bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Szervezet adatai

"Állat és Ember" Állat és Természetvédő Egy.

Az “Állat és Ember” Állat- és Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület, régi állatvédők részvételével jött létre, 2007-ben. Állatvédelmi munkánkat család és munka mellett végezzük, szabadidőnket és anyagi lehetőségeinket rászánva, azaz NEM munkaviszonyban, és NEM díjazás ellenében. Mivel tagságunk Észak-Budapestre, főként a XV.-IV. kerületére koncentrálódik, ennek megfelelően induláskor elsősorban itt, és vonzáskörzetünkben, Fóton, Mogyoródon és Dunakeszin, szerettünk volna a bajba jutott állatokon segíteni. Az egyesület fejlődése azonban feladatvállalásunk bővülését és specializálódását hozta magával: működésünk második évétől a legnagyobb bajban lévő, különböző S.O.S. fórumokra feltett, záros időn – legtöbb esetben napokon, órákon - belül lealtatásra kijelölt állatok ország egész területéről történő mentése mellett, legfontosabb feladatunknak a halmozottan sérült – és különösen: súlyos szembetegségekben szenvedő illetve szemsérült, vak valamint idős kutyák, mentését tekintjük. Működésünk első, töredék évében 57 állatnak találtunk szerető otthont, 2008-ban 139, 2009-ben pedig – a válság itt már sajnos megérintett bennünket - 109 kutyát rehabilitáltunk és juttattunk családba. 2010-ben december 1-jéig ez a szám 95, ami figyelembe véve az örökbefogadási kedv erőteljes lanyhulását és azt, hogy köztük éves átlagban kb. 10 a vak, úgy gondoljuk, szép eredmény. A három év alatt a jelenős egyesületek közé kerültünk: átlagosan 60-70 fős állományról gondoskodunk telep és minden külső támogatás nélkül. A gondozásunkba vett állatokat lehetőség szerint egészségfelmérést és két hét karantént követően befogadó családban rehabilitáljuk. Telepet a jövőben sem kívánunk létrehozni, a személyes kapcsolat, az otthon melege ugyanis nagy mértékben felgyorsítja a rehabilitációt. Az Állatorvosi Egyetemmel kötött szerződésnek köszönhetően idén szeptembertől ivartalanított állataink az eddiginél is teljes körűbb egészségügyi kivizsgálási anyaggal a batyujukban kerülnek örökbefogadóhoz: vérkép, hasi, és általában szív ultrahang és részletes belgyógyászati állapotfelmérés után, chipezve, veszettség és legalább egy, de zömükben két kombinált oltással távoznak tőlünk. A korábban általunk gondozott állatok örökbefogadóival folyamatos kapcsolatban, baráti viszonyban vagyunk, kölcsönösen segítjük egymást. Igen sokan közülük csatlakoztak munkánkhoz, befogadással, hirdetési, honlap-kezelési tevékenységgel.

Az állatmentésen kívül nagyon sok közös programot is csinálunk: az egyesületi képgalériában is látható kirándulások, összejövetelek mellett - http://gallery.site.hu/u/kasznakati/egyesuleti_kepek/ - a hidegebb hónapokban képzőművészeti szekciónk nyitott foglalkozásokat tart a gyertyaöntés, üvegfestés iránt érdeklődőknek - http://gallery.site.hu/u/kasznakati/ablakdisz/ - , és rendszeresek a varró-foglalkozások is: idén kutyaruha varró délutánt tartottunk, illetve Karácsonyra varrott illetve fa alapon festett karácsonyi díszeket készítettünk.

Honlapunk címe: www.állatésember.hu

Elérhetőségeink: Takács Kati: 06-70-223-6476 E-mail. kasznakata@gmail.com, vagy allatesember.ave@gmail.com

.Várjuk sorainkba azokat, akik szívesen segítenének, legfőképp befogadással, de internetes hirdetéssel, és a menhelysegítő akciók során kétkezi munkával, de weblap szerkesztéssel, rendezvények lebonyolításával, fuvarozással és bármi mással! Sok progamot csinálunk együtt, és sokat kirándulunk is, mindig állatokkal

Yorkie Fajtamentés Egyesületünkön belül 2012 április 24- én hoztuk létre a yorkie fajtamentést. Kedves, zsebben is elférő apróság, mégis menteni kell? A népszerűség átka - ahogy korábban a német juhászokat, úgy mostanra a yorkiekat is - utolérte. Elözönlötte a piacot a sok sufniban szaporított yorkie, akiket olcsón meg lehetett venni, aztán ha problémássá váltak, betegek lettek, akkor megszabadulnak tőlük. Pedig a képlet egyszerű, a yorkie is kutya. Ugyan úgy kell sétáltatni, etetni, foglalkozni vele, mint egy kutyával, ezzel szemben hihetetlen számban kerülnek utcára a törpék úgy, hogy nem szobatiszták, fogalmuk sincs a külvilágról, foguk, szőrük elhanyagolt. Ezen a helyzeten rontanak még a csalók, akik újabban kistestű keverék kölyköket befestve yorkienak árulnak, holott épp elég yorkie keverék szaladgál enélkül is. Szeretnénk ezen a helyzeten változtatni! 2012 májusában felvállaltuk a yorkie fajtamentést. Az utcára, gyepmesteri telepre, menhelyre került yorkiek és keverékeik mentése, a szaporítás, csalás megállítása mellett szeretnénk megmutatni, hogy megfelelő ellátás, nevelés, foglalkozás mellett ezek a törpék nem csak díszek, hanem kutyák. Kérjük, ha segítségre szoruló yorkieról vagy keverékéről tudsz értesíts minket! 0670 223 6476 https://www.facebook.com/Yorkiefajtamentes/

Támogatás az adó egy százalékával

Adószám: 18195376-2-42
Kedvezményezett: "ÁLLAT és EMBER" Állat és Természetvédő Egyesület

Eseti felajánlások

Bankszámlaszám: 12010453-01006150-00
Megjegyzés: 13600- kód 16 Ha lehetőségetek van rá, kérjük, támogassátok telefonhívásotokkal/sms-etekkel egyesületünket az ADHAT-vonalon keresztül, és legyetek részesei egy-egy ártatlan kis élet jobbá tételében. Adományaitokat mentett állataink ivartalanítására, féreg- és parazitamentesítésére, műtéti és gyógyszeres kezeléseire, egyéb rehabilitációs, illetve mindennapos szükségletei költségeinek fedezésére fordítjuk, így veletek együtt segítünk védenceinknek egy jobb, minőségibb életre találni gazdisként. Munkánk eredményéről weboldalunkon és facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatunk. Segítségeteket védenceink és mi is köszönjük! Hívd a 13600-as telefonszámot,majd add meg szervezetünk kódját 16 -os! Egy telefonhívás értéke 250 ft,ami teljes egészében a számlánkra érkezik.

Elérhetőség

Cím: országos
Telefon: 06-70-223-6476
Email: kasznakata@gmail.com
Weboldal: www.állatésember.hu
A szervezet gondozásában lévő állatok: 139 db.
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Miskolc

kutya gazdit keres
Ráckeve

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Csomád

kutya gazdit keres
miskolc