bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Egy nagyon nehéz február - Pilis-Budai Kutyamentők

gazditkeresek.hu  - 2010 február 6, szombat - 16:41

A lényeggel kezdem: összefogásra, segítségre van szükségünk!

Eddig valahogy álltuk a sarat, próbáltuk okosan, a bejelentett napi sok kutyát nem ész nélkül bevállalva, hanem a lakosság segítségét kérve: tartsák még ideiglenesen az ebet, menedzseljük együtt, keressük a lehetséges eredeti gazdát (hirdetés, plakát, állatorvosok riasztása, chip ellenőrzés, stb.).

Ezzel együtt a meghirdetett fizikailag már szinte lehetetlen létszámstopp után 4-5 olyan kutya miatt kértek segítséget, akiknek életmentő volt az, hogy felkaroltuk őket - mindezt a meglévő "állomány" mellé (többségük után panziódíjat fizetünk), akik a válság, a tél miatt, ki tudja miért, jó ideje nem találnak gazdára, pedig szocializált, oltott, chipes, ivartalanított, full extrás, tényleg nagyszerű felnőtt kutyák, vagy akár tüneményes, gyönyörű kölykök.

Már nincs üres szoba, előszoba, kennel, kertrész... Zelma 2-3 hónapos kiscsaj, akit a szemtanúk szerint autóból dobtak ki, Bojli, akit a jégből-hóból kapartak ki a kollégák, aki napok óta pánikban rohangált és úgy habzsol, mint aki hetek óta nem evett, Waldorf Dorka, aki egy iskolában kapott pár napig menedéket,  de mennie kellett, ultimátumot kaptunk - vagy az életveszélyes utca, vagy mi... Mandulát egyedül hagyták hónapokkal ezelőtt egy telken, nyakán a drótoktól sebek, kopott szőrű, sovány, legyengült szuka, kikötve, vize állandóan befagyva, soknaponta etette valaki... nem hagyhattuk ott, amikor rekord hideget kiáltanak. Csak ma, február 5-én pénteken 4 újabb bejelentett, de egészséges kutyára kellett nemet mondanunk.

Mindezek közben jött hír egy balesetes kutyusról február 4-én:

Sokkal nagyobb hős mint azt elsőre gondoltuk és sokkal nagyobb a baj. Orvostól orvosig mentünk, mire meglett a röntgen eredménye: a jobb oldali csípőlapátja (feltehetően) a combcsontütésének következtében letörött, mint egy biliárd dákó, kiütötte a medencelapot, a baloldali pedig letört a keresztcsontról. A bal oldalon a csípőlapát normális esetben egy csontos ízülettel kapcsolódik a keresztcsonti csigolyákhoz. Ez a csontos ízület is eltörött, így gyakorlatilag a két hátsó lába és a gerince között nincs csontos összeköttetés. Kész csodának tartják az orvosok (és állnak érthetetlenül az eset előtt), hogy ez a kutya egyáltalán lábra tud állni.
Ha ez mind nem is lenne elég, minden vizsgálatot, Rtg-t, mozgatást, bódítás, egy hang, ficergés nélkül tűrt! Hálás, élni akaró, nagyon kedves, fiatal kutya, akinek van esélye!!

Nagyon komoly műtétre van szükség, de rendbe lehet hozni! Fiatal kutya, egyeztettünk azzal a zseniális csontsebésszel, aki már több sérült kutyánkat megjavította, 8-án hétfőn 15.00-kor lenne a műtét a Felicavet rendelőben, dr Seregi operálná.

Több "összeszerelt" sorstárs kutyánk azóta egészséges, boldog gazdás eb: Rozé, Stangli, Lencsi baba, Sós Perec alias Ali, többek közt.

A csapat is mozgósított minden maradékot, ami már sajnos semmire nem elég. Most sok kicsi tényleg sokra megy:

kérjük, ha módotokban áll, segítsetek - a műtét alsó hangon 70.000 Ft lehet, ha van 70 ember, aki 1.000 Ft-tal segít, ha lenne 35 ember, aki 2.000 Ft-tal segít...

Önálló egyesület lettünk, számlaszámunk:

Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület
CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005


Nagyon köszönjük összes kutyánk, és a kis balesetes nevében!

Üdvözlettel: Szabó Csilla - Elnök


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Székesfehérvár

kutya gazdit keres
Székesfehérvár

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Miskolc

kutya gazdit keres
Budapest