyepmesteri teleppel együttműködve ez a szervezet létrehozzon és működtessen egy olyan átmeneti otthont, ahol a gazdátlan állatok örökbe adásukig biztonságban tölthetik a napjaikat. Ebből a célból eddig semmi nem valósult meg, Szombathelyen 2010-ben sincs menhely.

A városban az állatvédelmi teendőket a 2008-ban Zalaegerszegről Szombathelyre “átköltözött” Fekete István Állatvédő Egyesület látja el, miközben a város által üzemeltetett Gyepmesteri Telep a legszükségesebb, jogszabályok által előírt feladatait végzi. Fontos szerep jut a külföldi állatvédőknek, akik oroszlánrészt vállalnak abban, hogy a Gyepmesteri Telepen lehetőleg ne legyen altatás.

Az Alapítvány új kuratóriuma 2010 nyarán alakult, a Közgyűlés döntése után júliusban a bíróság is jóváhagyta a változást, így új lendülettel láthat neki a munkának. Tennivaló akad bőven, hiszen a gyepmesteri telep a kötelező minimumra szorítkozik, a közigazgatási rendszer a napi szintű problémákkal nem tud lépést tartani, amely problémákból pedig jócskán van. Az Egyesület energiáit leköti ez a napi szintű munka, így egy menhely létrehozásához maximálisan indokolt egy külön, nagyrészt erre a célra összpontosító szervezetet működtetni. Ezt vállaltuk mi, az új kuratórium. Az Alapítvány másik fontos célja az állattartási kultúra fejlesztése, a tudatosság magjának elültetése elsősorban a felnövekvő generáció fejében.

Ez az az eszköz, amelytől remélhetjük, hogy előbb-utóbb az Alapítvány munkája - legalábbis a menhely fenntartása, esetleges bővítése tekintetében - okafogyottá válik. Hosszútávon az lenne a cél, hogy a menhely kiürüljön, hátradőlhessünk. Ez persze nagy valószínűséggel nem fog bekövetkezni, de törekednünk kell erre.

Ahhoz, hogy a célunkat elérjük, hogy legyen Szombathelyen európai színvonalú menhely, Önökre is számítunk. Bármilyen apró vagy nagyobb segítséget örömmel fogadunk, akár az előkészítő munka során, az anyagiak összegyűjtésében, vagy éppen egy lelkesítő levél formájában.

Támogatás az adó egy százalékával

Adószám: 18881310-2-18
Kedvezményezett: Kutyamenhely Alapítvány

Eseti felajánlások

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-42970233
Megjegyzés:

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Kossuth u. 1-3.
Telefon: 20/824-5353
Email: menhelyszombathely@gmail.com
Weboldal: http://menhely-szombathely.hu/
A szervezet nem töltött fel állat listát az oldalra...
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Örkény

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Kisnyárád

macska gazdit keres
Budapest