bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Programajánló: mire van szüksége egy embernek?

gazditkeresek.hu  - 2008 december 16, kedd - 16:08

Pénteken új kiállítás nyílt a budapesti Millenárison „Tükörben a világ" címmel.

Az ingyenesen látogatható tárlat létrehozói a főként környezetvédelemmel foglalkozó Zöld Fiatalok Egyesület és a Cellux Csoport - ez utóbbi célja a fiatalokkal való együttgondolkodás a minket körülvevő világ fontos kérdéseiről.

A kiállítás egy központi kérdés köré szerveződik: mire van szüksége egy embernek?

- mondta el a Greenfo-nak Pais Panni, a Cellux Csoport tagja. Manfred Max-Neef chilei közgazdász szerint kilenc alapvető emberi szükséglet van: a tudás, a választás, a túlélés, a szeretet, az alkotás, az identitás, a biztonság, az álom és a pihenés.

A kiállítás alkotói ezt a kilenc alapfogalmat vették alapul, és azt vizsgálták meg, hogy milyen kapcsolatba kerülünk a környezetünkkel, ha ezeket kielégítjük. Minden szobában egy-egy alapfogalmat mutatnak be, „színes, kacskaringós vizióval, temérdek installációval és játékkal" - áll a kiállítás ismertetőjében. A témák kapcsán a globális problémák közé mindenütt becsempésződik a környezetvédelem. Az utolsó, „részvétel" szobában a látogatók visszatekintenek az összes addigi szobára. A szoba fő üzenete, hogy a látogatónak magának, mint résztvevőnek aktívan alakítania kell a sorsát, és nem szabad sodródnia - inkább tudatosan kell élnie.

A kiállítás megnyitóját nyár közepe óta folyamatos intenzíven a munka előzte meg. A tartalomtól kitalálásától kezdve a falak felállításáig mindent az alkotócsoport tagjai csináltak.

A tárlat 2009 január 25-ig hétköznap 9-től 17-ig, hétvégén 10 és 18 óra között látogatható. Pontos cím: Millenáris Fogadó padlása, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

forrás: greenfo.hu


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Maglód

kutya gazdit keres
Pócsmegyer

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Alsóvadász

kutya gazdit keres
Székesfehérvár