bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

Állatkínzás elkövetőit keresi az Ebrendészet Szegeden

szokera  - 2009 február 2, hétfő - 18:53

Január 30-án hajnalban az Algyőn található Szegedi Ebrendészeti telep elé valaki zárt ládában még élő kiskutyákat dobott. Sokan állataikat felelőtlenül szaporítják, az utódokkal viszont nem tudnak mit kezdeni. Vannak, akik az eladhatatlan ebeket meggondolatlanul utcára dobálják, azoktól mások kárára szabadulnak meg.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület által üzemeltetett ebrendészetnek a ládába zárt állatokat sikerült megmentenie.

Az ebrendészet tanúkat keres! 20.000. forint nyomravezetői jutalom ellenében az állatvédők keresik azt, aki a ládába zárt, kidobott állatok eredeti tulajdonosáról, az állatot utcára dobó személyről konkrét információkat tud rendelkezésre bocsátani.

A felelőtlen elkövető bizonyára nem tudja, hogy a 2004. évi X. törvény értelmében állatot elhagyni, kitenni állatkínzás bűncselekmény, amiért akár három év börtönbüntetés is kiszabható.

A kutyák kb. három hónapos kanok, játékosak, barátságosak. Le lettek fertőtlenítve, parazitáktól mentesítve. Jól vannak, szerető gazdit keresnek! (A kép csak illusztráció!)

Aki nem szeretne házi kedvenceitől utódokat, annak gondoskodni kellene az állatok felelősebb tartásáról, vagy az ivartalanításról.

Az ebrendészeten teltház-közeli állapot van. Ha kiskutyát vagy cicát szeretne örökbe fogadni, a telepről kimenteni, kérjük jelezze felénk! Az ebrendészet nem menhely, az állatok hosszabb ideig nem maradhatnak a telepen.

A cikkben szereplő és további örökbe fogadható állatokról fotók a www.ebrendeszet.zug.hu oldalon tekinthetők meg, illetve információk a 20/360-98-46-os számon kérhetők.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Ebrendészeti Telep

www.ebrendeszet.zug.hu
www.zug.hu


A felhasználó gazdit kereső állatai: 1 db.
Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Tatabánya

macska gazdit keres
Budapest

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Kaposvár

kutya gazdit keres
Bóly