bejelentkezés|regisztráció
Szakember válaszol
További rovatok
Legfrissebb hírek
Szaknévsor


Hírek, cikkek

A jégkorong és a bullterrier esete

Bullymentes  - 2010 január 10, vasárnap - 17:44

A magyar jégkorongtársadalom évek óta élen jár a jótékonysági akciók tekintetében. Eddig leginkább a rászorulókon segítettek a szervezők, ezúttal is így lesz, de egy kicsit másképp.

A Ladányi Balázs által kitervelt gyűjtés célpontjai nem emberek, hanem kutyák lesznek. A válogatott csatár ötletét csapata, a Sapa Fehérvár AV19 is támogatja. "Sokan tudják rólam, hogy gyermekkorom óta kutyaőrült vagyok - mondta blogunknak a 11-es. - Kedvenc kutyafajtám az angol bullterrier, van is egy ötéves példányom. Járok kiállításokra is, ott ismerkedtem meg a bullterrier fajtamentőkkel www.bullterriermentes.gportal.hu.

Felkértek, segítsem munkájukat mint ismert sportoló. Úgy gondoltam, ha ezzel segíthetek, miért ne vállaljam. Szeretnék mással is hozzájárulni munkájukhoz, ezért gyűjtést szervezek részükre. Beszéltem Ocskay Gáborral, aki az ügy mellé állt, így két hazai EBEL-mérkőzésen kikerülnek az urnák a székesfehérvári jégcsarnokban. (2010.01.19 és 01.22 ) Tudom, hogy mindenkit sok helyről bombáznak hasonló kérésekkel, ezért egyértelműsítem, hogy nem nagy összegekre gondoltunk, hanem például az elfekvőben otthon lévő,  vagy az éppen a zsebekben csörgő aprópénzre. Ez is jelentős hozzájárulás és segítség a bajbajutott állatoknak.

Ezenkívül elárverezem az egyik olyan válogatott mezemet, amelyikben nemrég játszottam idehaza. Tervek szerint a fehérvári csapat örökbe fogad egy olyan bullterriert is, amelyiket állatkínzás miatt elkoboztak a gazdájától,  talán így is nagyobb figyelmet kap az állatvédelem.  Az akcióval elmondása szerint Ladányi Balázs szeretné a figyelmet felhívni arra a félreértelmezésre is, amely e fajtával kapcsolatos.

Várunk mindenkit szeretettel Székesfehérváron!


2010-01-23 10:50
# 1

 

Üdvözöllek Benneteket!

Dícséretes, hogy még hisznek az emberek az állatokban és tenni szeretnének értük. Még több ilyen emberre lenne szükség, aki kiáll mellettük és tenni akar valamit. mindegy, hogy 20 forinttal támogatja őket, a gyepmesteri telepről hozza el őket, vagy akár befogadja, még ha, csak ideiglenesen is.

Abszolút jó ötletnek tartom Ladányi Balázs által írtakat. Ezt sok helyen meg lehetne tenni, pl: itt Dunaújvárosban is. Lehetne akár egy "kupa" sorozatot is rendezni. Minden városban, ahol jégkorong, vagy teljesen mindegy milyen mérkőzés az aktuális egyszer egy hónapban a bevételt fel lehetne ajállani a mérkőzést lebonyolító településen műkődő, vagy a legközelebbi állatmenhelynek, állatvédő szervezetnek. Nagyon sokat tudnának segíteni vele az emberek!!! Ennek megvalósításához akarat kell, persze lemondás is. Itt Dunaújvárosban az Első Magyar Állatjogi Alapítványnak nem sokat segítenek, vannak ugyan szponzorok, de sajnos nem elég az adományuk ahhoz, hogy ezt a nonprofit szervezetet fenn tartsa. Egyébként köszönet nekik ezért is. Szükség lenne egy menhelyre, amit az önkormányzatunk nem igazán akar támogatni, vagy nincs rá lehetőse, anélkül azonban az állatok elhelyezése reménytelen. Vannak ugyan ideiglenes örökbefogadók, de a végtelenségig nem maradhatnak náluk az állatok!  Szükség van a segítségre. Aki tud segítsen a körülötte élő kutyákon, cicákon és mindenféle állaton, ha tud és ne menjenek el mellettük az utcán, hogy "ez csa egy kutya". Érző lélek mindegyik, gondolkodnak, saját személyiségük van, vágyakoznak, igénylik a szeretetet és nagyon hálásak!

Bízom benne, hogy minél több ember gondolja úgy ezt a dolgot mint én, és remélem, hogy elindul valami az emberekben és segítenek!

 

 

 

 

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
gyor

macska gazdit keres
Pilis

Gazdit keres!
kutya gazdit keres
Komárom

kutya gazdit keres
Nagyvenyim