bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Teltház a kiskunfélegyházi gyepmesteri telepen!

fidobacsi  - 2009 augusztus 10, hétfő - 19:51

Segítsetek! Majdnem tele van a kiskunfélegyházi gyepmesteri telep, 1 kennel áll üresen, ami bármelyik pillanatban megtelhet!

Nagyon szerencsés helyzetben voltunk eddig, hisz ez a második eset idén, amikor telítődünk, eddig egyszer történt altatás (bárcsak akkor sem történt volna). Kérlek segítsetek, már 1-2 kutyus örökbefogadásával jelentősen javul a helyzet!

Menhelyünk folyamatosan menti a kutyusokat, azonban most  csak 1 kennel szabad, mert a hétvégén sok állat érkezett, és a napokban még továbbiakat szeretnénk elszállásolni, a szabad helyek függvényében. Kutyusok listája megtalálható a Herosz és Fidó Bácsi közhasznú Alapítvány Kutyamenhelye alatt, mind a gyepis, és menhelyi kutyusokat feltöltöttem.

Kutyusok listája:
http://www.gazditkeresek.hu/web/lista.php?szerv_id=205

Várom hívásotokat:
Baranyi-Réczicza Tímea, 06707038140


2009-08-17 21:32
# 6

Ha valaki saját nevével ír, ő nem kap választ?

2009-08-17 14:58
# 5

Engem nem csak az döbbent meg, hogy mennyire ivartalanítás ellenesek az emberek a Baon.hu. oldalon. És hol vannak azok, akik ömlengenek, úgy hazavinnének minden kutyust, és jaj Istenem, hogy szeretik az állatokat, hogy sajnálja menhelyre, gyepmesteri telepre kerülteket.
Most meg nem is reagálnak  egy ilyen cikkre.

Az újságíró mintájára, sok ember milyen boldog amikor ennek, annak JÓ HELYRE odaadta a túlszaporulatát. De eszébe sem jut, hogy majd az is szaporodni fog.

Az is furcsa,hogy a kecskeméti Mentsvár sem szól hozzá. A nagy hírű Fehérkereszttől sem jön semmi reagálás. Pedig 3-4 éven át  1.280.000-Ft támogatást adtak ivartalanításra a HEROSZ kiskunfélegyházi szervezetének  Ők az ivartalanítás élharcosai Magyarországon!
Ilyen cikkre, írásra, illene reagálni,  aki egy kicsit is állatbarát, az állatvédőkről, állatvédő szervezetekről nem is szólva.

2009-08-17 13:45
# 4

Szia p_andi92!

Olvastam a hozzászólásodat, és helyesbítenék. Menhelyünkön nem vár altatás egyetlen kutyusra sem. Menhelyen nem altatunk. A gyepin van altatás, ha tele vannak a kenelek, de hála a fajtamentőknek és pár örökbefogadónak -mi is vettünk át kutyusokat- ismét biztonságban van a gyepi. Timi

2009-08-15 21:49
# 3

Tisztelt Állatvédő szervezetek! Kedves Állatbarátok!

Nagyon szomorú vagyok, mert a következő oldalon:

http://www.szepoldal.hu/forum/viewthread.php?forum_id=2&thread_id=44&rowstart=0

ivartalanítás ellenes beírás történt:

Átmásolom:

Török Rozália
Tag

Hozzászólások: 93
Lakóhely: Kiskunfélegyháza
Regisztrált: 2008.07.26
Elküldve: 2009.08.15. 21:43:35 Szerkesztés Idézet
Anonim írta:
Anonim írta:
Kinek mi a véleménye?

http://www.baon.hu/helyi-ertek/velem-en/a-plussmacko-lelku-gazdik-ebeit-bugylibicskas-allatvedok-miskarolnak-251323#hozzaszolas


Mi a vélemény? Az ember beavatkozik az állatvilágba. ez egy. A másik, T. R. miért jött el a menhelyről, ha ezzel foglalkozik folyton? Mekkora kertje van? hány kutyája? Nekem egy. Gondoskodom hogy ne legyen fölös szaporulat, így nem kell sterilizáltatni.
Milyen jogon avatkoznak a természet rendjébe?


Kedves Anonim!

Ön Anonim, és úgy könnyű bátornak lenni, kérdéseket feltenni. Mekkora kertem van? hány kutyám? Petőfi Népében és a Baon.hu-n megjelent cikkhez, hogy kapcsolódik ez a kérdés?

T.R. miért jött el a menhelyről? Úgy tapasztalom Ön nagyon tájékozatlan! Kiskunfélegyházán két állatvédő szervezet megalakulása kapcsán jöhetett létre kutyamenhely.
Én a menhelyről nem jöttem el, mert nem a kutyák mindennapi ellátásában tevékenykedtem.
Folyton ezzel foglalkozom? mármint mivel?

Kinek szánta a "'költői kérdést"? Milyen jogon avatkoznak a természet rendjébe?

Ha például az ellen kíván tiltakozni, ne történjen a kiskunfélegyházi menhelyen ivartalanítás, kérem vegye fel velük a kapcsolatot. A menhely a Csólyosi úton található /tábla jelzi az útirányt, a Szuperinfóban pedig hirdetik a nyitva tartást, és telefonon történő elérhetőségüket/.

Ugyanakkor, tanácsolom: Reklamáljon Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottságánál is, miért szavaztak meg 2009. június 29-i ülésükön
http://www.kiskunfelegyhaza.hu/page.php?p=onkormanyzat&a=71
a Fidó bácsi Közhasznú Alapítványnak, a menhelyre kerülő kutyák ivartalanítására 50 ezer forintot?, hisz azt írja:
Milyen jogon avatkoznak a természet rendjébe?

 

2009-08-15 14:24
# 2

Tisztelt Állatvédő Szervezetek, Kedves Állatbarátok!

Nagyon szépen kérek mindenkit, olvassátok el a következő cikket, és szóljatok hozzá!

http://www.baon.hu/helyi-ertek/velem-en/a-plussmacko-lelku-gazdik-ebeit-bugylibicskas-allatvedok-miskarolnak-251323#hozzaszolas

Ugyanez megtalálható a Petőfi Népe, a Duna-Tisza köze napilapja 2009. augusztus 15. szombati számában, 3. oldalon alul: Vitriol - A plüssmackó lelkű gazdik ebeit bugylibicskás állatvédők miskárolnák.

Azt én mellékesnek tartom, hogy melyik állatvédő szervezetre és mely országrészre céloz az újságíró. A többi szöveg számít!

Kérek mindenkit  terjesszétek a linket. Tegyünk valamit, ne jelenhessenek meg újságírótól (!?) ilyen cikkek.

Azért kérlek benneteket, mert személyes sikerélményem van.  Szintén a Petőfi Népe napilapban leírt az újságíró egy mondatot, amit én nem is mondtam Kiskunfélegyháza városában tartott közmeghallgatáson. Az újságíró a helyreigazítástól elzárkózott, ám a Főszerkesztő úr nagyon korrektül járt el. Megjelent a helyreigazítás, és a téves közlésért elnézést kértek.

Most is próbáljunk elérni valami hasonlót.

 

 

2009-08-13 21:50
# 1

Sziasztok!! Én kiskunfélegyházi vagyok és kérek mindenkit hogy aki csak tud vigyen haza innen egy kutyust mert nagyon aranyosak tényleg és várják szerető gazdijukat!! Sajnos szinte minden menhelyes kutyusra altatás vár ha senki nem megy értük... Nekem meg szakad a szívem valahányszor ott járok, mert legszívesebben az összes kutyust haza vinném... Mi már erről a menhelyről 2 kutyust is haza vittünk, 1 kutyust pedig az utcáról fogadtunk be, és biztosíthatok mindenkit hogy mind a 3 három kutyus nagyon nagyon megérdemelte hogy befogadtuk őket, egyszer sem okoztak csalódást és imádjuk őket!! Minden falatot, minden simogatást, törődést meghálálnak! Aki tud kérem segítsen!! A kutyusok nevében nagyon köszönöm a segítséget!!

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Gyál

kutya gazdit keres
Polgárdi

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
üllö