bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Ivartalanítási világnap - pólót kapsz ajándékba ha rész veszel!

kardosszilvi  - 2012 február 9, csütörtök - 22:34

Idén először Magyarország is csatlakozik a Humane Sociaty International kezdeményezéséhez, a nemzetközi ivartalanítási naphoz, azaz a Spay day-hez. Ez idén február 28-ára esik. 

Magyarországon egyesületünk szervezi az akció lebonyolítását, melynek részét képezi egy nemzetközi fotópályázat is, valamint a Spay day napon való ivartalanítási műtét elvégzésének emlékére egy speciálisan erre az alkalomra készíttetett állatvédő pólót kapnak a résztvevők. Ennek feltétele, hogy egy hamarosan megadott címre küldjék el állatuk fotóját a műtéti sebről és egy másik, normál fotót is, valamit szükséges néhány adat megadása. A Nemzetközi Ivartalanítási Napon az ország egész területén, bármelyik állatorvosnál megműtött állat fotójával részt lehet vehet a játékban.

Bővebb információért látogass el egyesületünk oldalára:
http://www.zoldzebra.hu/hu/news.php 

 

Miért van szükség a kutyák és a macskák ivartalanítására Magyarországon?
 
Magyarországon a gazdátlan kutyák és macskák száma kezelhetetlenül nagy.  A menhelyeknek a felnőtt állatok fogadása mellett minden évben a kölyökállatok szőkőárjával is szembe kell nézniük. Állatvédők becslései szerint megközelítőleg 150.000 kutya kerül évente menhelyre, és körülbelül 12.000 kutyát altatnak el helyhiány miatt a sintértelepeken. Ezeknek az állatoknak a 99%-a teljesen egészséges és nagyon kedves állat - de sajnos senki nem keresi őket. A szomorú tény az, hogy ezek az elaltatott állatok tulajdonképpen a lakosság által tartott kutyák és macskák utódai. A kutyák és a macskák ivartalanítása az egyetlen hatékony és humánus megoldás az állatok további szenvedéseinek és elaltatásuk megakadályozására. Tragikus, hogy több százezer állatnak kell szenvednie, miközben a megoldás ennyire egyszerű!

Az ivartalanítás életeket menthet!

Az ivartalanítás az egyetlen 100%-ban hatásos, humánus eszköz a kutyák és a macskák születésszabályozására. Amikor egy állatot ivartalanítunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem lesznek olyan utódai, akik az utcán, a menhelyeken és sintértelepeken végzik. Az ivartalanítással saját állatunknak is jót teszünk: bizonyított tény, hogy az ivartalanított kutyák és macskák egészségesebbek és hosszabb ideig élnek.

A szervezet gazdit kereső állatai: 231 db.
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Debrecen

kutya gazdit keres
Ócsa

Gazdit keres!
macska gazdit keres
Budaörs

kutya gazdit keres
Hatvan