bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Ha így folytatjuk, biztos, hogy kipusztulnak a jegesmedvék!

gazditkeresek.hu  - 2009 október 22, csütörtök - 19:08

Pen Hadow sarkkutató és két társa tavasszal 73 napon át 450 kilométer járt be az Északi-sarkvidéken. Több mint hatezer helyen vettek mintákat a jégből és úgy találták, a jég átlagos vastagsága alig 1,8 méter, miközben a gerinceket is beszámítva ez korábban 4,8 méter volt.

A eredmények azt mutatják, hogy a nyári jégtakaró teljesen el fog tűnni húsz-harminc éven belül ami a jegesmedvék természetes élőhelyét biztosítja, de már jóval hamarabb jelentősen visszahúzódik. Tíz éven belül az északi-sarki jég nyílt tenger lesz. A felmérés sötét képet fest a jégolvadással kapcsolatban: sokkal gyorsabban történik, mint gondoltuk.

A klímaváltozás jelképének számító jegesmedve ilyen gyors környezeti változásokhoz nem tud hozzászokni. Ha elolvadnak a jégmezők, a jegesmedvének sokkal messzebbre kell vándorolniuk, hogy legfőbb zsákmányukhoz, a fókához jussanak. A hosszú út alatt az állatok végkimerülésig elgyengülnek, és gyakorlatilag éhen halnak.

A WWF Magyarország most újabb kampányt indított a jegesmedvék megmentéséért. A jegesmedve örökbe fogadással hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a természetvédelmi szervezet tovább folytassa a faj megmentéséért folytatott harcot.


Fogadj örökbe egy jegesmedvét október 15. és 30. között!


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Vác

kutya gazdit keres
Üllés

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Tatabánya

kutya gazdit keres
Mende