bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Az Ön segítségére is számítanak a sérült állatok

gazditkeresek.hu  - 2012 február 21, kedd - 15:51

Kedves Gazdi! 2000 óta működik Dél-Pesten egy alapítvány, amely a gazdátlan, kóbor állatok
gyógyításával foglalkozik. Ez a Pro Canibus Alapítvány.

Valószínűleg Ön is látott már autóban, buszon utazva az út szélén fekvő, sérült
állatokat. „ Biztosan csak pihen és nemsokára hazamegy”- próbálja az ember elhessegetni
magától a rossz gondolatokat. Sajnos, ezek az állatok többnyire nem tudnak hazamenni, mert megsérültek, betegek és jó eséllyel nem várja otthon őket senki, esetleg éppen a „kedves gazdi” dobta ki őket a kocsiból, mert nincs már szükség rájuk otthon. Hosszasan lehetne sorolni
sokkoló, elrettentő eseteket, amelyekkel szinte naponta találkozunk.

Az ilyen módon látókörünkbe került állatok többsége megmenthető, gyógyítható. Felgyógyulásuk után próbálunk új gazdát keresni nekik, főleg az internet segítségével. Egy autó által elütött, végtag törött állat műtétje, az implantátumok, a gyógyszerek nem kis összegbe kerülnek, hiszen az állatoknak nem jár TB- támogatás. 

Alapítványunk kizárólag az állatbarát, céljainkkal egyetértő emberek nagylelkű- bár sajnos egyre szűkülő- adományaiból, illetve az adók 1%-ából gazdálkodik. Alapítványunk Kuratóriumának tagjai soha nem vettek fel sem tiszteletdíjat, sem költségtérítést, a munkájukat társadalmi, önkéntes feladatként látják el. Ez nem pénzmosoda, bárki, bármikor megnézheti mit csinálunk és hogyan.

Tisztában vagyunk azzal, hogy Öntől is nagyon sokan kérik az adja 1%-át, fontos és nemes dolgokkal foglalkozó alapítványok, szervezetek. Mi mégis arra kérjük, ha úgy gondolja, hogy Önnek fontos azok védelme, akik nem tudnak magukért szót emelni, gondoljon a kóbor állatokra és támogassa a Pro Canibus Alapítványt.

Letölthető adónyilatkozatot talál honlapunkon, a www.procanibus.shp.hu oldalon. Lekötelező lenne, ha néhány ismerősének továbbítaná ezt a levelet. Végezetül engedje meg, hogy átnyújtsunk egy „ csokorra való” fotót a 2011. évben megmentett állatainkról. 

Üdvözlettel:
Dr. Zöldi Tamás, állatorvos
Fazekas Lászlóné a Pro Canibus Alapítvány alapítója Kuratórium elnöke


Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Decs

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Battonya

macska gazdit keres
Üllő