bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Nem csak beszélünk róla...

max  - 2011 február 3, csütörtök - 13:24

A Tordaszoo Állatmentő Farm Kiemelten Közhasznú Alapítvány www.tordaszoo.hu  és a Lelenc Kutyamentő Egyesület www.lelenc.hu  hosszú évek óta vállt vállnak vetve menti az Illatos útra bekerült és altatásveszélyben levő kutyákat.

Nem tudunk minden kutyát megmenteni, ha kihozzuk, akiket tudunk, helyükbe lép másik öt, tíz, ötven, száz - úgy érezzük, sosincs vége, nincs olyan napja az évnek, amikor ne teremne segítségre váró, sérült, elhagyott, kidobott, altatásra ítélt kutya.

Az, hogy megmentjük azt, akit lehet, része az életünknek, de nem feledkezhetünk meg a távoli jövőről sem: a korszerű állatvédelem egyik mottója a MEGELŐZÉS. Ennek egyik formája az ivartalanítás. Egy kutya ivartalanítása azt eredményezi, hogy attól a kutyától soha többet nem születik a világra év mint év, akár évente kétszer is 6-12 kölyök, újabb és újabb potenciális árvakutya...

A TordasZoo és a Lelenc csapata 2011-re azt tűzte ki célul, hogy minden lehetséges forrást, eszközt, időt, önkéntes segítséget az Illatos úti kutyák minél nagyobb számban történő ivartalanítására fordítsa.

2011. január 30-án a törekvés első lépéseként 16 kutyát operáltunk. Azért, hogy az akcióban a kutyáknak ne okozzunk stresszt, önkéntesek hada saját gépkocsijában, az utazás ideje alatt simogatva, nyugtatva szállította a TordasZoo kórházához az ebeket.

A kórházban felkészült orvosok várták az ebeket, a műtéti előkészítésnél és a műtéti ébredésnél az önkéntesek biztosították a kutyák nyugalmát.

A műtéti altatások modern altatószerekkel történtek, amelyek hatását gyógyszeresen lehetett felfüggeszteni, így minden kutyát éberen, stabil állapotban engedhetett el az orvos csapat.

Megvártuk, míg minden kutya teljesen felébred, meggyőződtünk arról, hogy nincs hányingere, fájdalma - a műtét során minden kutyus kapott hosszú hatású gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító injekciót is -, és azt követően vittük vissza a kutyákat az Illatos útra, éppúgy, ahogyan el is hoztuk, önkéntesek ölében, simogató kezek között.

Kérünk Mindenkit, aki teheti, segítsen abban, hogy gyakran szervezhessünk ilyen akciót és minél több Illatos úti kutyát ivartalaníthassunk.

Az ivartalanítási program költségeihez támogatását a Lelenc KME számlájára várjuk:

Lelenc Kutyamentő Egyesület MKB 10300002 - 20228260 - 00003285 "ivartalanítás" megjegyzéssel.


2011-02-05 07:44
# 1
zavadil@t-online.hu
zavadil@t-online.hu

Ha kötelezővé tennék a mikro chippet,akkor be lehetne azonosítani,kié ez a sok szegény gazdátlan állat,és felelősségre lehetne vonni a gazdákat,szóval ez csak egy öltlet,más törvények kellenének.Üdvözlettel! Borbála

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Budapest

kutya gazdit keres
VÁC