bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Minden, amit a mikrochipről tudni kell!

max  - 2009 május 30, szombat - 11:03

A Lelenc Kutyamentő Egyesület 2006 óta foglalkozik az állatok egyedi megjelölésének lehetőségeivel. Minden információt összegyűjtöttünk a mikrochipről, és ezt a www.m-a-x.hu oldalon mindenki számára elérhetővé tettük.

2006 óta az intenzív kampányolás, a Magyar Állatorvosi Kamara, az állatvédő szervezetek, a MEOE és a felelősen gondolkodó gazdik összefogásával komoly előrelépsek történtek. Az Illatos útról www.illatosut.hu 2007 óta a Lelenc kezdeményezésére minden kutya - évi 2500 eb - regisztrált mikrochippel kerül gazdához. A MEOE chipes kutyák adatai bekerülnek a www.petvetdata.hu online adatbázisba. A MÁOK állatvédő szervezetek részére ingyenes, regisztrációt biztosít a rendszerbe, és a kötelező chipezést bevezető önkormányzatoknak is komoly kedvezményt ajánlanak.

A változások átvezetése helyett újraírtuk az egész oldalt! Az általános információkon túl felkerültek a témához tartozó jogszabályok, külön menüpontokban összefoglaltuk az állatvédő szervezeteknek, önkormányzatoknak, állatorvosoknak, tenyésztőknek az őket érintő kérdéseket. Az akciós chipezésekről a Hírekben tudosítunk, a Körözés menüpont alatt az elveszett chipes kutyák adatait tesszük közzé.


max  re: Legolas #1
2009-05-30 18:10
# 2

Egyenlőre nem kötelező jelleggel, de ajánlásként szerepel a chipszabályzatban, hogy az állatorvosok ellenőrizzék az ismeretlen ebekben a chipet.  Nagyon sok rendelőben ez természetes.

2009-05-30 17:58
# 1
Legolas
Legolas

Engem az érdekelne, hogy ha ellopnak egy kutyák, akkor miben segít a chip? Ha elviszik állatorvoshoz, ott kötelező jelleggel ellenőrznie kell az orvosnak hogy van-e benne chip?

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Szolnok

kutya gazdit keres
Miskolc

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
VÁC

kutya gazdit keres
Pilis