bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Fotópályázat eredményhirdetés!

gazditkeresek.hu  - 2008 október 30, csütörtök - 21:49

Több mint 300 fotó, 600 értékelés és hozzászólás, három különdíjjal jutalmazott és egy nyertes kép! Így jellemezhető számokban az első fotópályázatunk közel két héttel a lezárulta után.

Először is szeretném minden résztvevőnek megköszönni a beküldött képeket, a rengeteg hozzászólást és kritikát!

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy az esélyes képek kiválogatása után is több mint 50 nagyon jó fotó közül kellett választani, ami rendkívül nehéz feladatnak bizonyult, azonban a képek többszöri végignézése is örömünkre szolgált! Reméljük, hogy mindekit viszontlátunk a következő fotópályázatunkon, ahol majd szintén sok új érdekes képpel gazdagodhatunk!

A nyertes képet Benedek Gábor fotográfus választotta ki egyetlen szempont alapján; a kép a lehető legjobban adja vissza az ember és állat kapcsolatának témáját!

Ez alapján az első Gazditkeresek Fotópályázat nyertese:

agrumi - cím nélkül

"Háromszög kompozíció, a klasszikus mesterek után. Az ember tekintetét nem látjuk, de a kutyával való kontaktusban érezzük azt. A háttér ködös reggeli világot idéz a lapos fények is ezt támasztják alá. Az előtérben a téma éles, a háttér fokozatosan életlenedik amit a pára is elősegít. A kép színvilága a monokróm felé tart: tört fehér, tört zöldek és némi hozzá harmonizáló barna.

Jó hangulatú kép, technikailag korrekten megoldva ami tényleg az
ember és állat kapcsolatáról szól.
"

-Benedek Gábor fotográfus


Ezen felül az alábbi három képet különdíjban részesítjük:

baliviro- hűség

A képen fizikai kontaktus nélkül is érződik az összetartozás. Nagyon jól megjelenik benne az ember állat egymáskoz való kötődése, jó hangulatú harmonikus pillanat!


volata
- elválaszthatatlanok

Nagyon ötletes a vágás. Díjazzuk a meglátást! Arc, és mozdulatok helyett hangulatában adja vissza az elválaszthatatlan kötődést!


gybalazs
-
gazditkeresek.sos

Örülök, hogy volt aki megmutatta, hogy az ember állat kapcsonata nem csak gyümölcsöző lehet. A hasonló mondnivalójú rokonsors című kép is nagyon tetszett.


Gratulálunk az első helyezettnek, aki a 12 kg kutyaeledelt, és az egy karton Varga bort hamarosan megapja! A különdíj mindhárom résztvevő esetében, a Varga Pincészet felajánlásával egy prémium kategóriájú vörösbor!

Végezetül megragadnám az alkalmat, és felhívnám a figyelmét mindenkinek, hogy a gazdit kereső állatok listájában több mint 1000 négylábú várja hogy örökbefogadják! Ha bármit tehetsz ennek érdekében, vagy ismerősödnek ajánlanád, ne tétovázz!

Köszönjük a Varga Pincészetnek a támogatást!


2008-11-23 18:53
# 11
zavadil@t-online.hu
zavadil@t-online.hu

Mostmár nem is bánom,az is elég hogy látták az emberek,milyen boldogok vagyunk kedvenceinkkel,ez többet ér minden díjnál,de ennek ellenére,jól megírtad az igazat! Üdv!Pénz beszél

2008-11-04 07:20
# 10

Gratulálok a nyerteseknek, mindegyik kép kifejező, jól bemutatja a kiírásnak megfelelően az állat-gazdi kapcsolatot. (Egyetlen apró bánatom, hogy csak kutyusok szerepelnek a díjazott képeken.)

A lentiekhez egy megjegyzés: láttam már közelről néhány profi gépet, viszont egyiken sem láttam "jó kompozíció" vagy "nyerő kép" gombot Vigyor  A képet a fotós csinálja, a gép csak eszköz. Alaphelyzeteket bármelyik géppel jól meg lehet oldani. A lényeg a fotós szeme, gondolatai - és ez egyik gépbe sincs beépítve.

2008-11-01 12:26
# 9

sziasztok!szerintem nem azt kell nezni hogy  mi vagy ki nyerte a palyazatot!hanem  amirol szol!!!!!!!!A KUTYAROL aki akkor is ott van melletted ha beteg vagy ha rossz illetve jokedved van!ez az egesz szerintem azert jo mert talan fel nyitjak az ember szemet h ok is erzo allatok!!!!!!!!es itt ez szamit!Üvöltésmert meg mi emberek,sajnos amig nem valtozunk addig is IGEN kell minden formaban emlekeztetni minket h figyu mi is itt vagyunk!nekem ez a sajat velemenyem!a kepek pedig nagyon szepek!Nevetés

2008-10-31 19:31
# 8
grabovszki
grabovszki

Pénz? Tényleg nem a gépen múlik hidd el. Az egyik ismerősom egy vagyonért vett gépet, és szörnyű képeket készít! Viszont tény, hogy az utólagos szerkesztéseken nagyon sok múlik! De tegye fel a kezét az aki egy foritot is kifizetett már ilyen szoftverekért Nevetés

2008-10-31 17:50
# 7

Sziasztok. Nekem is nagyon tetszik a nyertes kép! Gondolkoztam azon amit néhányan kifogásolnak, és szerintem nem azért nyert ez a kép mert profi, hanem mert nagyon kifejező, letisztultan adja át a témát, mindenféle zavaró elem nélkül! És csatlakozom seahorse-hoz, hogy teljesen gagyi géppel, jó technika nélkül is lehet nagyon kifejező pillanatot megörökíteni! Az persze gyakorlás kérdése!

És ha valaki eljut arra a szintre, hogy egyre több jól komponált képet készít, az magával vonzza, hogy jobb felszerelést is vesz. De hangsúlyozom, nem a felszerelés hozza a gyakorlatot, és a jó megjátást, hanem fordítva!

2008-10-31 13:18
# 6
seahorse
seahorse

És még annyi,hogy tehetség tehetség és tehetség,miért is ne lehetne egy amatőr iszonyat tehetséggel ellátva?

2008-10-31 13:15
# 5
seahorse
seahorse

Gratulálok a győzteseknek,tényleg fantasztikusan sikerültek a képek.

Azért azt ne felejtsük el,hogy az 'amatőr' szó azt jelenti,hogy vmi. nem hivatásszerű,hanem hobbi,és miért is ne lehetne hobbiból valakinek minőségi technika a kezében,ezért nem lenne etikus kizárni egy amatőr pályázatról.(hozzáteszem,ilyen jellegű pályázatokon általában szokott lenni terjedelembeni megkötés,pont ezért).

Viszont:fotópályázat mivoltából adódóan a zsűri nyilvánvalóan nem azt fogja figyelembe venni,hogy jajj mennyire aranyos tündibündi állatka van a képen,hanem magát a kompozíciót, a fényjátékot,az  összhatást,meg még persze rengeteg mindent,ami egy képet képpé formál,nemtudom.Azt viszont tudom,hogy gyengébb technikával felszerelkezve is lehet zseniális képeket művelni,csak nyitott szemmel kell járni,és meglátni az adott pillanatban rejlő lehetőséget,illetve talán pont a természetfotóknál kell némi szerencse is/vagy végtelen türelem,legalábbis véleményem szerint.Mindenesetre a fotózáshoz kell egyfajta önálló,sajátos látásmód,az biztos:)

2008-10-31 12:58
# 4
zavadil@t-online.hu
zavadil@t-online.hu

Igazat adok mindenben,amit leírtál! Osztom a véleményed! ÜvöltésSzia!

2008-10-31 10:29
# 3

persze azért gratulálok a nyerteseknek, tényleg nagyon jó fotók! :) ;)

2008-10-31 10:27
# 2

igen, ezt én is hasonlóképpen érzem...

2008-10-31 09:21
# 1

Sajnálattal vagyok kénytelen tudomásul venni, hogy mégsem az amatőr fotósok, átlagemberek közül került ki a győztes. Legalábbis a kép elemzését leírva egyáltalán nem a téma számított, sajnos... Sírós Úgy gondoltuk, mi, kisemberek, talán egyszer nem a minőség, a pénz számít majd (mert ugyebár, akinek jó gépe van, jó szoftverrel, bármire képes lehet, így nagyobb eséllyel indul). De úgy tűnt, itt az ötlet, a kép sugallata kerül előtérbe, és az, mennyire fontos számunkra a minket körülvevő környezet, legfőképp állatkáink! Szomorúak vagyunk, hogy ez mégsem így történt!

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Kétsoprony

macska gazdit keres
Monor

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Úri

kutya gazdit keres
Úri